Колико још мостова је потребно Београду ?

Poruka
18.494
Свако ко је бар мало путовао светом или бар мало анализирао мапе светских метропола величине Београда, дошао је до закључка да сваки тај град има у ширем градском језгу на 8км реке (на пример 4км ка северу и 4 км ка југу у зависности од положаја реке) отприлике 8 мостова, дакле у просеку на сваки километар и ту се не рачунају обилазни мостови који су удаљени више од 4км од центра.

2-Screenshot-2020-08-09-10-08-24-Copy.png

Београд има 4 моста, Панчевачки, Бранков мост, Газелу и Мост на Ади, а 5. мост који су направили Немци, такозвани Савски мост је предвиђен за рушење или премештање.
Обилазни мостови су Пупинов мост, Остружнички и Обреновачки.

Београд има две реке, само један градски мост на Дунаву и три моста на Сави.

За нормално функционисање града, али пре свега већи прилив инвестиција, граду су потребна бар још два моста, један трокраки (као рецимо пројекат Капија Европе Оље Ивањицки) или два одвојена који би коначно спојио леву обалу Дунава са Старим градом и Новим Београдом и један мост преко Аде који би спојио Чукарицу са Новим Београдом, удаљен нешто више од 2,5км од Моста на Ади.

Most-Olje-Ivanjicki2.jpg

Screenshot-2020-08-10-20-02-09.png

Budalasti projekat BG na vodi koji je zapravo najveća perionica para je napravio najveći kolaps saobraćaja u cenrtu grada,metro je jedino razumno rešenje ali ne ovaj njihov metro što planiraju od Ada Huje do Makiša iliti od nigde do nigde metro mora da ide kroz centar grada tj.ispod evo već imamo te podzemne stanice Vukov spomenik i Karađorđev park gde je išao i dalje valjda ide onaj beovoz to treba proširiti na trg republike i dalje tamo preko reke

... ali ne ovaj njihov metro ...

1. Е упропаштене генерације фудбалских навијача,
све вам се дели на Наше и Њихово ...

2. Колико мостова фали Београду ?
Три до пет - минимум !

3. Тему истоветног наслова сам отворио на подфоруму "БЕОГРАД" пре двадесетак дана.

Три до пет - минимум !

3. Тему истоветног наслова сам отворио на подфоруму "БЕОГРАД" пре двадесетак дана.
Hohštapler Vesić najavljuje tu genijalnu liniju metroa Ada huja-Makiš

Budalasti projekat BG na vodi koji je zapravo najveća perionica para je napravio najveći kolaps saobraćaja u cenrtu grada,metro je jedino razumno rešenje ali ne ovaj njihov metro što planiraju od Ada Huje do Makiša iliti od nigde do nigde metro mora da ide kroz centar grada tj.ispod evo već imamo te podzemne stanice Vukov spomenik i Karađorđev park gde je išao i dalje valjda ide onaj beovoz to treba proširiti na trg republike i dalje tamo preko reke
Тачно је све то, али није нормално ни остати на 4 моста.
Можда је највећи приоритет метро, јер немамо ни једну линију, а мостова бар имамо за 50% функционалности града, а БГ-Воз наравно треба проширити такође, јер градска железница поред метро-а постоји у скоро свим највећим европским метрополама.

Е сад нигде на западу и истоку Европе нисам видео да градска железница иде на сат времена. Пре 3 године у Паризу ми се заломио онај њихов чувени штрајк железнице. Ја сам био у фазону ''катастрофа како сад, шта сад ?''. Међутим, уместо да иду на 5 минута, они избаце неке поласке па иду на 10 минута, никакав проблем, никаква гужва и хаос.

Три до пет - минимум !

:lol: Ово ми се никада није десило ...у слово потпуно иста тема. Нека модератори само пребаце ову тему тамо.

:ok::ok::ok:

Градска подземна електрична железница је управо метро,
и Београд је има већ годинама ...
Па постоји битна разлика између лаког и тешког метроа, као и саме снаге мотора градског воза и метроа.
Рецимо у свету све више има аутоматизованих метроа.

То што наша градска железница звана Бео-воз једном мањом трасом пролази испод земље, не чини је метро-ом.
Ми можемо о коњску запрегу да гурнемо под земљу, али то никада неће бити метро.

To me i brine zbog vodoizvorišta na Savi ali tebe očigledno ne dobio si sendvič yebiga

Ма чим сам против оног маторог из Вишњице, одмах радим за сендвич.

Али чак и кад помислим да је тако, опет видим да сам боље прошао од тебе и сличних који раде за џ,
па се сетим онога "За идеале гину будале !"

:lol: Ово ми се никада није десило ...у слово потпуно иста тема. Нека модератори само пребаце ову тему тамо.

Мора да си је видео "крајичком ока",
свидела ти се - али ниси имао времена да је на прави начин прокоментаришеш,
те си је потиснуо ...

Ако, важно је да дискутујемо о овој теми,
Београду заиста ургентно фале јавни вецеи, мостови, улице без погибељних рупа ...

