Koliko košta mali servis?

Uraghan

Domaćin
Poruka
3.951
Danas uradjen servis za Tucson-a, 1.6T benzinac, automatik 7DCT, proizvodnja 2023. godine.

Zamenjeni svi filteri i 5 litra ulja iznelo je nesto manje od 24 000 dinara. Naravno u ovlascenom servisu, a za ovaj zahvat racunaju 1.2 sata vremena. Radni sat racunaju oko 4000 dinara.

Danas uradjen servis za Tucson-a, 1.6T benzinac, automatik 7DCT, proizvodnja 2023. godine.

Zamenjeni svi filteri i 5 litra ulja iznelo je nesto manje od 24 000 dinara. Naravno u ovlascenom servisu, a za ovaj zahvat racunaju 1.2 sata vremena. Radni sat racunaju oko 4000 dinara.
To ovde u srbiji jbg zlatno doba, u eu te nebi izašlo više od 100e u ovlašćenom. Ja sam za i20 plaćao 60-70 evra.

Kako samo dva filtera? I na koju foru samo 20 evra radni sat.
Koliko dugo bi ti menjao ulje? Ja ga sa filterima menjam za 15 minuta. Zagrejan motor otpustiš čep da iscuri staro ulje, za to vreme odvrneš filter ulja i dok se to cedi zameniš filter vazduha. Obrišeš sve, namažeš gumicu zavrneš novi filter, zavrneš čep kartera, sipaš novo ulje. Filtuer klime svaki drugi put on je 700 din. Za njega dodaj još 5 minuta ako je najjeftiniji pa moraš polako da ga stavljaš.

Moje razumevanje tih jeftinih zamena ulja (basic servis) je ustvari reklama i promocija odredjenog servisa. U smislu, dodji kod nas sada, menjamo ti za dž, ali možda u budućnosti promenis svog servisera i postaneš naša nova mušterija.
Zimi često dobijemo na adresu ponudu sa $69 servis ulja i filtera, zvanicni dealership, aki ne onaj gde smo kupili auto.
Konkurencija i privlačenje novih klijenata.

Pa šta će da mi naplati 5 sati zamenu ulja? To verovatno u srbiji. Do korone je bio h 150 kn u ovlašćenom servisu. Uvek pitam unapred koliko para i retko bude više. Ako vide da nije menjano kočiono po servisnom intervalu oni promene i naplate još 20-30 evra ne sećam se.

Dok je bio pod garancijom operu i usisaju.

Tada mi je ovlašćeni servis bio jeftiniji od neovlašćenog u srbiji pisao sam o tome već ovde a vi me pljuvali. E ko vas jebbe 🤗
Bas nas lepo castis.
Hvala ti na tome.Pokazujes kakav si covek.
A inace kod Gige u supi kosta 2000 din da se zameni ulje i filteri tako da ta bajka o 20€ u ovlascenom servisu je samo jedna najobicnija laz koja se nama servira bez ikakvog dokaza i argumenta.
I jos jedna stvar je da su sigurno ulje u ovlascenom i ti delovi tako jeftini.:hahaha:
Ako su tako jeftini kod njih onda su kod Gige duplo jeftiniji.

U beogradu je 1000 din zamena ulja i filtera u bilo kom servisu. Ti se dule ugrađuješ sam sebi što je i logično za preprodavce.

Svako ko je radio auto u ovlašćenom servisu ili bilo kom malo boljem ima cenu radnog sata jasno iskazanu u posebnoj rubrici sa i bez pdv.

Konačno će srbija da stane na rep divljaštvu i kretenizmu uvoznika polovnih krševa.

Konacno ce da stane al u tvom mozgu.
O ovome se pise vec godinama i nista se nije pomaklo.
I pre nekoliko godina si se zaukao na ovu temu i sta se sdesilo povodom toga?
Jedno veliko NISTA.
Mozes samo da lazes i obmanjujes narod i dalje i to je sve sto ces ti uspeti.
A koliko izgleda ne znas je da kod Gige ne postoji cena radnog sata nego ti kaze zamena ulja je toliko a u NS nema ispod 1500 a vec je vecina digla na 2000 ma sta ti lupetao.Takodje nije isto kad doteras svoju Ladu i kad se dotera neki ozbiljan auto.

Pa šta će da mi naplati 5 sati zamenu ulja? To verovatno u srbiji. Do korone je bio h 150 kn u ovlašćenom servisu. Uvek pitam unapred koliko para i retko bude više. Ako vide da nije menjano kočiono po servisnom intervalu oni promene i naplate još 20-30 evra ne sećam se.

Dok je bio pod garancijom operu i usisaju.
Ne rade ni na stopericu ..Da si radio znao bi da oni zaokruze sate pa im radni dan ima po 15-16sati umesto 8 .. Jedino kad izbace ponudu a I tad ako radiš najjeftiniji servis gde se menja samo ulje I filter 20€ ne može biti nema trika ..Cena ulja I filtera u verifikovanom kosta sugurno vise od 20€ ..Ono sto ti ne razumeš je da oni moraju masno zaraditi i na delovima plus sat rada ili pola .. Uglavnom ne daju nista džabe

Ustvari evo pepiske sa Facebooka
[AT
Screenshot_20240101_123357_Facebook.jpg
TACH=full]1474153[/ATTACH]
Screenshot_20240101_123438_Facebook.jpg

Prilozi

• Screenshot_20240101_123511_Facebook.jpg
    Screenshot_20240101_123511_Facebook.jpg
    124,6 KB · Pregleda: 87

Back