Колико мостова недостаје Београду ?

Сада Панчевац. Једини градски мост на Дунаву, јер други нови Пупинов је део обилазнице.

Раздаљина између Панчевца и Пупиновог моста је 10км. Панчевац је удаљен мање од 3км од центра града, док је Пупинов мост удаљен преко 8км, што га и чини обилазницом.

Pancevacki-most-foto-Katarina-Mihajlovic-1.jpg

1298757_pancevacki-most-foto-aleksandar-jovanovic_sq-s.jpg

Сада Панчевац. Једини градски мост на Дунаву, јер други нови Пупинов је део обилазнице.

Раздаљина између Панчевца и Пупиновог моста је 10км. Панчевац је удаљен мање од 3км од центра града, док је Пупинов мост удаљен преко 8км, што га и чини обилазницом.

Pancevacki-most-foto-Katarina-Mihajlovic-1.jpg

1298757_pancevacki-most-foto-aleksandar-jovanovic_sq-s.jpg
Назвали земунски мост обилазницом или не, он је од велике важности јер је на њега усмерен теретни саобраћај.

Када једног дана буде направљен мост код Винче, онда ће Панчевац да постане мост за кретање унутар Београда. Надам се да ће га тада добро обновити.

Budimpesta sam grad oko 1.8m a metropolitan area 3., Beograd oko 1.2m a metro oko 1.6.
Znaci 50% vise sam grad a metropolitan deo skoro 2x vise. Gde je to otprilike.
I nisu problem mostovi vec sam metro koji Budimpesta ima a BG ne
prema popisu iz 2011. u beogradu i siroj okolini zivi oko 1.7 miliona stanovika tako da jesmo otprikile kao budimpesta
a na to dodaj neprijavljene i da se tokom ovih godina dodatno doselilo ljudi eto ti cifre od 1.8 miliona kao i budimpesta.

Мислим да су га поправили ратни заробљеници. Обновљен је отворен 1946.
ne bas obnovljen nego napravljen i ne od strane zarobljenika...doduse mozda su koristili zarobljenike kao radnu snagu..
stari pancevacki je potpuno unisten tokom rata zbog nemaca da bi se usporilo njihovo napredovanje. (nasi su ga digli u vazduh sa ostalim mostovima oko beograda)
ovaj sadasnji su pravili rusi i njihove inzenjerske jedinice kad su se povlacili iz nemacke nakon rata zbog potreba prenosenja ogromne kolicine mehanizacije.
i on je imao privremenu namenu a ostade stalan.

Поправљен је као део ратне одштете, пошто су га Немци и срушили. И звао се Мост Краља Петра II
ovo nije tacno.
most je srusila jugoslovenska armija radi usporavanja napredovanja nemaca na beograd.
i nikakve ratne odsetet tu nije bilo
nemci u stvari nikad nisu platili ratnu odstetu.
ovaj most su pravili rusi da bi mogli da prebace mehanizaciju iz nemacke kad su se povlacili nakon zavrsetka rata.
ii mao je samo privremenu namenu.

Назвали земунски мост обилазницом или не, он је од велике важности јер је на њега усмерен теретни саобраћај.

Када једног дана буде направљен мост код Винче, онда ће Панчевац да постане мост за кретање унутар Београда. Надам се да ће га тада добро обновити.
Нема ту никаквих лажи Пупинов мост је мост на обилазници, као што је и Остружнички и као што ће бити тај код Винче.
Дакле није градски мост, као што су мостови од Панчевца до Моста на Ади.

Нема ту никаквих лажи Пупинов мост је мост на обилазници, као што је и Остружнички и као што ће бити тај код Винче.
Дакле није градски мост, као што су мостови од Панчевца до Моста на Ади.
Да ли ја то спорим? Како си стекао утисак да оспоравам?

Зови га како год хоћеш, да је леп или да је ружан, твоја ствар.

Мени је пресудно да ли је користан, а свакако јесте (земунски мост). Иначе не видим ниједно друго место где би могао да буде направљен, а да му приступни путеви личе на нешто. Одлично је "посађен" према аутопуту.

Да ли ја то спорим? Како си стекао утисак да оспоравам?

Зови га како год хоћеш, да је леп или да је ружан, твоја ствар.

