- Poruka
- 91.470
Vrti se po internetu, mišljenja su različita. Dakle, da vidimo kakvo je naše obrazovanje.
Koliko je
8÷2(2+2)=
(i slikovno)
Koliko je
8÷2(2+2)=
(i slikovno)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako si dotle došo, majke ti?
On bi odma' duplirao.Осам поделио са 2 и сабрао ово у загради? Додуше из матиша сам канал, како би ти?
Ако није тако,онда мора бити овако.ja sad znam za jadac, ali bih prvo sabrao (taj deo nije u pitanju) a onda pomnožio sa 2, što je 2x4=8, a onda podelio 8 sa 8 i dobio jedan. Medjutim, to je pogrešno...
vruće. Ima šestica.
ma de četresšes, ko ti to šapnuo?četresšes?![]()
Množenje i deljenje su prioritetno ravnopravne operacije pa se s toga ide redom (s leva na desno):
8/2*(2+2)=4*4=16
U praksi nikad se ne piše ovako račun nego se redosled uvek označi dodatno zagradama.
prvo zagrada a onda delenje i množenje sa leva na desnoAko je po pravilu službe, prvo se oslobadjamo zagrade
U tom slučaju imaš jednog keca viška u rešenju
Neće biti da je tako.Ako je po pravilu službe, prvo se oslobadjamo zagrade
U tom slučaju imaš jednog keca viška u rešenju
Ja naravno dobio jedan i jos jednom pokazao da sam totalni idiot za matematiku, kao kada sam iz zadatka iz statistike dobio da je prosjecna starost u drzavi 205 godina.
da bi to bilo tačno, potrebna je još jedna zagrada u postavci
Ne vredi pričati višeda bi to bilo tačno, potrebna je još jedna zagrada u postavci
Ovako
8÷(2(2+2))=