KOLIKO SE POZNAJEMO?

DRUG

Sapni mi druze,
cemu drugovi sluze.
Kazem ti glasno,
kazem ti jasno:
drugovi ne sluze,
drugovi se druze!

Igra: ,, Ulepsaj svoje ime" (deca odgovaraju na temu):

Jovana:-Ja sam dobra Joka.
Sara:-Ja sam lepa devojka Tanja,zato sto volim to ime.
Natasa:-Ja sam lepi cvetic.Ja sam balerina i tako se zovem.
Aca:-Aca, sto voli da bere cvece.
Kristina:-Ja sam Kristina Cvetic.
Darko:-Ja sam Darko sto voli da poklanja darove.
Jasmina:-Ja sam Jasmina i mirisim na taj cvet.
Milos:-Filip, da mi bude ime...Ja sam Milos-Filip.
Sanja:-Ja sam Sanja i sanjam svasta.

a39128200046d7f9a0c08fbfw3.jpg

Razgovor ,,Koliko se poznajemo?"
(tvoj najbolji drug i sta znas o njemu)

STEFAN:-Najbolji drug mi je Nemanja. Znam da voli mamu i tatu i da voli da se igra pistoljima.Voli muziku Teletabisa.
MARKO:-Danilo mi je najbolji drug. On voli da se tuce i da crta.
JELENA:-Sara mi je najbolja drugarica. Najvise voli da jede tortu i nije se zaljubila.
MILAN:-Danilo. Zato. Isao sam u prodavnicu i tamo ga sreo.Voli da se igra volanom. On je dobar zato sto mi je drug.
SASKA:-Nadja mi je najbolja drugarica zato sto ima lepu kosu.Voli da se igra sa Barbikama i slavi rodjendane.
KOSTA:-Nesa i Dule su mi najbolji drugovi zato sto se gnjavim sa njima.Sve vole a najvise da se gnjave.
DANILO:-Moj najbolji drug je Marko, zato sto mi je davao Robota.I ja sam njemu isto drug. Znam da voli da jede pile, pije mleko i sok.
ANASTASIJA:-Marko. Zato sto se druzimo.On voli da pije caj i da radi kola. Popravlja i autice..
SARA:-Lidija mi je drugarica zato sto je dobra.Voli da se igra s lutkama i da jede kolace. Ona ima sestru.
STEFAN:-Stefan mi je najbolji drug zato sto se zove kao ja i voli da jede pljeskavice.
ILIJA:-Sinisa mi je drug. Najbolji.Zato sto je dobar.On pije, jede i voli da se udara.Volimo da se udaramo kao Rendzeri.
MIHAJLO:-Dusan mi je najbolji drug zato sto je doneo auto .Ima brata i sestru i nista vise ne znam o njemu.
ANA:-Bojana mi je najbolja drugarica zato sto ima siske.Igramo se frizera i ona me onda cupa.

NIKOLA:-Jeca mi je najbolja drugarica zato sto je lepa i sto mi se svidja.Lepa je, najlepsa na svetu i ona pomalo ne voli mene.Voli Dusana.
MILAN:-Bojan. zato sto se igramo i ne voli da se tuce i lupa samare.
STANKO:-Sanja. Zato sto je lepa i voli krompir i sok.

VENCIC DRUGARSTVA

Pruzio sam sirom ruke
da zagrlim ceo svet
od Azije do Afrike
drug do druga, divan cvet.

Kada se upletu prstici
crni, zuti i beli,
drugarstva to su vencici
gde boja ljude ne deli.

U ime srece decjeg jata
i svih pegica na nosu,
glasam da vise ne bude rata,