Koliko je Golf 4 1.9 tdi jeftiniji za odrzavanje od Passata b5.5 1.9 tdi

vukaaasin94

Početnik
Poruka
2
Pozdrav ljudi,pomozite mi oko izbora...
Zainteresovan sam za Passat B5.5 1.9 TDI sa 131ks ali sam cuo da je Golf 4 mnogo jeftiniji za odrzavanje,zanima me konkretno dal je to duplo skuplje itd...
Takodje pouzdanost oba vozila...
Passat mi je iskreno mnogo udobniji,lepsi i prostraniji i pre bih njega ali ako je Golf 4 toliko jeftiniji za odrzavanje mozda izvrsim kupovinu Golfa

Dobrodošao na forum. :D
Ne može Passat s istim motorom biti duplo skuplji za održavanje, jedino što je malo sporiji. Oko motora je sve isto, a ostali delovi ne bi trebali da budu dramatično skuplji. Ja bih uvek pre uzeo njega.

Hvala :)
Golf je cini mi se sa nesto manjom konjazom,ali svakako bih i ja pre passata.. Hvala na odgovoru :)

U pravu, je dule što se tice toga motot mu je okrenut za 90 stepeni u odnosu na golfa a te gornje dve aluminijumski kugle mu idu ko sibice i jako teško se skidaju bar ovde gde bacaju so.. Golf toga nema jednostavno pouzdano pristupacno sve može dosta brže da se menja bez nekih preteranih zajebancija.. Npr za prednji trap passat
Screenshot_20191105_200154_autoparts.shop.jpg

Kad tad bilo ko od nas treba da prenese nesto kabasto u autu jel tako?
Vozaci limuzina tad moraju da plate prevoz ili da zovu drugare koji imaju auto sa 5 vrata.
Samo vozaci limuzina odgovaraju kao Dlugomir sto je i logicno jer ono sto se vozi je najbolje. :)
Na Pasatu i Audi A4,6 mora da se skida prednji branik,hladnjaci da bi se uradio veliki servis i to skidanje naravno kosta a posebna je prica kako majstori obracaju paznju na to da li su sve vratili kako treba jer ima dosta primeraka gde su zazori pomereni i onda kupci misle da je bio lupan a uopste nije tako.
Drugar je radio veliki servis na A4 i to ga je kostalo oko 350€ dok je to isto na Golfu oko 200-250.
Te kugle na trapu su posebna prica i znam da ih je bilo sa lupkanjem na trapu poprilicno ali eto svi vozaci tog Pasata su kao iznenadjeni jer kao toga kod njih nema.:)
Pasat B 5,5 je mozda najbolji Pasata ikada napravljen ali je skuplji za odrzavanje a sto se tice potrosnje trosi i 9L u gradskoj voznji a Golf ne prelazi 7,5 i cinjenica je da je na otvorenom manja razlika ali opet je veca potrosnja kod Pasata.
Sve u svemu Golf je jeftiniji za voznju i odrzavanje ali je i manji kako spolja tako i unutra jer Pasat ima drasticno vise mesta na zadnjoj klupi i litarski veci gepek ali sa malim otvorom gde se ne mogu staviti kabaste stvari kao sto sam vec napisao.

Neverovatno je da poredite Golfa i Pasata... Potpuno druge klase automobila.
Zavisi sta ti treba i sta ti se svidja.
Pasat je generalno slabo upotrebljiv za velike gradove zbog gabarita - to je do klase auta.
Golf s druge strane, narodna kola. Ja sam ga vozio 4 godine (Golf 5) i posle BMW1 mi izgleda kao auto za Kremenka i Kamenka, po svim merilima.

Pasati (svi) imaju problema sa trapom - najcesce musterije kod glavnog trapadzije u Beogradu su vozaci Pasata, pa sve Alfe pa BMW. Al to je do nasih puteva i ivicnjaka.

Kad tad bilo ko od nas treba da prenese nesto kabasto u autu jel tako?
Vozaci limuzina tad moraju da plate prevoz ili da zovu drugare koji imaju auto sa 5 vrata.
Samo vozaci limuzina odgovaraju kao Dlugomir sto je i logicno jer ono sto se vozi je najbolje. :)
Na Pasatu i Audi A4,6 mora da se skida prednji branik,hladnjaci da bi se uradio veliki servis i to skidanje naravno kosta a posebna je prica kako majstori obracaju paznju na to da li su sve vratili kako treba jer ima dosta primeraka gde su zazori pomereni i onda kupci misle da je bio lupan a uopste nije tako.
Drugar je radio veliki servis na A4 i to ga je kostalo oko 350€ dok je to isto na Golfu oko 200-250.
Te kugle na trapu su posebna prica i znam da ih je bilo sa lupkanjem na trapu poprilicno ali eto svi vozaci tog Pasata su kao iznenadjeni jer kao toga kod njih nema.:)
Pasat B 5,5 je mozda najbolji Pasata ikada napravljen ali je skuplji za odrzavanje a sto se tice potrosnje trosi i 9L u gradskoj voznji a Golf ne prelazi 7,5 i cinjenica je da je na otvorenom manja razlika ali opet je veca potrosnja kod Pasata.
Sve u svemu Golf je jeftiniji za voznju i odrzavanje ali je i manji kako spolja tako i unutra jer Pasat ima drasticno vise mesta na zadnjoj klupi i litarski veci gepek ali sa malim otvorom gde se ne mogu staviti kabaste stvari kao sto sam vec napisao.
Znaš kako ja kažem i u životu funkcionišem - što ne želim sebi neću ni drugome. Vozio sam sve Golfove od 1 do 5 i uvek su mi bili odbojni, tvrdi i neprijatni. Možda su ovi noviji prijatniji, ne znam. Pasata ne vozim puno, tako da sam za 2,5 godine prešao oko 15.000 i ništa mi nije otkazalo sem akumulatora.
Da kupim auto koji ne volim da bih jednom u 5 godina nešto teglio njime ne pada mi na pamet. Ionako iz radnji sve te veće stvari donose džabe, a jednom sam pre nekoliko godina doplatio nekom taksisti s karavanom 200 dinara i to je to. Uostalom, kome to često treba neka uzme karavan. Meni ne.

Znaš kako ja kažem i u životu funkcionišem - što ne želim sebi neću ni drugome. Vozio sam sve Golfove od 1 do 5 i uvek su mi bili odbojni, tvrdi i neprijatni. Možda su ovi noviji prijatniji, ne znam. Pasata ne vozim puno, tako da sam za 2,5 godine prešao oko 15.000 i ništa mi nije otkazalo sem akumulatora.
Da kupim auto koji ne volim da bih jednom u 5 godina nešto teglio njime ne pada mi na pamet. Ionako iz radnji sve te veće stvari donose džabe, a jednom sam pre nekoliko godina doplatio nekom taksisti s karavanom 200 dinara i to je to. Uostalom, kome to često treba neka uzme karavan. Meni ne.
Vozio dvicu i peticu, slazem se :D Narodni auto. I nista preko toga.

Back