Koliko su Srbi preduzetnicka nacija u poredjenju sa drugima?

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Autorska.

Sad sam malo pogledala jedan drugi forum u Hrvatskoj i tamo recimo Politika ima 5 miliona poruka a Ekonomija skoro milion. Znaci pet puta vise.
Kod nas Politika gazi ka desetom milionu a Ekonomija ima oko 150 000 poruka.

Da li ljude u ovoj zemlji uopste zanimaju preduzetnistvo i novac?
Svi bi nesto na mufte, da uvezu da ne ocarine, da prodaju i uvale drzavi, da im drzava otkupi, da ne plate porez......
Kao da nikako da pocnemo da se ponasamo kao normalna drzava.

Sve go zgubidan,drzava nema sta da se mesa i odredjuje cene, jer je ocigledno upropastila jedino sto je valjalo selo da bi uvozila skart,gmo i crkotine
Da to niko ne kupuje ne bi uvozili. sad cu da odem malo u off-topic, odem kod drugara na selo na slavu, domacinska kuca pored svih onih djakonija (kokosija supa od njegovih kokosaka, sarme extra, pecenje i seljacke domace torte) on za predjelo kupi salamu podrigusu bas to sve sto si naveo.

Teško je Srbiju u tom smislu, uopšte "pronaći na karti"!Msm, da je razlog tome u više faktora. Ali, dalje neću...neka o tome misli ko treba!
Tesko je pronaci i Monako i Singapur!

Neke zemlje zapadne Evrope na primer su mrve poput nas a dzinovi u ekonomskom smislu.

Kao da ne umemo da iskoristimo geografski polozaj i sve sta nam ide u prilog.

To sam vec negde pisala. Ja kad u Srbiji prodjem nekom ulicom sve nacickane menjacnice, kladionice, prodavnice za sve i svasta.
Ovde u Kini prodjem na putu od posla da kuce pored milion radionica, svi nesto PRAVE, PROIZVODE.

Nama pola nacije radi u menjacnici i kladionici.
To je zato sto se vlast bavi biznismom i protokom onih podobnih .. Malo Srbija zna i razume šta je trziste ..

Tesko je pronaci i Monako i Singapur!

Neke zemlje zapadne Evrope na primer su mrve poput nas a dzinovi u ekonomskom smislu.

Kao da ne umemo da iskoristimo geografski polozaj i sve sta nam ide u prilog.
Navikli smo da drugi razmislja umesto nas u vreme SFRJ. Retko sad mozemo pronaci prave preduzetnike, koji su poceli od nule i stvorili nesto bez onoga trange - frange. A zbog tih trange frange biznismena posteni ljudi ne mogu doci do izrazaja ...

Autorska.

Sad sam malo pogledala jedan drugi forum u Hrvatskoj i tamo recimo Politika ima 5 miliona poruka a Ekonomija skoro milion. Znaci pet puta vise.

Svi bi nesto na mufte, da uvezu da ne ocarine, da prodaju i uvale drzavi, da im drzava otkupi, da ne plate porez......

Po meni zgodna tema ali nažalost nije tako popularna u Srbiji.

Takodje gotovo da smo opsednuti kriminalcima i raznim dripcima.

Religiozno se prate serije i dokumentarci o svakojakim kriminalcima. Svi se loze na neko reketiranje, mesetarenje, opasne momke, drogu. Takva nam je i muzika. Opevali smo sve moguce droge i kokain i marihuanu. Cak i na RTSu se pustaju serije sa takvom tematikom.

Umesto da se deca od malih nogu uce kako da prave novac na legalan nacin decu od malih nogu zasipamo sadrzajima koji velicaju kriminal, mafiju, alkoholisanje i slicno na neki perfidan nacin.

Poslednja izmena:
Autorska.

I meni je čudno kako je podforum ekonomija slabo posjećena i sa malo tema.

Ne znam ima li veze, ali evo ja sam u svom m-pretincu dobio poruku od MUP-a da mi istječe osobna iskaznica. 🙂
Screenshot_2021-04-10-09-03-08-805.jpg

Back