Пази и ово,
испод сваке теме има оно "Сличне теме".

Е тамо није наведена та моја тема,
већ друга једна (такође моја),
али која нема везе са мостовима !

Ако машина бира и наводи те сличне теме,
онда јој треба поправити хлађење ... вероватно ... :balavi:

...
Ми можемо коњску запрегу да гурнемо под земљу, али то никада неће бити метро.

Тачно, неће бити метро,
рекох ти дефиницију метроа:

Градска, електрична, подземна железница.

То имамо од 7.јула 1995. год.

Najjeftinija varijanta da se rastereti brankov most i gazela je da se napravi izlaz sa surcinske, obilaznice na novi beograd. Da tu ima izlaz niko sa severa i zapada ne bi isao u grad gazelom, vec bi zaobilazio grad ili isao preko mosta na adi ili radnickom sa obrenovackog puta. Kao da si dobio jos dva mosta...ko dolazi sa te strane, a ima ih mnogo njemu nije 20 km udaljenost, vec mu je blize i ne ulazi u guzvu kod zmaja...Kada su bile vece guzve na gazeli, pre mosta na adi isao sam tom obilaznicom iz zemuna za stari grad....rasterecenjem gazele, rasterecuje se i Brankov most....narocito jer su evidentne guzve iz pravca zapad istok....

Мора да си је видео "крајичком ока",
свидела ти се - али ниси имао времена да је на прави начин прокоментаришеш,
те си је потиснуо ...

Ако, важно је да дискутујемо о овој теми,
Београду заиста ургентно фале јавни вецеи, мостови, улице без погибељних рупа ...
Нисам видео тему уопште, пошто тај подфорум ређе посећујем.

Тачно, неће бити метро,
рекох ти дефиницију метроа:

Градска, електрична, подземна железница.

То имамо од 7.јула 1995. год.
Чак и Весић који сања да за његовог мандата се отвори линија метроа, одваја градску железницу од метроа, али која ће бити у једном систему, заједно са трамвајима и евенутално некада у будућности и речним превозом.

Najjeftinija varijanta da se rastereti brankov most i gazela je da se napravi izlaz sa surcinske, obilaznice na novi beograd. Da tu ima izlaz niko sa severa i zapada ne bi isao u grad gazelom, vec bi zaobilazio grad ili isao preko mosta na adi ili radnickom sa obrenovackog puta. Kao da si dobio jos dva mosta...ko dolazi sa te strane, a ima ih mnogo njemu nije 20 km udaljenost, vec mu je blize i ne ulazi u guzvu kod zmaja...Kada su bile vece guzve na gazeli, pre mosta na adi isao sam tom obilaznicom iz zemuna za stari grad....rasterecenjem gazele, rasterecuje se i Brankov most....narocito jer su evidentne guzve iz pravca zapad istok....

Сурчинцима рецимо треба 15-16км ако иду преко Бранковог или Газеле или Аде, а друга солуција је преко Остружничког моста, а само да дођу до Остружнице то је већ 14-15км, па док дођу окола то је већ 26-27км, скоро па дупло.

Није ми јасно како бар Сурчинци нису добили растерећење ако иду преко Јурија Гагарина и преко моста на Ади. Где си ти тачно замислио ту обилазницу ?

Будаласти пројекат да се уместо сметлишта на најатрактивнијем делу Београда који је деценијама запуштен изгради нешто. Стварно какви лудаци да тако нешто учине. Да оне депоније и уџерице замене стамбеним комплексом. То свет није видео.

И молим те реци ми где ти виде тамо гужве. Иначе ја се сећам некадашњих гужви Савском улицом када се аутобусом враћам са путовања, па онај део од Мостара до аутобуске станице траје сат времена. Било не поновило се.

Посебно је заниљмив твој став о линијии метроа од Аде Хује до Макиша што кажеш од нигде до нигде. Ако си видео планирану линију метроа она повезује ове две најудаљеније тачке пролазећи кроз центар града. Или је то или мене очи варају. Осим ако немаш неко посебно мерило шта сматраш центром града.

Ово је иначе занимљива тема, али не може проћи без дневнополитичких ретардизама попут онога што је фаулер написао. Сава и Дунав су према свим мерилима велике реке. Новобеоградски део пружа простор за још веће ширење, тако да ће мостови бити још неопходнији јер се реално очекује још веће оптерећење путничког саобраћаја. Обилазница јесте једна ствар која би генерално олакшала саобраћај али ће и даље притисак на мостове бити велики.

Пројекат који је постављен "Капија Европе", мислим да није остварив јер обухвата и део Великог ратног острва. Посебно у данашње време ови турбо-еколози би се згрозили над оваквим решењем, тако да мислим да ће се повезивати директно обале.

