Koliko dugo zivimo?

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
309
Zanima me neka informacija o tome, kolika je starosna doba u odnosu na predhodna vremena, da li ce ljudi u buducnosti ziveti duze od nasih baba i deda?
Posto sam ja skoro ubedjen da hocemo, a opet kad sma pricao sa ljudima iz drustva oni su ubedjeni u suprotno sto meni nije logicno nekako...?
Ima li neko nekakve konkretne informacije o ovome?

Izvadi metal iz usta.Za pocetak.
--
Ruff,podataka ima razlicitih,ono sto je sigurno je da se zivotni vek produzava.Civilazicija na zapadu zivi vise od recimo nekih africkih divljaka ,uslovi zivota,ishrana,ekoloski faktor i ostalo uticu na produzenje.

У просеку живи се дуже јер су обухваћене све старосне групе, тј данас је јако смањен број умрлих беба као и смрти од баналних болести, догађаја повреда и последица истих(нпр тетанус, глад, ратови, тифус, паразитозе...), али ефективни животни век за одрасле, здраве особе које нису изложене траумама типа рат, природне катастрофе, нека несрећа... није се много променио.
Иако не сумњам да ћемо се ускоро приближити ,,генетском зиду" који цене на око 120 година, а вероватно се и обоготворити за не тако много времена(нема старења, нема смрти...).

Daj ljudi mislite malo svojom glavom. Pogledajte malo praksu, ne papir i "naučna" blebetanja.

Evo jeda primer iz 1865 godine. Kaže se: Sprisak Valjevaca koji su 1865 godine odlikovani Takovskim krstom. Ne kada su umrli, već kada su odlikovani, tako da su oni nastavili da žive još neko vreme.

Pa pogledajte starosnu doba.

A evo još jedan primer:

attachment.php

Deda u sredini 117 godina.

Dakle, jedno su priče, a drugo realnost. Životni vek može samo da se smanjuje, što i jeste slučaj. Evolucionističke gluposti tu nemaju šta da traže.

Prilozi

• Dugovjecnost nasih slavnih predaka.jpg
    Dugovjecnost nasih slavnih predaka.jpg
    55,6 KB · Pregleda: 40
Zanima me neka informacija o tome, kolika je starosna doba u odnosu na predhodna vremena, da li ce ljudi u buducnosti ziveti duze od nasih baba i deda?
Posto sam ja skoro ubedjen da hocemo, a opet kad sma pricao sa ljudima iz drustva oni su ubedjeni u suprotno sto meni nije logicno nekako...?
Ima li neko nekakve konkretne informacije o ovome?

Prosečani vek je danas duži nego pre 100 godina, ali zahvaljujući tome što je mala smrtnost dece. Nekada je svako selo imalo po nekog stogodišnjaka, a danas....

Daj ljudi mislite malo svojom glavom. Pogledajte malo praksu, ne papir i "naučna" blebetanja.

Evo jeda primer iz 1865 godine. Kaže se: Sprisak Valjevaca koji su 1865 godine odlikovani Takovskim krstom. Ne kada su umrli, već kada su odlikovani, tako da su oni nastavili da žive još neko vreme.

http://www.dodaj.rs/f/2N/wl/2iauIDOo/img1735.jpg

http://www.dodaj.rs/f/10/2s/4hSBaZY8/img1738.jpg

Pa pogledajte starosnu doba.

A evo još jedan primer:

attachment.php

Deda u sredini 117 godina.

Dakle, jedno su priče, a drugo realnost. Životni vek može samo da se smanjuje, što i jeste slučaj. Evolucionističke gluposti tu nemaju šta da traže.

Ово је супер!
Нисам знала да су неки имали преко сто година. :)

Back