Koliko vremena dnevno provedete učeći?

Zanima me koliko jedan dobar ili prosečan učenik provede vremena učeći u toku dana...:bye:

Pa u moje vreme je bilo recimo dva sata intenzivnog učenja (uključujući preslišavanje već pročitanog) i još dodatno po potrebi pisanje kojekakvih stvari. U našoj školi se većina predmeta svodila na diktiranje, učenje zapisanog i onda deklamovanje sa razumevanjem, tako da se većina učenja radila na potpuno isti način kao na pokretnoj traci (samo ostaviš svesku iz geografije i uzmeš svesku iz odbrane i zaštite ili čega god već, i nastaviš dalje na isti način). Domaće zadatke (sa pisanjem) smo imali skoro samo iz matematike i engleskog, a u četvrtoj godini smo pisali i pisanija za laboratorijske vežbe kao posle na fakultetu.

Naravno što smo bili stariji postali smo uvežbaniji, tako da smo se prvo razvlačili a kasnije smo samo štancovali javljanja i odgovaranja kao na traci. Retko ko je bivao prozvan da odgovara pa da bude nespreman i dobije malu ocenu (sem na kraju tromesečja kad baš ne ostane skoro niko drugi ko već nije odgovarao)

Narode,vi ste androidi neki,vi niste ljudi... :D :D
Ja sam gimnazijalac,a ucenje odradim za najvise 2 sata dnevno.Razumem vas na faksu da ucite mnogo duze,ali svoje vrsnjake... O.o
Pa nisu se ni javljali gimnazijalci baš... ne znam gde Fichko spada, ovi ostali su na fakultetu
Mislim da u vreme za učenje treba uračunati i privatne časove, ko ih uzima...

A fakultet je sasvim druga stvar, tu smo mi radili od jutra do sutra... neki ispiti su se mesecima spremali (a nekoliko njih i godinama). Tj. spremaš mesec dana od jutra do sutra, izađeš, padneš, pa u sledećem roku isto, pa u trećem roku isto itd. Na svakoj godini je postojao bar jedan ispit sa takvom "reputacijom" (jednom su jedan ispit prebacili sa druge godine u treću jer su u drugoj godini bila dva takva ispita pa da kao malo rasterete...)

Ako bih gledao prosek na dnevnom nivou, bilo bi to nesto manje od sat vremena . Stim sto bi moje ucenje izgledalo ovako:

ponedeljak nista
utorak nista
sreda 3 sati :lol:
cetvrtak 2 sata :lol:
petak nista

A nekad i jedna nedelja

p nista
u nista
s nista
c nista
p nista

a druga

p 2 sata
u 4 sata
s 4 sata
c 2 sata
p 2 sati

Kazem, imam velike oscilacije, jedared sskupim snagu i po celu nedelju ucim kao idiot, jedva spavam (od 5 do 7 dok ne krenem u skolu) ostalo ucim, dok druge nedelje samo spavam i nista ne pipam :lol:

Bilo je i besomucnog iscitavanja po 10ak sati,sve zavisi, al kad sednem ne ustajem tako lako! Ekonomiju studiram inace(2 godina od nedavno)!Imam problem sa bubanjem i preslisavanjem tako da dosta vremena mi oduzima citanje,jer mi je ako mi verujete lakse da citam 5 sati nego da uzmem lepo za 2 sata sve lepo da nabubam! Dok se malo ne utreniram kako treba, pa da padnu i bolje ocene! :))
Nisam bas efikasna ali dobro, napredujem svakog dana u svakom pogledu!! :D

kampanjac... dok ne moram ne ucim nista, a pred neke pismene i tromesecje mogu i po 8 sati da ucim
znam da ovo nije pametno i ne preporucujem nikome da sledi moj model
mada sam ja vrlo optimisticna sto se tice skole, uvek kazem da cu vikendom da uradim bar domaci iz matematike od prethodne nedelje ali to se svede na 'prvi zadatak- ne znam, drugi- nemam pojma, koji k**** trazim na prirodnom smeru? upisacu prava'

Back