Koliko strpljenja imate i smirenosti pred moguci incident/borbu ?

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401

Da lis te smireni ili se brzo iznervirate? Da li prvi krecete u akciju ili pokusavate verbalno da se branite/dominirate i ako druga strana ne krene fizicki necete ni vi ili cete ipak krenuti?

Gde vam je prag pucanja?

Kada neko krene da vas udari, da li se samo branite ili kazete sebi - e sada mi je dao prava da ga povredim?

Inspiracija za ovu temu je ovaj klip koji se izuzetno retko vidja.....

Misljenja o ovom klipu su podeljena, Jedni misle da je mogao umreti jer se niej branio, drugi pak misle da se branio bilo bi jos gore i mozda bi se zavrsilo i fatalno, kao sto se i zavrsava mnogo puta. Ovako mu ne fali ni dlaka sa glave...Ali bukvalno. Vise se izmorio ovaj sto ga je prebio nego ovaj izbijen. Na kraju da mu je udario cvrgu ovaj u crvenim trenerkama bi se onesvestio....

Lik sa video snimka pravi klasičnu grešku, pušta siledžiju da ga izudara verujući da će ga odrobovoljiti svojim poniženjem i izbeći te "još fatalnije posledice".U suštini kod ovog nasilnika sa video snimka to je upalilo.Očigledno je da je nasilnik pre svega relativno normalan lik (običan kurčeviti mangup iz kraja, što se vidi po celoj pojavi, kao i ambijentu gde se to desilo-momci iz kraja), tako da se zadovoljio time da ga malo ispraši, isprazni bes i zadrži status u čoporu.Klinac je očigledno narušio njegov status.Na početku se usudio da se suprotstavi, mlađi je od njega a pokazao se prilično izdržljivim. Greška je iz nekoliko razloga.Prvi je da je mogao da naleti na poremećenog psihopatu kojem nije dovoljno da nekog malo isponižava nego želi krv.Ili neku pijanu ili drogiranu osobu.Drugi je upravo spomenut razlog-mogao je da primi udarac u neko osetljivo mesto ( slepoočnice, potiljačni deo glave i zagine na licu mesta), ili ostane trajni invalid.Treća greška je u tome što će nasilnik biti ohrabren da ga opet istambura prvom sledećom prilikom.
Odgovor na temu, visok nivo tolerancije, ali da me dileja zaista napadne borio bih se itekako, pa kom obojci, kom opanci.

Poslednja izmena:

Da lis te smireni ili se brzo iznervirate? Da li prvi krecete u akciju ili pokusavate verbalno da se branite/dominirate i ako druga strana ne krene fizicki necete ni vi ili cete ipak krenuti?

Gde vam je prag pucanja?

Kada neko krene da vas udari, da li se samo branite ili kazete sebi - e sada mi je dao prava da ga povredim?

Inspiracija za ovu temu je ovaj klip koji se izuzetno retko vidja.....

Misljenja o ovom klipu su podeljena, Jedni misle da je mogao umreti jer se niej branio, drugi pak misle da se branio bilo bi jos gore i mozda bi se zavrsilo i fatalno, kao sto se i zavrsava mnogo puta. Ovako mu ne fali ni dlaka sa glave...Ali bukvalno. Vise se izmorio ovaj sto ga je prebio nego ovaj izbijen. Na kraju da mu je udario cvrgu ovaj u crvenim trenerkama bi se onesvestio....

Ako krene,bijem kao Muhamed Ali.

Deckonjo ja izadjem barem 3x nedeljno po Bgu i nisam imao ni jednu frku zadnjih 6 meseci minimum. A izlazim na svakakva mesta. A ti izadjes retko i svaki put neko sranje.

LOL.

Ni ti nisi mnogo bolji a prekorevas Bojana. Ti bar ne smes ni da se tuces kao sudija...Mislim sta bi bilo da savez sazna za to?

