Koliko je bitna sličica ( avatar ) uz nik na forumu ? A postovi ..?

sef gradilista

Aktivan član
Poruka
1.481
Trenutni avatar mi je dečak
i primećujem da je to najvažnija informacija o meni.
Mnogi mi se obraćaju kao nekom malom bati !

Druga po važnosti informacija o meni je nik,
kol'ko ja vidim !
Mnogi me oslovljavaju sa "šefe".

Tek na trećem mestu je ono što sam u nekom postu napisao !
Pazite, samo u tom postu !
Nema pojma da neko zna šta sam pisao
u svim dosadašnjim obraćanjima,
jok !

Nekoga pre uočim po nadimku, nekoga odmah prepoznam po avataru; prosto tako funkcionišem.

To je sve net, nema pravila. Nekada neko ima super nadimak i avatarka, ali piše do zla Boga baljezgarije. Nekada neko ima uvrnuto ime i sliku, ali piše sve u šesnaest, da kupiš jezik s poda i rolaš ga u čudu - "Vau, koja pametnica..." A, ima i mešavina, ta dva.

Ja nekako po pisaniju pravim foldere u glavici, ko je kakav i smeštam ih u različite fiJočoce. :)

Za mene na primer misle, da sam devojčica, zbog nadimka i avatara, a ja sam odrasla mlada osoba.

Vremenom, sam učila ljude koji su mi slični po sistemu onoga u šta eruju, kako možda žive iz pisanija, šta vrednuju, kakvi su recimo možda većinom negde u duši, i takve ljude volim da čitam, takvim ljudima se obraćam s visokim poštovanjem, oni mi nataknu osmeh i razonode. Da ih upoznam recimo u realnom životu, sigurna sam da bi bili divni i dragi mi prijatelji.

Ali, verujem da ima i takvih "slučajeva" da se prevariš - šta se iza avatara, divnog nadimka i pisanija "krije" - boli glava. Mr. Džek & Mr. Hajd.

Ma, im svega, verujem.

Ali, ne bih da isprobavam, tačnost svoje teorije u praksici.

Zato je distanca - zakon.

Bila i ostala.

Ja lično, samo jednoh omanuh i prevarih se u toj generalizaciji zvanoj - nadimak, avatar, pisanije. I to žešće.

:bye:

Poslednja izmena:
Avatar i nick nam daju prvi utisak o nekoj osobi, mada nema mesta za generalizaciju, mada iza svakog avatara i imena se krije nesto.
Ako cemo cisto vizualno i o prvom utisku, tako mozemo da kazemo da je, ne znam sada, Ivo Andric dosadan i nezanimljiv covek, jer tako nekima izgleda.

Veruj mi kolega
da tvoje postove pratim kao nešto neozbiljno !

Sve zbog sličice !

Eto, odatle sam krenuo,
ja prvi kroz avatara 75% sudim o čoveku !

Veruj mi kolega
da tvoje postove pratim kao nešto neozbiljno !

Sve zbog sličice !

Eto, odatle sam krenuo,
ja prvi kroz avatara 75% sudim o čoveku !

Verujem, vec su mi davali par komentara na racun avatara i da me ne shvataju ozbiljno zbog istog :)
Sve je u prvom utisku, a vecina nas sudi o drugima na prvu loptu, bio to izgled, ponasanje, avatar, nacin pisanja, tj. govora.

Verujem, vec su mi davali par komentara na racun avatara i da me ne shvataju ozbiljno zbog istog :)
Sve je u prvom utisku, a vecina nas sudi o drugima na prvu loptu, bio to izgled, ponasanje, avatar, nacin pisanja, tj. govora.

Ma da je samo na prvu loptu ..!
Nema čovek vremena da se udubljuje u nečije razmišljanje
tako da utisak sličice ostaje jako dugo !

...
Forma je veoma bitna.
...

ali svi ipak biraju ono sto odgovara njima.

Tačno,
nije slučajno što je neko odabrao ovakav ili onakav način predstavljanja,
ali ipak mislim da je najvažnije šta ko piše,
a ne kako izgleda ( u virtuelnom, a Bogami i u realnom svetu !)
Bar bi tako trebalo da bude - ne jede se iz lepog, već iz punog tanjira !

Ja priznajem
imam sa tim problem
najsnažniji utisak na mene ostavlja nečija pojava.
Kažem,
bar 75% ukupnog utiska !

Mislim da od ove teme svi možemo imati koristi
i poslušati ranjenika.
"Forma je veoma bitna"

To treba znati
bilo da si neki reklamer, menadžer ili samo forumaš !

