Kolko kinte je dovoljno u Srbiji?

ljubota

Veoma poznat
Poruka
11.999
Pazi vako...
Godinama rintah u ovoj našoj državi kod privatnika za platu 250,300,350 ili par puta čak i 400e.
Prođoše mi tako 18 godina.Uz moj posao radih i par drugih.Nikad vremena za sebe.Skupih neku kintu,al sve to sporo beše.
Pomislih na zapadu mnogo bolje,brže i tako to.
Gazda me prebaci na zapad.
Šta reći,plata tri puta veća,radiš 8 sati.Nema prekovremeno,vikend slobodan.Vremena za sebe kao nikad u životu...
Regres,povraćaj pdv,božićnica,plate redaju se na računu...
Al jbg,nije sve idealno...Fale mi moji ljudi,ovde sam neko.Izađem iz kuće na svakih 10 metara ljudi me zaustavljaju,neki radi priče,neki radi nekog posla,neke radi nečeg drugog :),
lep osećaj biti poštovan i tražen...Tamo toga nema.Nema veselja,nema uživanja u životu.Džaba mi tolko vremena za sebe kada ga ne provodim kvalitetno.Skajp ne može da zameni život sa dragim ljudima.
I tako,dobijem opet komplimente na moje znanje,rad itd.od nekih novih ljudi i ponudu da se vratim u Srbiju i da postavim svoje uslove.
Svestan sam da ne mogu da tražim moju trenutnu platu sa zapada,ali šta reći...
Kolko bi vama realno bilo dosta kinte za normalan život ovde?Za kolko biste para napustili zapad i vratili se u Srbiju i da li biste uopšte to uradili?

Pazi vako...
Godinama rintah u ovoj našoj državi kod privatnika za platu 250,300,350 ili par puta čak i 400e.
Prođoše mi tako 18 godina.Uz moj posao radih i par drugih.Nikad vremena za sebe.Skupih neku kintu,al sve to sporo beše.
Šta reći,plata tri puta veća,radiš 8 sati.Nema prekovremeno,vikend slobodan.Vremena za sebe kao nikad u životu...
Al jbg,nije sve idealno...Fale mi moji ljudi,ovde sam neko.Izađem iz kuće na svakih 10 metara ljudi me zaustavljaju,neki radi priče,neki radi nekog posla,neke radi nečeg drugog :),
lep osećaj biti poštovan i tražen...Tamo toga nema.Nema veselja,nema uživanja u životu.Džaba mi tolko vremena za sebe kada ga ne provodim kvalitetno.Skajp ne može da zameni život sa dragim ljudima.
I tako,dobijem opet komplimente na moje znanje,rad itd.od nekih novih ljudi i ponudu da se vratim u Srbiju i da postavim svoje uslove.
Kolko bi vama realno bilo dosta kinte za normalan život ovde?Za kolko biste para napustili zapad i vratili se u Srbiju i da li biste uopšte to uradili?

Вероватно си особа руралних навика и бекграунда чим ниси мого да се уклопиш на западу и развијеш социјални живот. Ти уствари оћеш да кажеш да си несрећан и немаш другаре тамо па желиш да се вратиш?

Брале, мош овде са 100 евра месечно да се скрпиш комотно.

Добродошо у Србско Отечество. Само да знаш, фамелија и комшије ће мислити да си нешто укро па те депортовали, а ти причај шта оћеш, па макар била истина.

mala kuća mali prag
ti ko život meni drag
i džepu stoja dve
to za sreću dosta je

nema niko to da znaš
ovaj život kao naš
što je njima pusti san
to je nama svaki dan

eeeeee

još jednu pa hopa
zajedno svi na sto
ma kakva Evropa
na ovom svetu nema to!

forum-krstarice-srbija-1-ng-3.png

Poslednja izmena:
Е мој Љубота, туго.

Неће ни куче да залаје тамо на тебе. Славска свећа гори а слава се преко скајпа слави. А огњиште се угасило.

А ови странци не свиђа им се твој стајлинг плаво бела лото тренерка, оргинал, коју носиш за специјалне изласке, па те отад нико није ни звао у дискотеку да се провеселите.

Trazi 1000 jura minimum, ali moj savet ti je da se ne vracas. Kakvi bre nasi ljudi, sve maloumnik do maloumnika, uzivaj u blagodetima Nemacke (ili gde si vec) gde i dalje ima normalnih persona

Па видиш да нема другаре и да није јебо ништа годинама?

Јел оћеш да упропастиш човека, да му живот прође у тузи?

