autoexec
Zainteresovan član
- Poruka
- 139
Pozdrav, pitanje je jednostavno, koliko bi mi dugo vremena trebalo da naucim ceski jezik, a koliko rusko ako bih svaki dan ucio svaki po 2 sata?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
treba ti , za sporazumevanje, jako malo vremenaOtprilike, da li ima neko ko je naucio brzo ruski ili ceski?
Naravno da je moguće... naročito kao Srbi ruski možemo brzo i lako da naučimo.Imam talenat za jezike, dakle mislis da cu kroz godinu dana moci da naucim oba jezika dobro?
Najviše pažnje treba posvetiti ruskom pismu, tu je ''jadac'', to najčešće buni, ali nije bauk, daleko od toga.To je super, posto zelim da za godinu dana naucim ceski i ruski pa me je zanimalo da li je moguce. Ruski mi deluje da je dosta tezak, ne znam zasto..
Dakle ako budem svaki dan ucio ruski 2 sata mogu da ocekujem da cu ga znati super za godinu dana?Najviše pažnje treba posvetiti ruskom pismu, tu je ''jadac'', to najčešće buni, ali nije bauk, daleko od toga.
Samo dve godine, nedeljno po 90min tj dva školska časa privatno sam ga učila a imam sertifikat da sa mojim ruskim dobro čitam, pišem, razumem i govorim...
Priznajem, govor je najdiskutabilniji, ali mesec-dva na prirodnom govornom području, i nema zime.
Ma, nije stvar ni u sertifikatu, nego kad prevedem nešto za prijatelje, više smisla ima to što im ja kažem nego ono što kaže Google translate, a nijanse su u pitanju, što treba da mi je veliki kompliment.
MogućeDakle ako budem svaki dan ucio ruski 2 sata mogu da ocekujem da cu ga znati super za godinu dana?
Pozdrav, pitanje je jednostavno, koliko bi mi dugo vremena trebalo da naucim ceski jezik, a koliko rusko ako bih svaki dan ucio svaki po 2 sata?
Dakle ako budem svaki dan ucio ruski 2 sata mogu da ocekujem da cu ga znati super za godinu dana?
Ruski mi deluje da je dosta tezak, ne znam zasto..
Ne znam za češkiPozdrav, pitanje je jednostavno, koliko bi mi dugo vremena trebalo da naucim ceski jezik, a koliko rusko ako bih svaki dan ucio svaki po 2 sata?