Koliko je covek slobodan?

Ova tema nije pisana da bi ''udarala'' na religije,nauku,zakone. . vec da bi skrenula paznju na ono sto neki ''veliki'' ljudi godinama pricaju. Hiljadu puta sam se pitao da li sam zaista slobodan samo izvan civilizacije koja me ogranicava raznim zakonima drzeci moju svest u jednoj torbi. Koliki je potencijal covekov ako mu neko zabrani ovo, ili usmeri na ono .. covek tako gubi individu-u ulazi i postaje pokretna masa za upravljanje njegove svesti. Ovo sto pisem nije nikakav citat vec moje razvijeno misljenje o svemu sto nas okruzuje. Ostalo pametovanje ostavljam na vama. . Izvolite. zZ

Sloboda ima veze sa osjećajem ispunjenosti
Ravnoteža ega-ida i superega
Zavisi koji su zahtjevi superega i jesu li oni ispunjeni
Djelimično su to individualni, a djelimično zajednički zahtjevi, s obzirom na kojem području čovjek živi, kakav je mentalitet
Apsolutna usklađenost ne postoji..svakodnevno se i uspostavlja, kako prema zahtjevima okoline tako i prema sopstvenim zahtjevima
Važno je da je davanje svoje slobode u ravnoteži sa dobijenom ...
Inače pojam 'sloboda' je za romantičare (rekao bi moj genetički najbliži srodnik..)

Tacno.
Samo sto moras ti prvo dati zeni dozvolu da ti ogranicava slobodu.
Zena zna da joj svakog trenutka mozes oduzeti dozvolu.
Takvo balansiranje se zove brak.
Kada to shvatis, otkrijes da su papuce vrlo udobna obuca.

Kod mene to drugačije funkcioniše veruj ili ne.
Nemam potrebu za nijednom drugom osim te jedne kad sam sa njom.
Tako da osećajući to ona nema potrebe da mi išta uslovljava.
Brak sve upropasti.

Ma nije to bas pravo uslovljavanje... vise briga, znak paznje, zabrinutosti, pokusaj cuvanja od drugih...
kao kada te pored sebe ususka, da te zastiti od sveta.
Nije prava zabrana, vise kompromis, precutni dogovor.
Ona kao brani, ti kao pretis, a papuce tople i udobne.
Brak nista ne upropasti, nego upropaste supruznici koji promene pravila koja su do braka dovela.
Potreba za jednom ili vise zena nije tema, ali je potreba. Svaki pojedinac ima razlicite potrebe. Tu valja biti prema sebi iskren.
Biti slobodan znaci ostvariti svoje potrebe.
Ako time nikoga ne ugrozavas, jos lepse.

Sloboda ima veze sa osjećajem ispunjenosti
Ravnoteža ega-ida i superega
Zavisi koji su zahtjevi superega i jesu li oni ispunjeni
Djelimično su to individualni, a djelimično zajednički zahtjevi, s obzirom na kojem području čovjek živi, kakav je mentalitet
Apsolutna usklađenost ne postoji..svakodnevno se i uspostavlja, kako prema zahtjevima okoline tako i prema sopstvenim zahtjevima
Važno je da je davanje svoje slobode u ravnoteži sa dobijenom ...
Inače pojam 'sloboda' je za romantičare (rekao bi moj genetički najbliži srodnik..)

super ego se slama kada treba da primi pocasti.samo je razlika izmedju sportiste i politicara.politicari i vlast su predatori ega.prava sloboda podrazumeva odsustvo ega.nema ni gore ni dole,reci su samo za one koji su teski za one koji ne mogu leteti a ako ne mogu leteti onda ih treba nauciti jos i padati..

Back