Koliko dugo se mleko i mlečni proizvodi mogu držati u frižideru

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.341
Američka uprava za hranu i lekove (USDA) objasnila je koliko dugo možete držati mleko i mlečne proizvode u frižideru.

Jogurt treba čuvati u frižideru na temperaturi od 4,4°C i tako može potrajati do sedam dana.

Ako ga zamrznete, može trajati do dva meseca.

Meki sirevi kao što su sveži sir, rikota ili bri mogu se čuvati u frižideru nedelju dana.

Ne preporučuje se zamrzavanje takvih proizvoda.

S druge strane, tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog sira i parmezana mogu se čuvati u frižideru šest meseci dok su neotvoreni.

Jednom kada ih otvorite, u frižideru ih možete držati između tri i četiri meseca. Ako ih zamrznete, trajaće oko šest meseci.

Mleko se može čuvati u frižideru sedam dana, a u zamrzivaču između jedne do tri nedelje, navodi USDA.

sir_frizider_pxb.jpg

Prvo i osnovno frižider mora da drži temp od 3-7° c tačnije oko 5° i tada namirnice najduže traju. Mi imamo neku elin fekaliju koji se upali i radi 2 sata pa se ugasi (nagura 4°) pa se posle ne pali do 12° i tako u krug. Tu se hrana kvari ko luda krš tako radi od prvog dana. Mislim da mu termozaštita gasi motor :lol:

Ja imam gorenje sa danfus motorom star 40 god drži 5° i namirnice baš dugo odolevaju. Odleđujem ga i dezinfikujem jednom mesečno.

Jogurt ne može da se zamrzne tj bude bućkuriš kada se odmrzne. Kratkotrajno mleko može. sirevi isto. Povrće i voće ne sme u kesama da bude upari se i satruli.

Čitava nauka da se razumemo.

Prvo i osnovno frižider mora da drži temp od 3-7° c tačnije oko 5° i tada namirnice najduže traju. Mi imamo neku elin fekaliju koji se upali i radi 2 sata pa se ugasi (nagura 4°) pa se posle ne pali do 12° i tako u krug. Tu se hrana kvari ko luda krš tako radi od prvog dana. Mislim da mu termozaštita gasi motor :lol:

Ja imam gorenje sa danfus motorom star 40 god drži 5° i namirnice baš dugo odolevaju. Odleđujem ga i dezinfikujem jednom mesečno.

Jogurt ne može da se zamrzne tj bude bućkuriš kada se odmrzne. Kratkotrajno mleko može. sirevi isto. Povrće i voće ne sme u kesama da bude upari se i satruli.

Čitava nauka da se razumemo.
No frost frizideri kvare namirnice tako se ukljucuju

Back