Мени је пресудно да ли је користан, а свакако јесте (земунски мост). Иначе не видим ниједно друго место где би могао да буде направљен, а да му приступни путеви личе на нешто. Одлично је "посађен" према аутопуту.
Користан (мада овај Пупинов делимично) је као сваки мост на периферији који служи као део обилазнице ауто-пута.

Нажалост, нестручни кадар СНС-а је на земунској страни заборавио на надвожњаке односно искључења као што постоји на борчанској страни, већ на излазу са моста је постављена раскрсница са семафором. Мало је и та глупост него су искључења лево ка Земуну Цара Душана толико скраћена да сва возила и камиони који настављају право ка аутопуту Е75, блокирају скретање лево и та трака остаје ту заглављена некад и по 20 минута се чека, да се пређе раздаљина од 100м.
Зашто ? Зато што су сендвичари предвидели пешачко острво, уместо да искључење почне знатно раније тако што ће то острво да уклоне.
Урадили су непотребно сужење.

Као што годинама не могу да прошире зрењанински ауто-пут.

Наравно једино право решење су надвожњаци, као што су радили на Панчевцу. Али ајде разумем Панчевац, то је стари мост, али на новом мосту да направиш овакве грешке, то може само СНС дебилана.

Користан (мада овај Пупинов делимично) је као сваки мост на периферији који служи као део обилазнице ауто-пута.

Нажалост, нестручни кадар СНС-а је на земунској страни заборавио на надвожњаке односно искључења као што постоји на борчанској страни, већ на излазу са моста је постављена раскрсница са семафором. Мало је и та глупост него су искључења лево ка Земуну Цара Душана толико скраћена да сва возила и камиони који настављају право ка аутопуту Е75, блокирају скретање лево и та трака остаје ту заглављена некад и по 20 минута се чека, да се пређе раздаљина од 100м.
Зашто ? Зато што су сендвичари предвидели пешачко острво, уместо да искључење почне знатно раније тако што ће то острво да уклоне.
Урадили су непотребно сужење.

Као што годинама не могу да прошире зрењанински ауто-пут.

Наравно једино право решење су надвожњаци, као што су радили на Панчевцу. Али ајде разумем Панчевац, то је стари мост, али на новом мосту да направиш овакве грешке, то може само СНС дебилана.
Није баш симпатично ни скретање лево на мост (Нова Галеника - Борча). Мислим да су успели да означе две траке (уместо једне) за скретање, не сећам се тачно.

Правац мост - лево у Земун није главни правац којем је мост намењен, стога тако и семафори раде.
Ниједно сужење ту није направљено, него је проширено... Мада проширења нису дугачка јер их је требало уклопити у Цара Душана и пут ка Батајници (који је толики колики је и не може да буде већи).

Не бих рекао да су ови одговорни за пројекат моста (и околине), пошто је исти био већ у добро одмаклој фази током Ђиласовог времена.

Мислим да се стање може поправити другачијим радом семафора. Места за нове траке нема.
Надвожњаци... Решавају, мада је питање како их направити. Ако се са моста ка Земуну не укршта ни са чим него се спусти на земљу тек касније... То би биле на пример по две траке... Опет је семафор код аутопута (бившег "лакта" ).
Има то везе и са исплативошћу - да ли правити два моста по неких 500 метара или не, а зарад проблема који наводиш.

Па ни на Панчевцу нису били намењени надвожњаци, па су крајем 90их направили на једној страни, а онда пре 10ак година на другој страни.
Не капираш да трака за скретање лево, може да се прикључи знато раније на мосту, а не да буде дугачка 5 метара, а да пешачко оство зјапи празно као неискоришћени простор.

https://www.google.com/maps/@44.860...4!1sDVpRMcKVSZeNn4MjIpqtjA!2e0!7i13312!8i6656

Па ни на Панчевцу нису били намењени надвожњаци, па су крајем 90их направили на једној страни, а онда пре 10ак година на другој страни.
Не капираш да трака за скретање лево, може да се прикључи знато раније на мосту, а не да буде дугачка 5 метара, а да пешачко оство зјапи празно као неискоришћени простор.

https://www.google.com/maps/@44.860...4!1sDVpRMcKVSZeNn4MjIpqtjA!2e0!7i13312!8i6656
Мислиш, да издвојена трака за лево буде трипут дужа? То подржавам.

Мислиш, да издвојена трака за лево буде трипут дужа? То подржавам.
Управо о томе пишем, да буде максимално дужа, колико год је могуће, то је наједноставнији начин да се растерети део саобраћаја.

Back