Добродошо у Србско Отечество Љубота брате Православни, примамо те оберучке све ћемо ти опростити.

Е мој Љубота, туго.
Славска свећа гори а слава се преко скајпа слави..

šta je problem ako se slava slavi preko skajpa?
svaki monah će ti reći da ljudi brinu o vidljivom a da postoji i nevidljivo
deo tog nevidljivog je i skajp
:ljutko:

- - - - - - - - - -

Trazi 1000 jura minimum, ali moj savet ti je da se ne vracas. Kakvi bre nasi ljudi, sve maloumnik do maloumnika, uzivaj u blagodetima Nemacke (ili gde si vec) gde i dalje ima normalnih persona

tri nacije su ti lakmus papir civilizacije

Jevreji - najbrojniji jedino tamo gde može preko noći da se obogatiš, način nije bitan
obično bezbede sebe i sledeće generacije

Srbi - najbrojniji jedino tamo gde se uz pristojnu platu za neometan život može nešto malo lapiti sa strane
obično obezbede sebe i eventualno sledeću generaciju

Cigani - najbrojniji tamo gde ima šta da se iskoristi,
obično obezbede sebe za jedan dan eventualno za nedelju dana
jadno je selo gde nema Cigana još jadnija država iz koje Cigani beže za Austriju

Poslednja izmena:
Pazi vako...

a i tebi da kažem - ili prestani da kuneš privatnika koji ti daje 18.000 dinara sa markicom 21.000
ili stavi imovinu pod hipoteku uzmi keš iz banke i otvori prčvarnicu
plati zakup prostorija, u APR izdvoji oo 500 evra za registraciju trange-frange preduzeća
sad ostale dažbine zavise čime želiš da se baviš, ali uglavnom računaj da ćeš periodično morati pandure ili inspektore ili opštinare na masnu večeru da ne načinju od plate
naravno moraćeš da plaćaš i radnike koji će da te kunu što ih plaćaš 18.000 eventualno 21.000 ali sa markicom

malo me podsećaš na ove seljačke dodjoše što vape za šalter ili kancelariju, dakle kilavi neradnici
naučili su poštapalicu - A ŠTA AKO JE NEKO PAMETNIJI RODJEN VAN BEOGRAD?
nemaju odgovor - A ŠTO TAKVA PAMET NE OTVORI SVOJU FIRMU NEGO HOĆE DA GA NEKO PLAĆA A ON DA ISTRESA SUJETU?

kad si vlasnik svoje firme nemaš vremena za proseravanja...
taman dokažeš svoju pamet
jeste ono , imaš rizik ako si glup pa bankrotiraš
ali onda nisi pametan za Beograd
nego si pokušao da jajarišeš pošto se u tvom mestu svi znate i nemaš šanse
ovde te niko ne zna

Poslednja izmena:
realno

- - - - - - - - - -

ovo sa mačkama u austrijskom dvorcu je ukradena fora

evo original spot

i autograme deliš...

- - - - - - - - - -

e prijatelju, evo ovako
daj ti pare meni, grofu, Srbi, i qqjay-u da otvorimo neko akcionarsko društvo sa jasno definisanim pozicijama za svakog zaposlenog

ti ne brineš ništa...
samo proveravaš bankovni račun

znaš ima ljudi koji imaju keš ali nemaju ideja
a ima i nas sa idejama samo nemamo keš

dakle - SUDBINA NAS SPOJILA!

Nema leba od vas...
De sam ja našo da pitam,e bruka...
Privatnik u Srbiji možeš biti samo sa jakim političkim vezama,toga nemam pa tako to pada u vodu,niti me nešto to muljanje zanima...
Ok mi je sada raditi i u inostranstvu,gazda je dobar lik,ceni me i pošten je,takvih nema puno.Jedini razlog zbog kojeg bih se vratio su porodica i prijatelji,jer njih ne mogu odvesti gore.
Ljudi koji mi nude posao ovde deluju isto ok,firma je potpuno nova,otvara se na proleće,uloženo par miliona evrića i siguran ino partner.
Zapad je extra,sve je sređeno,red se zna,plata ne kasni ni dan,ali i tamo ima troškova;stan,hrana,prevoz...Kad sve odbiješ,ostane ti čisto neka kinta za koju mislim da bih možda mogao dobiti u novoj firmi i još pride biti sa svojima u svojoj kući..Čisto iz tog razloga pitanje,tema i tako to...
Izvinjavam se ako nekom deluje kao proseravanje jer zaista to nije.

Back