Ако допустиш да прокоментаришем сваку твоју тачку.
Општа култура у међуљудским односима вероватно постоји. Наравно осим ако ниси Србин у хрватској, онда ипак владају неки стандарди успостављени 1941. године, а потврђени 90их. Ако мислиш како се опходе једни према другима, вероватно боље него ми. Питај једног пургера како се проводи у Сплиту са загребачким таблицама, или питај једног далмоша и херцеговца са каквим га презиром гледају у Загребу. Славонце нећу ни да спомињем, то је сиротиња које су се сви гадили, зато они највише и побегоше у земље запада.
Однос према својој држави, то бих волео да ми појасниш. Јер однос према држави указује да је то однос народа или појединца, а овде говоримо зашто је та држава толико напреднија од Србије, не говоримо о народима.
Поштовање закона и стандарда од радног односа до квалитета хране. И ту бих волео да ми елаборираш како си дошао до тог закључка. У хрватској нема криминала, нема корупције. И да ли ту убрајаш да ти закони, њихово поштовање и примена важи и за Србе који још живе тамо. Квалитет хране, по чему мислиш да је тамо нешто квалитетније него овде. Посебно имајући у виду да прилично велике количине хране хрватска увезе из Србије. Да ли то значи да увозе смеће.
Поштовање радника. Ово најбоље питај прво славонце како су били поштовани када су кулучили по Далмацији током сезоне. У каквим су смештајима живели и колике су смене радили за мизерију која им често није цела плаћана. Људи зато први стали у ред да побегну из те државе уз поруку да су их доста злоупотребљавали. Хрватска је почела да мисли на раднике када их је остало све мање. Онда се тек подижу плате изнад минилалца, па се чак и исплате. Да не кажем слично као и у Србији, али огромна разлика је била када си овде имао око 850.000 незапослених и ово сада.
Дакле ипак не би било лоше мало дубље да размислиш пре него што нешто напишеш и понудиш као крунски доказ.
Lepo napisah bez ikakvog dubljeg razmišljanja.
Naravno da ne važi za Srbe.Ne,ne važi za Srbe.Ali nigde ti ni ne piše na čelu ili majici da si Srbin.To samo ja nosim majicu "Srbin inside" u Hrvatskoj i držim zipo upaljač sa hrvatskim grbom na stolu u Srbiji jer sam to što jesam+iz obesti

Slažem se potpuno sa svim što si rekao ali kao što rekoh...
Opet naglašavam,opšta kultura.
Stoji ta njihova međuregionalna mržnja između njih samih,čudan narod.
Ali sve to nije dovoljno da neko potegne odande u ovu ludnicu.
Odnos prema radnicima..pa ja pišem o sadašnjem stanju a ne o onome što je bilo.A kakv je odnos prema radnom čoveku i pre i sada u Srbiji jako lepo se vidi po ponašanju Delezea prema svojim radnicima pre neki dan.
I to je tako svuda.
Taj ljudožderski odnos.
Namerno se drži nizak standard i plate.
Namerno A bez priblema mogu da budu iste kao u Hr.
O da!.
Hrvati vole svoju državu,Srbi ne.To se tako jasno vidi.
A i država voli njih a naša država nas ne.
Ja samo kad pogledam ove majmune na vlasti pa pogledam ove svinje iz opozicije,povraća mi se,ne znam ko je veće đubre.
Preskočili ste kojega domovinske branitelje i srpske veterane.
Vidite,na tome se mnogo toga da vidEti.
Kakva smo stoka.
Mene to peče. Znaaaš ..
Ah daa..hrana,pa u Srbiji na pijaci kupuješ domaće ali iz Albanije ili kupiš nešto domaće po ceni kao da je uvoz iz Švajcarske.
A u Hr na tržnici nije tako.Opeg-i se bore krvavo i za cEnu i kvalitet
u.