Koliko sati spavamo?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.879
FFORUM.jpg
- Autorska tema -

U prilici smo da na različitim portalima čitamo tekstove o spavanju. Odrasli ljudi, po stručnjacima, treba da spavaju 7-8 sati.

Spavanje utiče ne samo na fizičko već i na mentalno zdravlje.

Kada smo naspavani nismo razdražljivi i neraspoloženi. Bolje se osećamo.

Uredno spavanje, vreme u koje idemo na spavanje utiče i na naše kognitivne funkcije.

Noćno spavanje je bolje od dnevnog. Popodnevna dremka treba da traje 30 minuta.

Ja se ovih dana ( noći ) trudim da sredim svoj bioritam. Dok sam radila. nisam imala problema sa odlaskom na spavanje u 23.00. Nisam imala probleme sa nesanicom.

Kada sam postala svesna da ne moram ujutru rano da ustajem sve se promenilo. Zimi sam spavala dugo jer sam kasno išla na spavanje.

Primetila sam da tokom proleća i leta rano ustajem. Jedini "problem" je što ustajem pre alarma na mobilnom.

Kada odlazite na spavanje?

Koliko dugo spavate?

Da li nekada poremetite svoj bioritam i odlazite na spavanje u noćnim ili jutarnjim satima?

Da li ste nekada imali nesanicu?

Koliko dugo spavate?

Da li nekada poremetite svoj bioritam i odlazite na spavanje u noćnim ili jutarnjim satima?

Gledam da uvek odem na spavanje pre ponoći, a što sam starija, to mi je 8 sati sna imperativ. 7 sati je još dobro, 6 jedva.
Imam, nažalost, periodično ozbiljnu insomniju i tada bukvalno po čitavu noć ne utonem u san iako ležim i žmurim.
Da stvar bude zanimljiva, nakon tih noći se ponašam isto kao da sam spavala kao obično, isto sam efektivna, isto postižem, ne zevam, ne osećam umor... ali se, naravno, malo nerviram jer sam propustila priliku za spavanje. Melatonin, lavanda, čajevi za opuštanje... ništa u tim slučajevima ne radi. :confused:

Koliko dugo spavate?

Spavam dovoljno.
Skoro redovno zaspim već između 22 -23h.
Budim se oko 6h.
Da, imala sam nesanicu ali nije trajala duži period.

Imala sam i poremećen (bio)ritam u vreme ekspanzije foruma, dok je bilo novo, sveže, aktuelno.

Godinama već nemam taj problem, pišem samo na Krstarici, pratim potrebe organizma i udovoljavam im.

Desi se ponekada da odgledam kasni film, da posle pogledam Krstaricu.

Kako mi se čini, ni ovde me neće uskoro biti, na radost pojedinaca :lol:

Back