Кoliko je štetan nikotin?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зато што ми на послу дају 33 000 дин. плату. Јел ти сад мало јасније како стоје ствари ! Плати ти стан 150 евра, комуналије 130 евра и купуј само хлеб и јогурт, ништа друго па пробај да живиш сам. После се неко пита што се догоди убиство у породици. Мени кад би рођено дете рекло да се гуши од мог дуванског дима или алкохолисаног стања ја бих се замислио над собом али неки родитељи очигледно никада не желе да признају своју грешку. Ти мислиш ако живиш у Немачкој да је она и у Србији.
Gde i kako ja zivim ovde svakako nije tema. Ruzno je da ti pises:
Волео бих да видим да је Бог спречи у том а да при том није нека болест или смрт. Чак ми је неуропсихијатар рекао да је доведем на одељење месец дана да је рокају блокаторима и скину са никотина али неће ни да чује.
Nikakav lekar to tebi nije rekao niti je mogao da kaze tako jer
su betablokatori nesto drugo, veze nemaju sa odvikavanjem
od cigareta. Ako ta tvoja majka ima svoj stan, svoje prihode, zeli
da pusi i pije kafu kad god hoce, kako i zasto ti njoj mozes da naredjujes kako ce da zivi?
Mozda i njoj nije bilo pravo da gleda svoje dete koje jede od jutra do sutra.

Gde i kako ja zivim ovde svakako nije tema. Ruzno je da ti pises:
Волео бих да видим да је Бог спречи у том а да при том није нека болест или смрт. Чак ми је неуропсихијатар рекао да је доведем на одељење месец дана да је рокају блокаторима и скину са никотина али неће ни да чује.
Nikakav lekar to tebi ije rekao niti jemogao da kaze tako jer
su betablokatori nesto drugo, veze nemaju sa odvikavanjem
od cigareta. Ako ta tvoja majka ima svoj stan, svoje prihode, zeli
da pusi i pije kafu kad god hoce, kako i zasto ti njoj mozes da naredjujes kako ce da zivi?
Mozda i njoj ije bilo pravo da gleda svoje dete koje jede od jutra do sutra.
А ти знаш да ја једем од јутра до сутра....! :) Нарочито после гастричног бај паса који сам урадио. Друго, ти си очигледно нека саможива особа која се не осврће на било кога. Доносе се закони о дувану и алкохолу и њиховој забрани али тебе баш брига. Ако је теби лепо, ти ћеш и своје дете да урнишеш јер живи у твом стану где ти смеш да радиш шта пожелиш и да те брига за његово здравље. Види се да живиш на западу и да ниси хришћанин.

А ти знаш да ја једем од јутра до сутра....! :) Нарочито после гастричног бај паса који сам урадио. Друго, ти си очигледно нека саможива особа која се не осврће на било кога. Доносе се закони о дувану и алкохолу и њиховој забрани али тебе баш брига. Ако је теби лепо, ти ћеш и своје дете да урнишеш јер живи у твом стану где ти смеш да радиш шта пожелиш и да те брига за његово здравље. Види се да живиш на западу и да ниси хришћанин.

Zakoni o duvanu i alkoholu ( pri cemu tvoja majka nije alkoholicarka)
ne vaze u svoja 4 zida. Zato, ili se seli iz majcinog stana ili prihvati
cinjenicno stanje da majka pusi, a sigurno ne od juce. I jos i pije kafu,
a i to ne od juce.

Zakoni o duvanu i alkoholu ( pri cemu tvoja majka nije alkoholicarka)
ne vaze u svoja 4 zida. Zato, ili se seli iz majcinog stana ili prihvati
cinjenicno stanje da majka pusi, a sigurno ne od juce. I jos i pije kafu,
a i to ne od juce.
Да ли ти жено имаш деце ! Да ли знаш шта је љубав према свом детету ! Зар ћеш га мучити својим пороцима само зато што живи у твом стану ! Имаш ли родитељски инстикт у себи ! Шта ако сутра у мојој кући живи моја жена и моја деца ! Јел то значи да морају да аминују све оно што ја радим у тој кући !! Слушаш ли ти себе уопште !

Да ли ти жено имаш деце ! Да ли знаш шта је љубав према свом детету ! Зар ћеш га мучити својим пороцима само зато што живи у твом стану ! Имаш ли родитељски инстикт у себи ! Шта ако сутра у мојој кући живи моја жена и моја деца ! Јел то значи да морају да аминују све оно што ја радим у тој кући !! Слушаш ли ти себе уопште !
Ti nisi dete, ti si vec odavno odrastao covek. Zivis u stanu svoje majke
koja eto pusi i pije kafu i ti bi sada sta? Licno nikada ne bih ni pravila
ni radjala decu koja bi morala da zive sa babom i dedom jer samo oni
mogu da ih hrane i odevaju, brinu o njima.

Lice žene sa 45 god. koja aktivno puši već 25 godina drastično se razlikuje od žene nepušača iste dobi. Imaš utisak da joj je koža starija bar 20 godina.

Neverovatno, šta duvanski dim uradi koži ?

A gledano na kožu, postavlja se pitanje, kako joj izgledaju pluća , krvni sudovi, i svi ostali organi ?