Наравно мостови морају имати неки смисао. Мост на Ади када је завршен, он јесте повезивао обале, али је и даље био нефункционалан јер није имао фамозне приступне саобраћајнице. Тек када се заврше радови на Булевару патријарха Павла, да се он прошири, онда ће Мост на Ади добити смисао. Јер ће читав тај део преко Раковице, Чукарице, Вождовца, подавалских места, моћи да се ту повезује са Новим Београдом. А тек када се прошири неклико улица у Раковици које се укључују на Булевар, па преко оне улице Бахтјара Вагбзадеа да се споје са Саве Машковића, добија се обрис те унутрашње градске обилазнице, где се све иде саобраћајницама са по четири траке.

U pravcu Jurija gagarina.....izlaz sa ostruznickog mosta.....surcinska petlja nista ne znaci jer je put do grada tesan....znaci nova saobracajnica koja izlazi u pravac Jurija gagarina....
Мислиш дуж Саве, са Сурчинске стране ? Јер са ове београдске стране имаш аутопут 26 који се надовезује на аутопут Е75.

Sa ostruznickog mosta pre surcinske petlje koja je glupost, napraviti nastavak jurija gagarina i spojiti sa tom obilaznicom.....zapadni ulaz u grad....kao da imas jos jedan most jer odvajas deo saobracaja sa E75, a time i sa gazele....s druge strane aktiviras obilaznicu za saobracaj sa zapada i severa....delom to vec funkcionise, ali je zagusenje kod makisa....koje obilazis mostom na adi....

Будаласти пројекат да се уместо сметлишта на најатрактивнијем делу Београда који је деценијама запуштен изгради нешто. Стварно какви лудаци да тако нешто учине. Да оне депоније и уџерице замене стамбеним комплексом. То свет није видео.

И молим те реци ми где ти виде тамо гужве. Иначе ја се сећам некадашњих гужви Савском улицом када се аутобусом враћам са путовања, па онај део од Мостара до аутобуске станице траје сат времена. Било не поновило се.

Посебно је заниљмив твој став о линијии метроа од Аде Хује до Макиша што кажеш од нигде до нигде. Ако си видео планирану линију метроа она повезује ове две најудаљеније тачке пролазећи кроз центар града. Или је то или мене очи варају. Осим ако немаш неко посебно мерило шта сматраш центром града.

Ово је иначе занимљива тема, али не може проћи без дневнополитичких ретардизама попут онога што је фаулер написао. Сава и Дунав су према свим мерилима велике реке. Новобеоградски део пружа простор за још веће ширење, тако да ће мостови бити још неопходнији јер се реално очекује још веће оптерећење путничког саобраћаја. Обилазница јесте једна ствар која би генерално олакшала саобраћај али ће и даље притисак на мостове бити велики.

Пројекат који је постављен "Капија Европе", мислим да није остварив јер обухвата и део Великог ратног острва. Посебно у данашње време ови турбо-еколози би се згрозили над оваквим решењем, тако да мислим да ће се повезивати директно обале.

Наравно мостови морају имати неки смисао. Мост на Ади када је завршен, он јесте повезивао обале, али је и даље био нефункционалан јер није имао фамозне приступне саобраћајнице. Тек када се заврше радови на Булевару патријарха Павла, да се он прошири, онда ће Мост на Ади добити смисао. Јер ће читав тај део преко Раковице, Чукарице, Вождовца, подавалских места, моћи да се ту повезује са Новим Београдом. А тек када се прошири неклико улица у Раковици које се укључују на Булевар, па преко оне улице Бахтјара Вагбзадеа да се споје са Саве Машковића, добија се обрис те унутрашње градске обилазнице, где се све иде саобраћајницама са по четири траке.
Tvoja kilometarska sendvičarska proseravanja kao po običaju treba ignorisati to BG na vodi je super jer su tamo bili narkomani i zmije a sad je tamo kvadrat basnoslovno skup nije nikakav argument pošto se radi o najvećoj perionici para u Evropi.Takođe projekat na Makišu i ono što nameravaju da grade tamo bi ugrozilo vodoizvorište grada koje se nalazi u neposrednoj blizini ali šta tebe briga za sve to ti glođeš vođin sendvič i nastavljaš da moralno propadaš kao i uvek.
I još jednom neću da gubim vreme sa vama botovima,sevaj.

Tvoja kilometarska sendvičarska proseravanja kao po običaju treba ignorisati to BG na vodi je super jer su tamo bili narkomani i zmije a sad je tamo kvadrat basnoslovno skup nije nikakav argument pošto se radi o najvećoj perionici para u Evropi.Takođe projekat na Makišu i ono što nameravaju da grade tamo bi ugrozilo vodoizvorište grada koje se nalazi u neposrednoj blizini ali šta tebe briga za sve to ti glođeš vođin sendvič i nastavljaš da moralno propadaš kao i uvek.
I još jednom neću da gubim vreme sa vama botovima,sevaj.
Koja to nije bila pre beograda na vodi, osim sto je dunav donosio brodove robe kupljene od ukradenih srpskih para u nedefinisane magacine s pacovima i zmijama....pa i nevladine organizacije da rukovode pranjem para....
Mozda znas koje koristio te desetinehiljada km magacinskog prostora ?

Back