koliko su obicno macke trudna i po kojim znacima znas da ce se maciti?

U principu, većina nas izbegava sterilizaciju dokazano skotne kuce/mace, osim ako nema nekih posebnih indicija za to (nedovoljno razvijena karlica, raniji lom karlice, opasnost od bolesti i sl.) ili druga situacija koja bi ugrozila život kuje ili mačke.
Uvek savetujemo, prvo, da se maca omaci , da odbije mačiće od sise i da se , onda tek , pristupi sterilizaciji.
Ovih dana je jedna ambulanta dala sterilizaciju kuca i maca na akciju, pa kome odgovara , neka pogleda na grupovina.rs.

Zenke kod nas (od njih trojice koji kod mene u kuci sterilisu) uglavnom sterilise nas kum i samo opsuje kad konstatuje da je skotna i nastavi malo opreznije. Ono sto sam videla, je da sterilizacija u skotnosti nosi manji rizik nego u teranju a svakako je indikovana sterilizacija ako postoji pitanje udomljavanja beba, uvek sam pre za tu opciju negde na pola skotnosti. (Kao posmatrac, pomalo asistent i ljubitelj zivotinja, da naglasim to.)

Trudne su samo žene! Samo se žene i porađaju!
Zbog pogrešne terminologije možete se naći na udari feministkinja jer se pogrešnom terminologijom žene približavaju životinjama.

Mačke i kučke su skotne, kobile su ždrebne, krave su steone. Ne znam naziv za ovcu koja će imati jagnje.
Mačka se maci ili koti, kučka se šteni ili koti, kobila ždrebi, krava teli, ovca se ja(g)nji.
Мачка је смацна!
Не носи она мале скотове, па да је скотна!

Back