2. U društvenom okruženju gde vladaju burazersko sestrinski odnosi (ženska, carica si hahaha, kakav si ti lik, luda smo ekipa), laži i mobing se ignorišu, šlihta se kolektivskom kabadahiji...Vaš princip je
a) sviđa vam se ta atmosfera, vi ste jedan duhoviti ekstrovert, inače Strelac u horoskopu, super ste kad vam se odobrava, ali povremeno volite da napičite nekog kad talasa, a ako ne kapira pa i da ga malo izribate dok ne skapira (ili neko umesto vas, ako ste oni fini) (3 p.)
b) pa dobro, nije strašno ako uljez dobije po nosu, ko mu je kriv kad talasa (iako ja, kao Rak, ne podržavam mobing i vređanje).
A normalno da ću uvek da stanem na stranu drugarice koleginice i naše ekipe naspram uzbunjivača, nije to nikakav burazersko sestrinski klan, svašta, nego normalni kolegijalni odnosi. Neću valjda da se zameram zbog tamo nekog ko mi je niko i ništa. Jeste da atmosfera smrdi ali može da se podnese, najbitnije je da ostanemo jedna porodica (ko će sad da traži drugi poso, drugo društvo) (2 p.)
c) kad su onda Jasminu zaebali i Mikiju smestili, nije mi bilo jasno šta to bi, ali sad kad su mene namagarčili, stvarno je previše, đubrad jedna.
Smišljate izlaznu strategiju, ali dok ne odete, kad ćete im sve sasuti, ćutite za svaki slučaj (1p.)
d) uvek reagujete na nenormalnosti, ali pošto konačno uvidite da nema efekta nepromišljeno i glupo odlazite čak i pre nego što ste napravili rezervnu soluciju (0 p.)