authorite
Aktivan član
- Poruka
- 1.667
Imam na poslu jednu koleginicu sa kojom radim u timu, svi je znaju kao dezurnog namcora kojoj je svaka druga rec “mrzim”. Dobro, meni ne smeta jer mi ne pravi nikakve probleme u poslu. Ono sto me kod nje zaprepascuje jeste da kad god joj se obrati klijent ii sef ona se pretvara u umilnu cicu macu, sa potpuno drugacijim tonom glasa, bukvalno cvrkuce i , ko je ne zna, reko bi kakva divna i prijatna osoba(?!!) Ponekad kada se javi nekome na telefon vilica mi se spusti do poda. Licno ne verujem likovima koji se sa ovakvom lakocom transformisu iz cudovista u cica mace i to zavisno od toga da li joj je ta osoba potrebna, odnosno da li joj je ta osoba sa kojom prica od ikakvog interesa. Nama kolegama, (a verovatno i clanovima porodice, prijateljima i ostalim „manje vaznim“ ljudima oko sebe) obraca se tonom a la „jebi se“. E sad, nije mi prvi put da srecem ovakav tip ljudi, i ne bi ih nikada birala za prijatelje. Ja, npr, obracam se potpuno istim tonom svima: kolegama, cistacicama, sefovima, klijenteli, sad naravno, sa kolegama cu da pricam masne viceve, tu i tamo opsujem, sa sefom necu, al nema sanse da se pretvaram u nesto drugo i glumatam nesto sto nisam da bih se uvukla u necije dupe. Ne kazem da mi je to vrlina, ali takva sam. Zanima me, koliko cesto ste vi u toku dana prinudjeni da glumite, da se pretvarate, da cvrkucete, da biste opstali u ovom svetu lazi, prevara, licemerja, glupavih neobrazovanih ljudi od kojih vam zavisi egzistencija ? Sta mislite o ovakvim ljudima koje nije blam od ovakvog ponasanja u kolektivu i uopste u drustvu? Imate li i vi posebni mod za „dupeljubni“ ton i mod za „bolimekuraczatebe“ ton glasa? Hvala.
Poslednja izmena: