ludopileglodjekosku
Buduća legenda
- Poruka
- 27.557
Inspiraciju za temu dobih od mamine koleginice sa posla. Ima sina jedinca koga navodno obožava, sva je u cico-maco fazonu kad je on u pitanju, preuveličava njegovu pamet, uvek je neko drugi kriv ako on pogreši ali nije ga pustila na maturantsku ekskurziju jer, navodno, nemaju novca. Ona i muž imaju odlične plate, svoj stan, svekar i svekrva su dobrostojeći i pomažu im, i ne prođe dan a da ona sebi ne kupi novu tašnu, cipele, kaput. Na moje pitanje zar jedna ekskurzija ne vredi koliko njene čizme (malo sam karikirala ali poenta je ista), odgovorila je da ona kupuje od svoje plate a kad on bude zarađivao neka sam sebi plati putovanje.
I to nije prvi slučaj da dete recimo ide u školu u staroj odeći, a da je majka "u fulu".
Sa druge strane moja rođaka se odriče svega, išla bi bukvalno gola i bosa ne bi li njena ćerka imala najbolji telefon, najskuplje krpice...
Gde je sredina?
Nisam roditelj ali me zanima, da li se i kojih sopstvenih zadovoljstava odričete zarad detetovih? Neko je jedno napisao na Forumu da bi se prostituisao, prosio, krao da mu dete ne bi bilo gladno. Ali koliko daleko idete u svojim žrtvovanjima da bi ono imalo bolje uslove života, studiralo faks koji voli, otišlo na more, učilo strane jezike?
I to nije prvi slučaj da dete recimo ide u školu u staroj odeći, a da je majka "u fulu".
Sa druge strane moja rođaka se odriče svega, išla bi bukvalno gola i bosa ne bi li njena ćerka imala najbolji telefon, najskuplje krpice...
Gde je sredina?
Nisam roditelj ali me zanima, da li se i kojih sopstvenih zadovoljstava odričete zarad detetovih? Neko je jedno napisao na Forumu da bi se prostituisao, prosio, krao da mu dete ne bi bilo gladno. Ali koliko daleko idete u svojim žrtvovanjima da bi ono imalo bolje uslove života, studiralo faks koji voli, otišlo na more, učilo strane jezike?

Poslednja izmena: