Koliko ima različitih Džoni Voker viskija?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.567
Kod nas je uobičajen, čak šta više nisam primetio ni jedan drugi osim, Crvene etikete Džoni Volkera
Slučajno sam naleteo na Crnu etiketu i uvideo da mi odgovara mnogo više. Upravo sam o tome pričao sa meni veoma dragom osobom pa me je inspirisalo da proverim koje još vrste postoje. I nadjoh da

Džoni Voker (Johnnie Walker) ima čak 19 vrsta viskija u svojoj kolekciji!

Ima više od 8 boja, 4 Eksplorer Klub kolekcija i 7 etiketa Dćoni Voker i sinonovi.
Da vidimo koje su razlike. Krenimo redom po bojama, i od najpoznatijeg

red_label_2.jpg

Johnnie Walker Red Label

pionirski viski brenda. Crvena etiketa puca od živahnih ukusa, stvarajući dubinu pomešanu od laganog viskija istočne obale Škotske do visova zapada. Uparite ovo obično sa voćnim ukusima kao što su jabuka ili kruška za dug, zadimljen ukus.

black_label_2.jpg
Johnnie Walker Black Label

Džoni Voker Crna etiketa – pravo džentlmenovo piće. Crna etiketa nudi bogat, složen ukus dubine koji potiče iz mešavine viskija i sazrevanja za šta je u najmanju ruku potrebno 12 godina da se završi.

Poslednja izmena:
Johnnie Walker Double Black

Johnnie Walker Double Black

još intenzivnija verzija crne etikete. Dvostruki crni je pod uticajem zapadne obale i ostrvskih viskija Škotske. Najbolji je preko kocki leda.
 Johnnie Walker Gold Label Reserve

Johnnie Walker Gold Label Reserve

Rezerva zlatne etikete je pomalo kremasta i glatka u teksturi. Ton meda je mešavina ukusa između Speyside i Highland viskija. Slatkoća mešavine se savršeno upari sa sokom od jabuke i sodom.

blue_label_2.jpg
...........................

Johnnie Walker Blue Label

za boju, ova etiketa je retko nalazište u supermarketu zbog količina proizvedenih širom sveta. Plava etiketa ima bogat zadimljen ukus bez premca zbog pažljivog procesa u stvaranju takvog remek dela. Uskoro ćete se naći u utopljeni u ukusima nalik medu kao što su lešnik i šeri samo da biste se iznenadili mnogim skrivenim tajnama ukusa u radnji kao što su tamna čokolada, suvo voće i začini.

........................................
green_label_2.jpg

Johnnie Walker Green Label

Zamislite ovo, procesu sazrevanja zelene etikete potrebno je 15 godina da se završi sa maltom dobijenim iz različitih škotskih regiona. Rezultat, jedinstvena kombinacija zrelog viskija koji potiče iz Speysidea, Highlanda, Lowlanda i Škotskih ostrva.
island_green_label_2.jpg

Johnnie Walker Island Green

dobijen od pojedinačnih Malt Viskija iz svake od četiri ugla Škotske.

Tih Ghost and Rare ima dosta.

Mene nista od obicnog niggera na dalje ne zanima, pio sam jos duplog niggera i gold reserve.

Za ovaj zeleni sam mislio da je prisutan samo na azijskom trzistu.

U biti, Blue Label je najskuplji sto se tice obicne linije, sve ovo ostalo sto u nazivu nema "label" je limitirana egzotika.

Btw, najljepsa reklama svih vremena:

Ma kakav Johnnie Walker pijem samo Jameson. :) :) :)

Pogledajte prilog 898898
Mene od njega boli glava kad pretjeram, od Walkera ne.
Ukusan mi je, ali potpuno drukciji.
Jameson je vise kao mirisno cvijece, dok je Walker grublji, osjeti se po dimu.
Inace, ovdje u Hrvatskoj je Jameson jako popularan kao i Jack. Walker se bas i ne pije.
U biti, Jack se daleko najvise pije, mozes ga kupiti u kvartovskom ducancicu velicine kuhinje.

Ma šalim se ne pijem alkohol. Imao sam profesora na faksu koji isključivo pije Jameson. Ako mu doneseš na diplomski neki drugi on ga da kolegi. A voli da cirka. Svi smo to znali i ko god je kod njega polagao diplomski kupio bi mu Jameson.
Dobar je i dosta se kod nas pije, po Dalmaciji je dosta popularan, jedino sto boli glava kad se pretjera. S Jackom mi je isto tako.
Scotch mi stvarno najvise odgovara.
Npr. onaj Ballantines od 12 vise volim nego Chivas, zato sto ima tu aromu dima (iako stisanu), poput Walkera, dok je Chivas prakticki nema.
Ljubitelj Jacka nisam, ali imam u kuci bocu single barrela, otvorit cu je za neku posebnu priliku, popiti casicu i poznavanuci sebe dati je starom, svaki put kad je vidi obigrava oko nje.

:rotf:

Mene od njega boli glava kad pretjeram, od Walkera ne.
Ukusan mi je, ali potpuno drukciji.
Jameson je vise kao mirisno cvijece, dok je Walker grublji, osjeti se po dimu.
Inace, ovdje u Hrvatskoj je Jameson jako popularan kao i Jack. Walker se bas i ne pije.
U biti, Jack se daleko najvise pije, mozes ga kupiti u kvartovskom ducancicu velicine kuhinje.
Sluičajno sam naleteo na crnu etiketu, i za razliku od drugih od kojih me ujutru boli glava ili sam mamuran, ovaj je ko lek. Plus, aroma mi prija, što kažeš, taj šmek na dim mi leži.

Dobar je i dosta se kod nas pije, po Dalmaciji je dosta popularan, jedino sto boli glava kad se pretjera. S Jackom mi je isto tako.
Scotch mi stvarno najvise odgovara.
Npr. onaj Ballantines od 12 vise volim nego Chivas, zato sto ima tu aromu dima (iako stisanu), poput Walkera, dok je Chivas prakticki nema.
Ljubitelj Jacka nisam, ali imam u kuci bocu single barrela, otvorit cu je za neku posebnu priliku, popiti casicu i poznavanuci sebe dati je starom, svaki put kad je vidi obigrava oko nje.

:rotf:
jao, dobro me potseti na Čivas! I on mi leži, ne znam koji više... (ček da sipam sad Čivas, pa ću da vam pričam...)

Back