Sad sam se setio i "Malog princa"
pa onaj turski matematičar što nije bio shvaćen
dok se nije obukao evropejski ...

kol'ko ja vidim !
A mozda misle da imas neki sef na gradilistu tvom.. pa ti se zato obracaju..?

obicno ne obracam previse paznje na nikove vase i slicice, ne trudim se da budem forumas i cest gost na fourmima.
nedovojno je prostora da se avatarom potpisom i ostalim ispolji multdimenzionalne karakterne osobine pojedinca. ja svakako ne sanjam 99% vremena.

ipak ako malo nadjem vise vremena, tumacim nikove kao da kriju neku dvosmislenu poruku.mozda takve korisnike i vise cenim.

sto se tice slicica, kapiram da vecina spontano uzima, bez svesne zelje da izvrisi neki efekat na podsvest, ali, ponekad posmatram ka kojoj strani je vise kome avatar slicica okrenuta, i tako procejnjem neku politicku, drustvenu.. trenutnu orijentaciju.

a u vezi potpisa ne zelim da mislim o njima, nema dovoljno mesta da napisem sve sto zelim da tu bude, kao i u statusu. zato smatram ovaj forum nesavrsenim.
i ne dajem mu prelaznu ocenu. razumljivo je sto su fejsbukovi i slicni sajtovi popularnije mesto za socijalizaciju.

razmisljao sam da otvorim temu pod nazivom
"Da li je Forum Limbo i Prokrastinacija interneta" (ali nemam vremena previse)
dakle nicija zemlja i mesto za gubljenje vremena.
sajtovi za upoznavanje, fejsbuk tip, chatovi.. su delotvorniji, a ljudi koji nisu sigurni sta ce i gde ce sa sobom , zavrse na forumima. i igraju se neke parlamentarne skupstine.dok bitnije stvari cekaju.

Trenutni avatar mi je dečak
i primećujem da je to najvažnija informacija o meni.
Mnogi mi se obraćaju kao nekom malom bati !

kol'ko ja vidim !

Tek na trećem mestu je ono što sam u nekom postu napisao !
Pazite, samo u tom postu !
Nema pojma da neko zna šta sam pisao
u svim dosadašnjim obraćanjima,
jok !

ovo me uopshte ne iznenadjuje...:mrgreen:

avatar i nik moze da skrene paznju ali ne i da je zadrzi... ono zbog chega pamtimo nechiji nik je stil pisanja, nekada svega par dobrih/loshih postova, ili kamara, svejedno... nik i avatar mogu da budu dobri, da nose neku skrivenu poruku, ali su u vecini sluchajeva samo shminka ili bezvezan izbor, reda radi...:p

...
sajtovi za upoznavanje, fejsbuk tip, chatovi.. su delotvorniji, a ljudi koji nisu sigurni sta ce i gde ce sa sobom , zavrse na forumima. i igraju se neke parlamentarne skupstine.dok bitnije stvari cekaju.

Uopšte tako ne razmišljam, niti osećam !
Da mi je do upoznavanja stalo,
ne bih dolazio ovde.

Pa ovde je upravo anonimnost jedna od ključnih stvari !

Drugare u realnom životu
koji su hteli da mi otkriju svoj nik na forumu
sam panično sprečio u tome !

Ne želim da znam ko su oni !
Ne diskutujem ovde sa nekim,
nego sa mišljenjem tog nekog* !
I doživljavam to baš strasno,
ne daj Bože da mi to neko uskine !

* ima kad se i zakačim sa nekom ličnošću, a ne samo sa mišljenjem te ličnosti.
Doživljavam to vrlo adrenalinski, ali i tad mi je to rat sa nekom ( od nekog realnog ) iskonstruisanom ličnošću,
i opet me ne interesuje ko stoji iza toga, odnosno ko realno sedi tamo negde i kucka ...

Uopšte tako ne razmišljam, niti osećam !
Da mi je do upoznavanja stalo,
ne bih dolazio ovde.

Pa ovde je upravo anonimnost jedna od ključnih stvari !

Drugare u realnom životu
koji su hteli da mi otkriju svoj nik na forumu
sam panično sprečio u tome !

Ne želim da znam ko su oni !
Ne diskutujem ovde sa nekim,
nego sa mišljenjem tog nekog* !
I doživljavam to baš strasno,
ne daj Bože da mi to neko uskine !

* ima kad se i zakačim sa nekom ličnošću, a ne samo sa mišljenjem te ličnosti.
Doživljavam to vrlo adrenalinski, ali i tad mi je to rat sa nekom ( od nekog realnog ) iskonstruisanom ličnošću,
i opet me ne interesuje ko stoji iza toga, odnosno ko realno sedi tamo negde i kucka ...

Потпис. Била сам учесница једног нашег великог форима који је организовао окупљања. Боже разочарења виђеним :mrgreen: част изузецима...

Back