Nešto mi se javlja da žene aktivni pušači, ne mogu doživeti 60-tu, bar tako pokazuju neka moja skorija zapažanja.

Rak ih pokupi baš nekako "slučajno" nekoliko godina pred penzijom ? :think:

Četrdeset godina pušačkog staža, mnogo je to OTROVA za ženski organizam, mnogo brate, mnogo.

NAROČITO AKO UZMEMO U OBZIR DA NE PUŠE SAMO DUVANSKI LIST, VEĆ ČITAVU PALETU ADITIVA KOJE INDUSTRIJA GURA DANAS U CIGARETE.

Ako oženiš duvansku zavisnicu čeka te račun:

2x 300 din = 600 din X 365 dana = 219.000 din godišnje

219000 x 40 = 8.760.000 din za 40 godina pušačkog staža

8.760.000 : 118 = 74.230 Eura

****** jedan celi stan u Beogradu i predstavi se bogu celih 15 - 20 godina ranije, ostavivši vas da se patite samačkim životom u najnezgodnijem životnom

dobu od 60 te do 80 te . Katastrofa!

Da sam na mestu današnjih momaka, dobro bih razmislio ?:think:

Meni je 50 godina i pušim kutiju dnevno. Mislim da svi strasni pušači imaju naglašeniji problem sa depresijom i anksioznošću i da nam je cigara neka lažna terapija za koju vjerujemo da nam daje stimulans nervoznim stanjima.
Stres ubija a stresni ljudi puše i pošto su mentalno slabi oni najteže kažu NE cigareti.

Cigareta oduzme dotok kiseonika u mozak i on uspori. Pušač nadje utjehu u trenutnom stimulansu a zaključak bude da ga je na kraju ubila cigareta dok stres niko ne spominje.

Onaj ko puši obično pije i kafu. Kofein je opasan za osjetljiviji mozak da može od jednog srka kafe da osjeti napetost nerva.

Na kraju se donese zaključak da ga je ubila cigara a sasvim slučajno je imao problema sa anksioznošću i slabom tolerancijom kofeina..ili se nikad nije požalio na svoje mentalno stanje.

Ja recimo ne mogu pušiti kad imam gripu ali sam pušila svaki dan dok sam imala koronu. Možda zato što se krećem više, fizički sam aktivnija i gledam da ne jedem obilne obroke nego koliko mi treba.
Hoću reći, ima tu puno više faktora od same cigare da bi sve mogli trpati u isti koš

Ја пијем од своје 23 антидепресиве и анксиолитике а имам 47 година и никад ми није пало на памет да уместо тога узимам цигарете. О алкохолу да не говорим.

Cigarete kakve poznajemo danas, postaju globalni fenomen nakon Drugog svetskog rata. I upravo je ta popularizacija navike uživanja, prvenstveno u cigaretama, dovela do loše reputacije ove biljke, ali i do mnogo opasnije činjenice poput te da danas, na početku 21. veka svaki sedmi čovek na planeti - puši.

Kada se cigareta zapali cigareta, duvan sagoreva i stvara se dim.U duvanskom dimu ima vise od 8.000 hemijskih jedinjenja .
Klasifikovano je približno 100 ovih sastojaka kao uzroicnike ili moguce uzrocnike bolesti povezanih sa pušenjem , poput raka pluća,kardiovaskularnih bolesti i emfizma.U ove sastojke izmedju ostalog spadaju arsenikbenzin,benzopiren,ugljen monoksid, teski metali kao što su olovo, kadmijum, vodonik-cijanid i nitrozamin svojstvni duvanu

Iako se najčešće unosi u organizam pušenjem cigareta, nikotin se, osim u listu duvana, može naći i u povrću koje svakodnevno jedemo.
Dokazano je da ova supstanca izaziva zavisnost kod korisnika i, ukoliko se uzima u ogromnim količinama, može biti toksična.

Istraživanja do sada, međutim, nisu dovela u vezu sam nikotin sa oboljenjima koja su karakteristična za pušače.

Nauka je takođe dokazala da, prilikom pušenja cigareta, pušač apsorbuje deseti deo nikotina jedne cigarete, odnosno 0,1 miligram, što znači da je potrebno popušiti barem 400 cigareta u jednom danu da bi doza nikotina bila fatalna.Zbog toga u Američkoj agenciji za hranu i lekove smatraju da je malo verovatno da će se neko otrovati nikotinom samo pukim pušenjem. Znatno veća opasnost preti od prosipanja visokokoncentrovanog nikotina po koži.Neki pokazatelji idu čak u potpuni ekstrem i dokazuju da nikotin pomaže u lečenju i sprečavanju određenih bolesti, kao što je Parkinsonova i Alchajmerova bolest , depresiju
(espreso, mens health)
Da, istina, cigarete su toliko opasne da ih pušim i tako uništavam ... :hahaha:
NEBESKA DAMA - PLAVUŠA PUŠI.jpg

Ја пијем од своје 23 антидепресиве и анксиолитике а имам 47 година и никад ми није пало на памет да уместо тога узимам цигарете. О алкохолу да не говорим.
Biće da kada bi pušio ne bi te lekove koristio ... Iskustvi, baja, iskustvo, a ne pederrska propaganda ... :hahaha:

Back