Koliko ste imali macaka do sad?

7, 4 mačora i 3 mačke. Imao sam mačke prije nego sam postao izbjeglica a onda je sve to ostalo tamo daleko. Do sad su vjerovatno pokojne. Prošlo je 15 godina od toga. Ali mi je bilo u ratu teško hraniti mačiće ali sam ih volio kao klinac. Sad preferiram mačore pošto su mi nekako ljepši. Imaju veću glavu i inače su veći. Imaju ljepšu dlaku. I ne kote se.

no evo mojih maca,,,,Prva zenka ali mi nismo znali dok se nije omacila Tomy ,onda njeni macici 5 dvoje su imli ime drugi su bili udomljeni Simba i Bagira,zatim sam zaredom imala 7 macaka i sve su se opet zvale Tomy ali ovaj put su bile muske,Zatim je dosao Toti on je jos ziv 3.5 god.Pa su dosle Cica i micko i oni su i dalje tu ,pa onda dosla mama maca omacila 3 macica imena jos nismo dali ,,,,I to je kraj ali je cica gravidna pa cemo vidjet sta ce biti '-D

+ cicino 1 mace,,,,,Lilly,,,,Milicino 4 macadi,,jadna ja sta ih imam,,,,sad trenutno 12 :roll::roll::roll::roll:

Breskvicu - nestala "zahvaljujuci" mom bivsem dok sam ja bila na putu;
usla u tjeranje, a on je pustio iz kuce...:sad2:

Azraela i Neru - zivi i zdravi zive s mojim bivsim svekrom; imaju bastu i zive ko carevi...:lol:

Peruna - nestao prosle godine; pao ili skocio s prozora, mjesec dana smo ga trazili, ali ga nismo nasli - ni zivog, ni...:sad2:

Vuka sad imamo i stavili smo celicne mreze na prozore kako se ne bi dogodilo sto i s Perom, al usprkos svemu jucer je bolid ispao kroz prozor...sreca pa smo isti sekund reagirali...sve u svemu, od sad taj prozor otvaram samo kad je on u drugoj sobi...:confused:

Pre mnogo godina ulicna macka koju smo zvali Cica je u mom dvoristu donela na svet petoro macica: Marko (sivo-beli), Garfild (sivo-beli), Zuca (full zut sa tigrastim sarama), Divljak (uglavnom beo sa raznobojnim sarama) i Gedza (beo i sa krmeljivim okicama nije dugo poziveo). Divljak je bio na svoju ruku i cim je malo porastao zbrisao je, Garfild se uvalio u jednu romsku porodicu dve ulice dalje, a Marko i Zuca su ostali sa nama. Nazalost, Zuca je slucajno pojeo otrov za pacove kod komsinice u supi i uginuo. Ostao je samo Marko, koga sam volela kao oci u glavi. Uzasno pametan macor i lovac bez premca. Ali, jedan matori akrep iz komsiluka je bacao po ulici zatrovano meso da bi se resio pasa lutalica. Moj Marko je pojeo, udarila mu je pena na usta i nisu mogli da ga spasu. Umalo da i ja umrem sa njim. Proslo je vise od 10 godina pre nego sto sam ponovo imala macu i ne zato sto sam zelela, vec zato sto je jedno zgoljavo mace, manje od pesnice prateci svoju mamu doslo u moje dvoriste, gde je ostalo i odraslo u velikog i debelog macora kome se svi dive, moj Ceda, moja beba, a sad je nestao i ja imam utisak kao da mi je neko iscupao srce. Ne znam gde je, ni sta je sa njim. Mozda je povredjen i ceka da dodjem po njega a ja ne mogu da ga nadjem, mozda ga je neko uzeo, mozda je mislio da ga vise ne volim jer sam u zadnje vreme bila neraspolozena pa je zato pobegao.

Jednu. Zvao sam je "Ciga", jer je bila potpuno crna, bez ikakvih paleža (bez uvrede za pripadnike manjina, ograđujem se od ove izjave, ipak sam imao 8-9 godina).
Živela je u stanu na IV spratu, a onda je mojim roditeljima sinula sjajna ideja da je damo kod bake. Izgubio se svaki trag Cigi, osim jednog paleža (bukvalno) na vunenom tepihu, kada sam ja varikinom pokušao da skinem njenu kaku.
Drugu sam, Čarlija, našao isped ulaza, kako pokušava da pojede neku koščicu. Nahranio sam ga i odneo, tada mojoj devojci, a sada ženi. Ispostavilo se da je Čarli ostao trudan... Posle 20 godina i dalje su njeni potomci na selu.
To su sve moje (i zajedničke, sa ženom) mačke. Ali je Ciga ipak prva životinja koju sam imao, pazio, brinuo, negovao, čistio.

Prva mačka koju smo imali, bio je Tuksi,crnobelo mače staro oko 1,5 mesec nađeno na pijaci bačeno ispod tezge.Hranili smo ga na flašicu, a o njemu su brinuli i naši psi, sa kojima je spavao.Tuksi je postao prelep i opasan mačor, glavni u kraju.U kuću je doveo "snajku", prelepu mladu sijamku Liliku koju je neko izbacio.Nažalost, njih dvoje više nisu živi, ali zato imam njihove potomke.Najopasniji je Gruja, koji večito zavodi red u kraju.Njegove sestre Tina i Đina su sterilisane, ali je zato on doveo dve nove "snajke"- Cacimaci i Gobicu. Rezultat: četiri mačeta stara 8 meseci- Kmeca, Vrca,Loki, Aki ostala kod nas, četiri udomljena- Čeda, Bole, Mona,Gile, i dve trudnice koje će se omaciti za neki dan.
Ostale mace- Vujadin Miladin,Pantelija,Kiki,Žujka,Giša,Šugica,Đole,Ljubica,Joca,
Blinki, Flafi,Cezar, Ognjen,Stole su većinom srećno udomljeni, ali neki, nažalost, nisu više živi, kao ni moji psići Buca i Deni koji su uginuli od starosti.

Moj Skrpac, i Tacku. Skripca su otrovali kerozinom, Tacki su dali mleveno meso sa staklom (pocepalo joj creva) .Bile su u kuci i samo pomalo izlazile. Dok su umirale mislila sam da cu crci sa njima. Zaklela sam se da nikad vise zivotinju imati necu. Evo o5 imam...

Poslednja izmena:

Back