Koliko vas popunjava kucni budzet grebajuci se od tudje penzije?

Živim sa majkom penzionerkom. Nisam srećan što ne radim i što živim od njene penzije. Drugo je kada neko može a neće da radi jer mu je lakše da ga drugi izdržava.

Eto vidis da si ti sad ispao bolji covek od svih ovih ostalih koji to kriju a uzimaju tudju penziju ....

Sam cin sto si rekao da moras se pomagati majcinom penzijom da bi preziveo je znak da si zahvalan prema svojoj majci i to jako cenim.

Ja sam pre svega mislio na grebanje u stilu kad deca uzmu komplet penziju a daju starcima dzeparac pod izgovorom da se gube, piju, itd....A sa tim parama kupuje se markirana roba, delom se finansira letovanja itd....

Eto vidis da si ti sad ispao bolji covek od svih ovih ostalih koji to kriju a uzimaju tudju penziju ....

Sam cin sto si rekao da moras se pomagati majcinom penzijom da bi preziveo je znak da si zahvalan prema svojoj majci i to jako cenim.

Ja sam pre svega mislio na grebanje u stilu kad deca uzmu komplet penziju a daju starcima dzeparac pod izgovorom da se gube, piju, itd....A sa tim parama kupuje se markirana roba, delom se finansira letovanja itd....

Са каквим ти људима живиш, са киме ти то комуницираш?

ako se sećaš,kineze je u zemlju dovela mira marković u vreme sankcija kad ničega nije bilo,fabrike su prestale da rade,ljudi da primaju platu,bili smo goli i bosi,prodavnice su bile prazne,moja plata je bila pola marke,nije kineze narod hteo,nego se tadašnja vlast da spreči nemire dosetila kako da zapuši usta masi,a kad je i do toga došlo,ta ista nova vlast je isprodavala sve što je iole vredelo,oni za koje sam mislila i obećavali su da će podići zemlju,a mi im verovali,prodadoše sve živo i pokradoše boga oca,nisu svi sklerotični i zaboravni

p.s.nisu kinezi išli po fabrikama i krali,to su radili oni koji njima upravljali i oni koji su vladali zemljom u to vreme,stvari se moraju nazvati svojim imenom,našu zemlju smo mi sami uništili,niko drugi nam nije kriv,zbog svoje lenjosti,potkupljivosti i nebrige

ne pricam ja ko je pokrao
ako su demokrate privatizovale i pokrale toliko toga, to znaci da u slobino vreme ipak nije bilo sve nestalo
hocu da kazem da ti kinezi nama dobro doneli nisu
ne volim ih
u stvari volim ih, ali kada su u kini

Ne da se ne grebem, nego dodajem kada god mogu.

Ima slučajeva gde se potomci okupe u roditeljskom domu baš negde oko 10. i 25. pa onaj što je stig'o drugi ubija pogledom onog što je dotrč'o prvi. Kao lešinari, grabljvci. Ima toga, ne možemo se praviti blesavi i govoriti da nema.

Opet, ima onih bakuta i dekuta koje žive sa potomcima u istom domaćinstvu, a ne osećaju potrebu da u kućni budžet prilože ni dinar. Pa ih deca mole danima, argumentuju i svadjaju se, pa se posle n dana tako provedenih bakuta smiluje da da za struju. A ne pita se koju vodu pije, koju kablovsku gleda, koju hranu jede, odakle se porez plaća, gradjevinsko zemljište, krediti... i ostalo. Imam takvu jednu bakutu u blizini, koja neda ni dinar dok je propisno ne izmoljakaju. Pa kad skonta da ako iseku struju neće biti ni Žikine šarenice ni slagalice ni grand parade, onda baci na sto hiljadu-dve za ceo mesec i to je to. Sve čuva pare da imaju čime da je sahrane i spomenik da joj dignu, a koliko se uštekala mož se digne i ceo mauzolej veći od Lenjinovog. A da stvar bude gora, sin joj je invalid i invalidski penzioner, a i unuk je invalid.
Ma, svega ima...

Ja sam zivela sa dedom i babom, prakticno su me odgajili. Baba je imala neku bezveze penziju jer se penzionisala ranije i deda se uvek salio da je to njima "dzeparac", a njegova penzija "neka stoji" za ne daj boze. S tim sto kada nam je recimo crko frizider on je kupio novi rec da nije rekao, kao i novi sporet, i jos neke stvari po kuci.
Nikada im nisam trazila, ali su oni sami davali i za kucu i meni iako sam radila.

Back