Zanimljivo je kako da se nikada ne pobiju Karatisti ili Dzudoke, Oni jednom u 5 godina, a Aikidoke i slicni skoro pa i nikada u zivotu :D

Kada ljudi željni dokazivanja znaju da neko vežba nešta, pogotovu aktuelnije veštine, to je moguće.Zato ja uvek naglašavam da treniram isključivo rekreativno.:lol:

U periodu kad je Karate važio za najrealniju veštinu neki lik se potukao kao mladić sa nekim karatistom, i 30 godina kasnije se hvalio svojim uspehom.To što je taj "karatista" možda bio neki lik na nivou žutog pojasa nije bitno.Lik će verovatno pričati i svojim praunucima da je u borbi titana nadvladao samog karatistu.:rotf:

Ja mislim da u gradu najvise iritira ljude kada se neko siri a posebno ruke a nema ledja, ono mrsav je ili klasicno izgleda...... Odmah idu logikom, sta se ovaj siri ovde kao jak, sada cemo da mu pokazemo, iritira nas.

Drugi je slucaj kada se neko napuca u teretani pa se siri, i to iritira pogotovo one manje od njega koji se onda ne osecaju kao alfa muzjaci jer su manji, sto bi po Frojdu znacilo da se osecaju kao da imaju manju keetu pa zato moraju da ga isprebijaju da dokazu da su ipak veci, tj da im je veci.

- - - - - - - - - -

Magnet sam za takve.
Oduvek.

Pa kad gledas ljude pravo u oci hahahahha. To isto kao i opasne kucice, ne smes da gledas u facu. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Šta bi neko uradio u ovoj situaciji, veći lik te spopadne u hodniku i ima pride drugara koji sve snima:

Adamovu jabucicu bih mu iscupao.

A kako me tek nervira ovaj MMA trip da nasloni glavu na tvoju glavu i to je sad kao neka pretnja, u MMA cak ima i strucan termin za to kada se kao napujdani psi gledaju i spoje glave i pola milimetra fali od poljupca, a mnogi se tako i poljubili.

Skroz bolesno i skroz gay.

Uopste ne razumem sta to nekom treba. To me uzasno nervira.

Šta bi neko uradio u ovoj situaciji, veći lik te spopadne u hodniku i ima pride drugara koji sve snima:

У оваквој ситуацији је најбоље решење да ћутиш, и док он вербално дивља усредсредиш се на његову доњу вилицу, а онда бум, изненадан ударац који ће и најјачег помести.
А затим, или брзи бег ако их има више, или наставак серије ако је само један.

Ово ме подсетило на један давни сукоб из раних тинејџерских дана у мом завичају. На импровизованом санкалишту у улици крупан лик ми се нон стоп подмеће пред сличуге (направљене од гајбе, тако је то било давних дана).
Лик уз себе има чопор њих који су мањи од њега, отприлике моје висине и грађе.

На моје питање што се прави луд, прилази, и изазива, а прилази и његов чопор. Они гледају, он ме гурка. Прва процена, могу да бежим, нису ме окружили, њихова грешка.
Друга процена, самоуверен је, мисли да немам петљу ни за шта јер их је много.

Његова рука креће према моме лицу, гура ме руком у образ, глава и цело тело ми се уврћу. А онда, одвртање у супротну страну уз бум, песница посред браде.
Дебил пада на снег, ја се брзо измичем да ме руља не окружи, и док су се керови снашли, већ сам на 30 метара од њих.

И док дебил устаје и гледа шта би, керови крећу за мном али касно је, страх даје крила, и већ сам успео да побегнем, остале само сличуге...

Дакле, рецепт, удри изненада, удри јако и бежи.

Treba imati mnogo strpljenja. Prva problematična stvar je praksa našeg pravosuđa da čim si učestvovao u fizičkom nekom obračunu dođu i pokupe ti oružje koje poseduješ legalno. Nema veze što je sve bilo u kasi, što su pali par šamara. Ako se digne krivična prijava u kojoj si i ti, eto patrole da pokupi sve. Onda se čeka kraj suđenja da ako si oslobođen uz pomoć advokata i nekoliko dopisa (između kojih opet prolaze nedelje i meseci) povratiš svoje oružje. Da li je to dobro ili loše, neću da se uplićem, ali i to je jedan od razloga da iskuliraš koliko je god moguće i dok nije nužna samoodbrana.

Back