Колико вам је камера битна на мобилним телефонима?

Dr.Jackson

Iskusan
Moderator
Poruka
5.947
Када купујете мобилни телефон да ли камера игра важну улогу у одабиру истог?

Према Dxomark-y ово су телефони са најбољим камерама. iPhone и даље jе најбољи кад је у питању видео али не нешто значајно или како желе други да га представе у својим рецензијама, овде можемо да видимо да он може да се бори јако лепо са ривалима док рецимо Huawei P50 Pro је напросто одувао конкуренцију са својим зумом где је највише заслужан црно-бели сензор који има!

FAtVnQPX0AAlSS1

Списак најбољих...

1633193574793.png

Poslednja izmena:
Meni nije preterano bitna. Pre bih dao 150 za tel sa kamerom srednja žalost i 300 za kameru.

Koliko telefona ima kameru sa optičkim zumom 25X? Da ne pričamo o tome koliki je senzor u kamerama telefona. Bacanje para ko baš hoće da fotka...
U zabludi si oko velicine senzora ... mnogi telefoni imaju vece senzore nego oni u compact i prosumer klasi.
Za optiku se slazem , kada kupis fotoaparat on moze godinama da traje upravo zbog toga sto mozes lako da mu promenis bateriju.
Danasnji telefoni traju onoliko koliko im traje baterija ... a zamena kosta a da ne govorim o ekranu kada prsne ... ne isplati se popravljati.

Jes vala....bitna je, a moram da priznam da mi se svidjaju ovi novi Samsunzi jeftinoce...
Oni sa 4 kamerice...
Nema neki veliki zum, nije mu macro nesto posebno dobar, ali je dobra slicica, nekako ulepsa osobu...

Ranije sam voleo panasonic foto oni sa antishock mogucnosti, bili maheri za noc i za pokret....
Ovi su jeftini , a nisu daleko od tih...
Mana, selfy camera je uzas...

Ne nosim mobilni sa sobom, znaci totalno sam off sto se toga tice...ali kad vec nosim , onda nosim i zbog slikanja...
I mora da ima jako svetlo , tj blic...
E jos nisam uspeo da mi ijedan mobilni koji imam dobro hvata wifi u GSP, a drugi kazu njima dobro...pojma nemam sta je...ali osim kad si negde u inostranstvu , od wifija slaba vajda...

Jes vala....bitna je, a moram da priznam da mi se svidjaju ovi novi Samsunzi jeftinoce...
Oni sa 4 kamerice...
Nema neki veliki zum, nije mu macro nesto posebno dobar, ali je dobra slicica, nekako ulepsa osobu...

Ranije sam voleo panasonic foto oni sa antishock mogucnosti, bili maheri za noc i za pokret....
Ovi su jeftini , a nisu daleko od tih...
Mana, selfy camera je uzas...

Ne nosim mobilni sa sobom, znaci totalno sam off sto se toga tice...ali kad vec nosim , onda nosim i zbog slikanja...
I mora da ima jako svetlo , tj blic...
E jos nisam uspeo da mi ijedan mobilni koji imam dobro hvata wifi u GSP, a drugi kazu njima dobro...pojma nemam sta je...ali osim kad si negde u inostranstvu , od wifija slaba vajda...
Ako si primetio vise nemaju xenon blic ovi novi telefoni :lol: a to kad opali , cela soba u belo.

Sad imaju led diode ... manje prostora zauzima i manje baterije crpi ...

Ako si primetio vise nemaju xenon blic ovi novi telefoni :lol: a to kad opali , cela soba u belo.

Sad imaju led diode ... manje prostora zauzima i manje baterije crpi ...

Заправо нове камере се више ослањају на вештачку интелигенцију него на блиц...

Ја углавном сликам прориду па због тога што користим само главни сензор људи често мисле да имам P40 Pro. :hahaha:

IMG_20210909_055156.jpg

Заправо нове камере се више ослањају на вештачку интелигенцију него на блиц...

Pogledajte prilog 1027197
Blic je za zatvoreni prostor naime..gde nema svetlosti dovoljno.
To što si pokazao nije za blic svakako nego za iso boost.
U mraku nema tog AI koji može da obelodani prostor, mora xenon ili led.

Blic je za zatvoreni prostor naime..
To što si pokazao nije za blic svakako nego za iso boost.
U mraku nema tog AI koji može da obelodani prostor, mora xenon ili led.

To ти мислиш. Гледај ово. Без блица само AI. Сликано сада у тешкој мрчини без ноћног мода!

IMG_20211002_232407.jpg

To ти мислиш. Гледај ово. Без блица само AI. Сликано сада у тешкој мрчини.

Pogledajte prilog 1027204
Ne mislim ,znam...
Slikaj sa blicom i videces manji iso...a veci iso znaci veci sum na fotografiji znaci manje detalja.
To su neke osnove jos od pocetka digitalne fotografije.

Ne mislim ,znam...
Slikaj sa blicom i videces manji iso...a veci iso znaci veci sum na fotografiji znaci manje detalja.
To su neke osnove jos od pocetka digitalne fotografije.

Мислиш да ја видим шум? :hahaha:

Шалу на страну она слика је сликана без блица, без ноћног мода, без про подешавања... само сам окинуо.

Мислиш да ја видим шум? :hahaha:

Шалу на страну она слика је сликана без блица, без ноћног мода, без про подешавања... само сам окинуо.
Super evo ti pa studiraj.

huawei-p40-ultra-wide-night2-w596.jpg

Sta mislis na kojoj fotografiji ima manje suma ?

Bitna je u odabiru, nije 100% presudna. Može odlučiti u klinču Iphone vs Samsung i do sada (sa S20 zaključno) uvek je Samsung bio izbor. Ali ne može odlučiti između Huawei vs Samsung jer tu dolazi do problema sa Google aplikacijama, pa iako znam da ima zaobilaznih rešenja ja jednostavno u tom cenovnom rangu ne želim da se zamaram time, inače bih verovatno Huawei izabrao da je situacija normalna a samo kamera bila razlika. Inače uzimam telefone na ugovor preko firme pa me par stotina € razlike ne potresa previše. Uvek u tom trenutku flagship model. Sledeće godine kada obnavljam ugovor videćemo ko šta nudi.

Sve kamere premium telefona su odlične, pa iako imam DSLR za putovanja, ipak za svakodnevne potrebe želim dobru kameru pa ne mogu odbaciti činjenicu da pre odlluke dosta vremena upravo na tu stavku potrošim u istraživanju.

Back