Koliko treba plivati?

saleboy

Obećava
Poruka
94
Pozdrav svima..Idem na bazen bar 1x nedeljno. Obično ostajem 1.5-2h u terminu od 17 do 19h. Za to vreme preplivam bazen u proseku 45 puta. Da li je to malo, dovoljno, ili previše? Pre samo 6-7 meseci jedva sam uspevao da preplivam ceo bazen bez pauze a sada za 90 minuta uspevam da ga preplivam 45 puta. Dakle, kondiciju sam značajno popravio, ali nisam zadovoljan efektima na mišiće, u smislu njihovog jačanja. Pomaci su skoro neprimetni. Pitam se zašto je to tako? Ukoliko ima iskusnih, koji bi mi dali neki dobar savet, bui bih zahvalan.

Misici u plivanju formiraju se duzinski,tj.ne kao npr.da radis sa tegovima ili sklekovi.Odlazak jednom na bazen je premalo da bi misici znatnije ojacali.Moras barem jos dodati dva treninga.Ne moze da ide kondicija,a snaga da statira.Jedno je vezano sa drugim,kao prsti na ruci.Kilometraza je dobra.

Misici u plivanju formiraju se duzinski,tj.ne kao npr.da radis sa tegovima ili sklekovi.Odlazak jednom na bazen je premalo da bi misici znatnije ojacali.Moras barem jos dodati dva treninga.Ne moze da ide kondicija,a snaga da statira.Jedno je vezano sa drugim,kao prsti na ruci.Kilometraza je dobra.

Може пливањем да ојача мишићима али мораш ићи сваки дан по 3 сата па чак 4 сата

Isplaniras 3-4 puta nedeljno da ides, po tih sat ipo, dva, od plivanja se dobija atletsko telo a ne bodi bildersko :) ali i za to treba jako puno vremena, godina :) i nemoj da plivas samo kraul kombinuj vise stilova.

pozz. ;)

Back