Koliko struje trosi racunar?

To sto navodis nema veze.. potreban ti je podatak koliko ti je eventualno jako napanje.. ali ni to nije dovoljno nego njegova realna potrosnja.. najbolje je da nadjes nekog elektricara koji ima kljesta koja obuhvate kabl i vidi na licu mesta realnu potrosnju.

To ti ovako izgleda

HT4022.jpg

E da, zaboravi sam napajanje :D Ono je 600W, ali Cile je pravio neki klip juce koliko trosi racunar i kaze prosecan racunar tosi oko 150W kad se surfuje, a kad se igraju igrice, renderuje ili nesto zahtevno trosi vise, mada on nekad ***** pa rekoh da vidim sta misle ljudi ovde :D

Da li neko moze da mi kaze otprilike koliko struje KW/h trosi moj racunar na dan, racunajte da radi 10h dnevno, uglavnom se koristi internet i mozda 1h igrice. Imam 8GB RAM-a, HDD 1TB, GTX 960 4GB OC, procesor FX8300, a monitor 21" LED LCD

Oko 1 KwH ali zavisi od komponenti , opterecenja itd

Evo ti kalkulator potrošnje pa unesi svoju konfiguraciju:
http://powersupplycalculator.net/

moj komša je muku mučio sa računima za struju...isključio je sve;bojler - kupo se ladnom vodom,veš mašinu - tero ženu da pere na ruke,frižider - i ovako je bio prazan,šporet - menjo za smederevac na drva,i sve to džaba...jopet bili velki računi.Uzo klincu komp i punjač za mobini,i sakrio u seno.
Ej odonda je živnuo i progledo...
Računi nikad manji i reko da te skalamerije više u životu u njegovu kuću neće ući...

moj komša je muku mučio sa računima za struju...isključio je sve;bojler - kupo se ladnom vodom,veš mašinu - tero ženu da pere na ruke,frižider - i ovako je bio prazan,šporet - menjo za smederevac na drva,i sve to džaba...jopet bili velki računi.Uzo klincu komp i punjač za mobini,i sakrio u seno.
Ej odonda je živnuo i progledo...
Računi nikad manji i reko da te skalamerije više u životu u njegovu kuću neće ući...
Tvoj komšija u najmanju ruku ne govori istinu (da ne kažem da laže). Ili ima čudan kriterijum šta je veliki račun za struju. Moj kompjuter je uključen 24/7, normalno rade svi kućni aparati, veš se pere danju (i ja i supruga radimo, pa ne možemo da zevamo noću da stavljamo veš na pranje), i tako nam je račun oko 2.500,00. Da li je to veliki račun? Da se preselimo u neku pećinu?

Back