Koliko vam smetaju kinezi kod nas?

Мени не сметају уопште!
Напротив, један ме баш одушевио.
Жућко, по имену Јордан Минг Динг, отворио преко пута Народног киоск и написао великим словима, ЋИРИЛИЦОМ:
" ФАСТ ФООД "
:dash: :dash: :dash:

Што бре, ја улазио у неку радњу у 27. матра, баш велика и гледао неки ласер за клинце, као пројектор.... Било ми скупо да за то дам 4.5 сома, а и знам да би тиме само узнемиравали комшилук. Много им смрдУ продавнице, припала ми мука :zroll:
Не сметају ми, али им не бих ни дао четврт, као што су извесни предлагали..

meni kinezi ne smetaju kol`ko mi smeta jedan drugi narod...necu da kazem koji,ali znate svi.ne moze se proci ulicom,a da vas bar 10 njih ne zaskoci trazeci i moleci za neku kintu.mislim da ce da ce nas uskoro i tuci ako im ne damo,a da necemo smeti da se branimo,jer nam se moze suditi za rasizam

Morate priznati da bas iritiraju, prljaju i mnogo ih je. Ajde da ih je manje pa da covek ne primeti, ali ovo je previse. U bloku 70 ne da ih ima nego je to strasno. Nasta im lice lokali, kako ostavlju posle okolinu... nije ih bas briga. Sta vi mislite???

Meni recimo vise cigani smetaju. Ti Kinezi bar rade nesto i ne kradu.....Evo ovde kod Belvila i okolnih blokova ne moze da se zivi od ciganije koja se navukla tamo.....obijaju kola,kradu,dovlace smece,non stop pale nesto tamo,kradu struju povezali se na bandere...itd..itd...I niko nista ne cini da se to sredi. Za to vreme komunalna policija pregleda karte po gradskom prevozu

Kinezi mi nikada nisu smetali i nikada nisam imao negativno mišljenje o njima. Vredni su, rade, crnče, prodaju tu robu a mi ih zayebavamo kako stignemo. Imam mnogo bolje mišljenje o njima nego o bilo kojoj druoj nacionalnoj manjinji kojih ima kod nas. Smetaju mi oni što sad ne sme da se priča loše o njima jer je to govor mržnje koji sami sebi navuku smeće ispred kuće, pale gume kradu struju sa bandera, voze improvizovana vozila kojima ometaju saobraćaj, dernjaju se po prevozu, rovare po kontejnerima i razbacuju smeće oko njih. E to je problem i oni mi smetaju i te kako.

pale gume kradu struju sa bandera, voze improvizovana vozila kojima ometaju saobraćaj, dernjaju se po prevozu, rovare po kontejnerima i razbacuju smeće oko njih. E to je problem i oni mi smetaju i te kako.

i meni oni uzasno smetaju.njih kontrola preskace u gsp-u,oni su izgleda povlasceni.jednom je jedna grupica usla,i neke devojke,od kojih je jedna povracala po tramvaju,uz ovacije svoje sabrace.kad bih ja to radila,verovatno bi me ko kUfer izbacili iz istog.pored tih ljudi se osecam kao gradjanin drugog reda.nista ne rade,dozvoljeno im je da prose.zaskacu nas u svakoj ulici.recimo u njegosevoj,redovno ide jedna povorka od vrlo mladih osoba koje vuku buljuk dece.i bre,prosto opkole ljude trazeci neki dinar.
osecam se strasno i nesigurno!

Ne smetaju mi. Zivim u blizini bloka 70 i kineskog trznog centra i stvarno mi ne smetaju. Ono đubre koje ostave, uvece se pocisti, tako da i nije previse strokavo. Mnogo vise mi smetaju tamnopute komsije, o kojima je ovde vec bilo reci. U stvari ne da mi smetaju, nego me izluđuju. Svakodnevna prosjacenja, smrad po prevozu, bahatost i sl. Samo se pitam, dokle ce ta agonija sa ciganima i njihovim benificijama u ovom gradu da traje.

Hvala Bogu pa je počela da im smeta ova naša kriza pa su počeli polako da se vraćaju u Kinu !!
Em što im je roba šnj, nisu ni malo jeftini a mušterije tretiraju ko stoku.
Ako pričamo o Kinezima iz bloka 70, realno draži su mi oni Romi iz karton sitija. Kulturniji su.

Ali naravno ne treba generalizovati, verovatno ima i sjajnih ljudi,.... verovatno!

Da SMETA mi to sto ne izdaju fiskalne racune, stavri ne mogu da se vrate ako se raspadnu posle pranja, nema gde da se proba. U poslednje vreme su jako poskupeli robu(majice) i u onim malo sredjenijim buticima cena je slicna kao i cena u prodavnicama u Uscu (moze i da se proba i da se vrati sve to bez neprijatnih mirisa- a roba, ista!).

Da SMETA mi to sto ne izdaju fiskalne racune, stavri ne mogu da se vrate ako se raspadnu posle pranja, nema gde da se proba. U poslednje vreme su jako poskupeli robu(majice) i u onim malo sredjenijim buticima cena je slicna kao i cena u prodavnicama u Uscu (moze i da se proba i da se vrati sve to bez neprijatnih mirisa- a roba, ista!).

I što je najbitnije tretiraju te kao osobu.

koliko god videla interesntnih stvari kod cigana(pardon roma) u prolazu na zelenjaku, nikad ne stanem da pitam, jer znam ako se raspitujem za tu stvar, a ne kupim je , ima najstrašnije da me OMRAČE!!

Uvek nam smeta neko nov ko dodje u nas kraj.Mozda se to nebi toliko osecalo da ih nasa drzava nije privilegovala.
Mozda su nam pomagali u vreme sankcija i blokade a dali su bas toliko zasluzili da ih oslobodimo PDV-a.Pa oni vec u startu posluju u plusu i nikom nista ne placaju.Ko zna kakvi su medju drzavni ugovori nasledjeni i sta jos i koliko dugo morami da izdrzimo,dokle i njih ne ustroje u legalne platne tokove.A onda ce nam sigurno manje smetati .:zcool:

Back