Koliko ste tolerantni?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Forum je mesto gde razmenjujemo misljenja i stavove, mada neretko se desi da nas ponesu "forumske strasti" gde malo vise branimo svoje stavove, tvrdeci kako su oni ispravni a odbacujuci sve druge kao lose.
Zasto je to tako i jesmo li svi takvi?

Kakvi smo van foruma, da li ako se neko ne slaze sa nama i nasim nacinom razmisljanja, zivota, religijskog ili politickog opredeljenja, mi krecemo da verbalno napadamo tu osobu ili jednostavno kazemo sebi "ok, ne svidja mi se kako misli, kako razmislja, ali neka mu/joj".
Koliko ste toleratni i postujete li medjusobne razlike, tj. tolerisete iako se kose sa vasim nekim nacinom razmisljanja ili ubedjujete ili cak mozda omalovazavate druge ako se njihovo misljenje razlikuje?

Овде ме једном прогласише толерантном особом, тако да сад ни сам не знам.

На форуму знам да се покачим, не често, некад то радим намерно, ради провокације интересантно ми је то, али волим да дискутујем.
Кад се погледа, свако мисли да је он паметнији и да је у праву. Можда је због нас Срба тако што мислимо да смо најпаметнији и да смо стручњаци у свему, поготово у политици.

Уживо не дискутујем толико као овде, јер више волим да пишем него да причам. Но, ако ми се неко свиди за дискусију онда са њим могу да причам по цео дан и да ме не смори, не морам ни да једем. Са неким људима ни не могу да причам, ил су досадни ил су незаинтересовани, па макар то било нешто уобичајно. Увек ми се допадало, кад сам био клинац, да се окупим са старијима и слушам њихове приче, почесто озбиљне. Са вршњацима ми је чак било досадно, причају о патикама, о играма, о фудбалу.
Кад се сукобим са нечијим мишљењем обично кажем: Па да, може бити, али то је ...
Опет све зависи од расположења, атмосферског притиска и влажности ваздуха.

Iznesem misljenje i prihvatam tudje sve dok druga strana ne pokusa da menja moje. Cim se to desi, postoje tri opcije:
1. dobro, ti si u pravu samo mi se skini s vrata
2. nisi u pravu, aj sad da pricamo o horoskopu
3. objasnjavam se sve dok ne shvatim(o) sta je pisac hteo da kaze i onda se fino razidjemo promenjenog misljenja ili ne.

Ovo trece vazi samo ako mi osoba s kojom pricam znaci nesto u zivotu.

Prema prevarantima nisam tolerantan . Ako me neko jednom prevari ( bilo musko ili zensko ) kod mene je zavrsio karijeru .
Inace , ljude dijelim iskljucivo na lose i dobre . Nemam ni vjerskih ni nacionalnih predrasuda . Najbolji prijatelj mi je
Madjar iz Osijeka koji je u ratu bio sa druge strane vatrene linije .Hebiga , sta da se radi ? Zivot nam svasta izrezira .
Na forumu volim da polemisem i vatreno branim svoje stavove sto mnogi pogresno tumace da ne volim ove ili one . Ne shvataju
da je ovo ovdje igra i poprilicno se razlikuje od realnog zivota .

Iskreno, nisam preterano tolerantan prema ljudima čije mišljenje ide u krajnosti i koje je zasnovano na dogmama, bile one religijske, idealističke ili argumentum ad ignorantiam... Ono, zaobiđem takve forumaše i diskusiju sa njima, osim ako mi ne daju zanimljive kontraargumente..

Tolerantna sam prema ljudima koji postuju moje misljenje,stavove...bez obzira koliko se isti razlikuju od njihovog.
Oni koji smatraju da je njihovo misljenje jedino vazno i ispravno, sa takvima se ne upustam u raspravu,previse,jednostavno ih izbegavam,jer kad je neko iskljuciv tu ni nema razgovora,to se uvek zavrsava svadjom.Mogu da prihvatim takvu osobu,ali je ne zelim u svojoj blizini.
A ako mi je neko blizak,nzm,zavisi od situacije,teme,raspolozenja...opet postoje teme o kojima ne treba raspravljati sa prijateljima i porodicom,posebno ne religijske i politicke.

Nisam toliko tolerantan kada to direktno ugrozava mene, a ovako na forumu npr mozda nekad i planem ali shvatim da ja od toga nemam nista, niko me ne placa za to, onda lepo samo lupim onaj mali iks u cosku i iskuliram... Kao sto rece Al Pacino (nisam siguran da cu pogoditi svaku rec ali sustinu hocu)"sto sam stariji sve manje zelje imam da se prepirem, jednostavno pozdravim se, ustanem i odem", i to je najpametnije, budali ces najteze objasniti da je budala.

dosta sam tolerantna osoba...ne ubeđujem pa ne volim ubeđivanje...
...na isključivost i slepu veru u svoj sud i mišljenje, gledam kao na stanje zablude u kojem se sagovornik nalazi...obično takvog zaobiđem
....desi se naravno da uđem u polemiku nekad...ali kao i mnogo puta uvidim da je bila jalova...

mislim da jedino mesto gde se ljudi raspravljaju nesto sto se zove "debatni klub" i postoji za srednjoskolce i mlade politicare gde ljudi stvarno raspravljaju s argumentima. ostalo je onako, da se ljudi druze ili da se isprazne ili da osvoje neku prevlast ili da procene okruzenje
e dobro mozda postoje naucne debate

Ja sam pre bio netolerantan i solio ljudima pamet, sada me boli uvo kad sam video da od toga nema vajde i da samo gubim zivce bezveze, osim ako mi nije neko bas blizak, mada i ako tada taj neko ne zeli moj savet, misljenje, neka radi kako zeli, briga me.
Na netu cesto vidim ponasanje ili misljenje sa kojim se ne slazem, ali ne ugrozava mi zivot, tako da ga iskuliram, ne moram da trubim o tome kako se ne slazem. Niti ja imam vajde od toga, niti druga strana, vec samo nerviranje.

Ljudi se nece promeniti ako se ne slazes sa necim sto rade ili misle, a tek nece ako im popujes i upires prstom, tako da, ili tolerisanje razlika koliko mozes ili put pod noge, drugog nema.

Poslednja izmena:

Back