Koliko vaša lepota zavisi od osvetljenja?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Nakon što sam oko ogledala postavio hladno-belu led traku, primetio sam da sam se puno prolepšao.
Dok kada uključim staro centralno svetlo kod kog me žarulja bije odozgo sa plafona, odmah poružnim.

Kakva su vaša iskustva u vezi uticaja osvetljenja na doživljaj lepote?

Tema je za psihologiju pošto je doživljaj lepote psihološki fenomen.

Nakon što sam oko ogledala postavio hladno-belu led traku, primetio sam da sam se puno prolepšao.
Dok kada uključim staro centralno svetlo kod kog me žarulja bije odozgo sa plafona, odmah poružnim.

Pa baš i nje za psihoilogiju. To je tipična priča za Fotografiju

Tema o uticaju svetla na lepotu nikako ne može biti tema za psihologiju. Led svetlo definitivno nema nikakve veze sa psihologijom :mrgreen:

Ma u redu je tebi ogledalo brt,samo ti naočare nevaljaju

Jače osvetljeno lice izgleda da ima manje bora...
Pouzdano znam da se, prilikom gostovanja (snimanja) u nekoj emisiji na tv-, gošće
obavezno dogovaraju sa režijom i snimateljima da joj lice bude jako osvetljeno...
Jako je osvetljeno i voditeljima programa, pa nam i oni i njihove gošće deluju lepo, mlado, etc...
Ponekad se samo primeti da ima "nesavesnih" snimatelja koji verovatno namerno snimaju lice
gošće iz ugla gde su bore veoma vidljive i to se smatra da nije u redu, da čak nije ni pristojno...

Tako da ... svetlo igra veoma važnu ulogu u medijima koji danas vladaju, a lica bez bora
predstavljaju ideal kome težimo... makar to bila lažna slika nas samih ili onih oko nas

Jače osvetljeno lice izgleda da ima manje bora...
Pouzdano znam da se, prilikom gostovanja (snimanja) u nekoj emisiji na tv-, gošće
obavezno dogovaraju sa režijom i snimateljima da joj lice bude jako osvetljeno...
Jako je osvetljeno i voditeljima programa, pa nam i oni i njihove gošće deluju lepo, mlado, etc...
Ponekad se samo primeti da ima "nesavesnih" snimatelja koji verovatno namerno snimaju lice
gošće iz ugla gde su bore veoma vidljive i to se smatra da nije u redu, da čak nije ni pristojno...

Tako da ... svetlo igra veoma važnu ulogu u medijima koji danas vladaju, a lica bez bora
predstavljaju ideal kome težimo... makar to bila lažna slika nas samih ili onih oko nas
То су лаичке заблуде.Не ради се уопште о јачем светлу. Ттелевизијским емисијама које се раде са више камераглавни задатак мајстора светла једа постави меко светло и за водитеља и за госте које ће ублажити сенке које истичу боре пошто се снима из више углова.Обично се снима са четири камере, а ако се ради о већем броју учесника и више.

Pa baš i nje za psihoilogiju. To je tipična priča za Fotografiju
Tačno tako.

Svetlost je od ključnog značaja za vid, važni su ugao padanja, boja, intenzitet, difuznost, frekvencija (ukoliko nije fluidno već "trepereće" koje se pali i gasi), pa čak i spektralni "pikovi", fazni prelazi, sve ima uticaja.

Back