Koliko je u vis, u nebo, moje?

to se odnosi na urbana mesta gde tako nešto potpada pod urbano uredjenje.

ALii pitanje je dokle je moje?
Recimo ako mi izraste visoko drvo, da li je vrh drveta još uvek u mom?
nije jedino ako ugrozavas vazdusni prostor lol
salim se, ne znam tacno, nikad se nisam bavila svojinskim odnosima, ali logika bi trebalo da bude da mozes da pustis drvo da izraste dok god je to bezbedno po okolinu, jer svaka steta koja nastane na ljudima i imovini - tvoja je odgovornost kao vlasnika drveta.

Uslovno po zakonu o vazdusnoj plovidbi 100m je najveca visina koju smes da koristis i to sa odobrenjem i obelezeno odredjenim svetlosnim signalima. Letenje dronovima je takodje regulisano zakonom koji ne znam, ali sam ubedjen da mozes da ga oboris tako da padne u tvoje imanje, ako padne van tvog imanja onda si ti taj koji ugrozava druge...Na slican nacin je regulisan i vazdusni prostor iznad drzava, vlasnistvo vazdusnog prostora je do visine do koje mozes da osporis preletanje tudjih letilica. :)

Ma otkud? Niko ne sme da ti postavi dalekovod preko kuce koji je visok bar 20 m...

Ako mozes dron da oboris iznad svog imanja, a mozes, jer ne sme i ne moze da leti vise od 50 m u visinu i ako padne u tvoje imanje moze da te tuze i da dobiju sipak, ako neces da im vratis. Posebna je prica, ako iz tudjeg imanja snimaju tvoje imanje, onda tek mozes da im radis sta hoces....:)

Poslednja izmena:
Ma otkud? Niko ne sme da ti postavi dalekovod preko kuce koji je visok bar 20 m...

Ako mozes dron da oboris iznad svog imanja, a mozes, jer ne sme i ne moze da leti vise od 50 m u visinu i ako padne u tvoje imanje moze da te tuze i da dobiju sipak, ako neces da im vratis. Posebna je prica, ako iz tudjeg imanja snimaju tvoje imanje, onda tek mozes da im radis sta hoces....:)
to sam i ja mislio. Recimo kao da dece šutne loptu i razbije ti prozor. Ti možeš a ne moraš da mu vratiš loptu

Back