Bila bih zadovoljna sa platom od hiljadu evra. Cifra iz uvodnog posta mi se čini nerealnom-možda je to plata poslanika -u koju su uračunate i beneficije.
Pošto sam lavica ne zadovoljavam se malim stvarima. Uvek težim ka boljem.
Trenutno živim na granici "normalnog" kao većina ljudi u ovoj zemlji-krediti, kupovina vikendom u Maksiju etc..
Ti si kanda jedna razmažena žena/devojka, bez uvrede, molim, a boldirani text, to mi sa prosekom ne možemo sebi da priuštimo, možda nekad, sada ne.
Težiš ka boljem, da, poenta je baš u tome. A kad se ne dešava bolje..?, ne znam živiš li u Srbiji ili ino..
Radila sam za vrlo razlicite sume novca od iznad do prosecne i ispod prosecne i uvek mi je bilo dovoljno. Pitanje je da li umes sa parama, a ne koliko ih imas.
Ovo mi se sviđa, ali ja sa parama ili ne umem, ili ih nemam ni približno do dovoljno.
Robu nikad dosta, a ko je nezadovoljan nek se seti da je sve po zasluzi. Život nije nikad kakvim smo ga zamišljali al je uvek prema sposobnosti.
Bolditani text jednostavno nije tačan.
Daleko smo , većina nas sposobniji, a plaćeni jadno.
E, care, jedini se odvažio da kaže kako narod živi.

da, neambiciozan sam i zivotni cilj mi je da zaradjujem pare od kojih cu moci da kupim hleb, platim racun za internet i castim sebe nekom sitnicom.
ne zelim da promenim svet, ne zelim da pomognem gladnima u Africi, ne zelim da dobijem nobelovu nagradu za knjizevnost...to sam zeleo kad sam imao 17.

Takođe, pohvale. Nisi nezreo.
Ne znam da li je ovo odraz zrelosti ili samo nedostatak ambicija...
Logicno je da vremenom shvatis svoje mogucnosti i umesto gladnima u Africi pomognes gladnima u svom komsiluku, umesto Nobelove nagrade dobijes neku manju lokalnu ili za pocetak pises za neki casopis.
Intelektualci menjaju svet tako sto uticu na okolinu svojim razmisljanjem i to je neka promena.
Iako si hteo da budes sarkastican ipak si rekao istinu o sebi.
Shvati da ako si sam gladan, ne možeš pomoći drugom gladnom.
Bogat siromaha ne razume.