Да се надовежем на постове са претходних страна...
Слажем се да формално образовање јесте битно, али исто тако знам велики број људи који су ''прошли кроз факултет'', али ''факултет није прошао кроз њих''...и џаба им диплома...
С друге стране, у неким слојевима друштва постоји страх од образованих људи који се често манифестује као презир!
После дипломирања нисам имала посао у струци па сам конобарисала у једном кафићу. Газда је био мој вршњак и сјајно смо се слагали, све док после три месеца случајно није сазнао шта сам завршила...И тада се наш однос променио! Почео је стално да ми се подругљиво обраћа са ''госпођица професор'', стално фазони :''Ти имаш диплому, мора да си јако паметна!''...и слично. Једноставно, вероватно није могао да поднесе да неко ко му је подређен буде изнад њега по образовању.
Сличне доживљаје сам имала још као студенткиња док сам стопирала до НС. Неко ме повезе, у колима пријатно ћаскамо све док не дође питање:''А шта студираш?''...А онда се одједном промени и почне:''Шта јееее, ти си нека јако начитана, а?''...а у гласу му се осећа нека одбојност, нека врста презира и омаловажавања!
Просто дођеш у ситуацију да треба да кријеш своје образовање да би био прихваћен од стране неких људи!