Koliko su svinje Landras npr visoke?

Interesuje me koja visina nije previse niska za svinje u svakodnevnom zivotu , da uopste ne primecuju pokriven prostor niti da mogu da ga dodirnu ledjima radi cesanja...?

https://iask.ai/q/visina-svinja-Landras-2slg8q8

Расе свиња расе ландрас, укључујући и данског ландраса, карактерише средња до велика величина и дугачко тело, а не одређена висина у смислу „висине“ (центиметара) или метара . Иако се прецизна мерења висине обично не дају за расе свиња као што је то случај са неким другим стоком, њихова укупна конформација указује на релативно високу и издужену грађу у поређењу са компактнијим расама.

Данска ландрас раса, истакнути члан групе ландрас, описана је као средње до велика, дуга и витка свиња.[1]Ова карактеристична дужина је кључна особина, развијена селективним узгојем за производњу трупова типа сланине.[3] [4]Физички опис расе укључује дуго тело, дубоке бокове и недостатак бора и вишка масти, што доприноси њеном витком изгледу.[1]Иако се конкретне бројке о висини не наводе често, нагласак на „дугачак“ и „мршав“ имплицира стас који је виши него широк, што је у складу са животињом која производи сланину.

Друге сорте ландраса, као што су холандски ландрас, шведски ландрас и немачки ландрас, деле сличне морфолошке особине, укључујући карактеристичне велике, висеће уши и издужена тела.[2]На пример, шведски ландрас је познат по свом умерено дугом трупу, који је ужи напред него позади, и снажним, мишићавим бутовима.[2]Немачки ландрас се такође описује као свиња великог оквира са одличном дужином тела.[5] [6]Ови описи доследно истичу дужину и укупну величину, а не прецизно мерење висине.

Зрели нерастови данске расе ландрас обично теже између 200-250 килограма, а крмаче између 180-200 килограма.[2] [4]Одрасле свиње расе холандски ландрас могу тежити између 225-320 килограма за нерастове и 200-270 килограма за крмаче.[2]Ови распони тежине додатно наглашавају њихову значајну величину, што је у корелацији са значајном, мада неквантификационом, висином. Фокус у узгоју свиња, посебно код типова ландрас, је на квалитету трупа, приносу меса и стопи раста, а не на одређеној висини.[2] [3] [4].

Da me ubijes ako ja ovde vidim koja visina odgovara svinjama....

Treba mi prakticar, da mi kaze da li su fobicne ili vole da budu u malim niskim prostorima...malo iznad svoje visine..
Ima razloga zasto ne znam sta treba da pitam ai , a i ne verujem u tacnost ai...

Back