Koliko cesto vezbati stomak?

Da,od kad to radim(sem sto sam prilicno ojacao stomak)imam osecaj da se malo grbim,pa koliko da radim onda ledja,i kakve vezbe da to sprecim...?

.. klupa u pretklonu, savijen si u struku i gledaš u pod i izdižeš torzo sa rukama za vratom ili na leđima, kad' ih ojačačaš, možeš da dodaš malo opterećenje, izbegavaj velike težine kao kad radiš trbušnjake, naveo si 20.kg.!!

Au opet tema i odgovori za prevrtanje ociju.......
Neki su pak dali ok odgovore....

Da vas podsetim sta je sve bRu zlI ovde pisao:

1) TRBUSNJACI SE NE "DEFINISU" TJ OTKRIVAJU RADJENJEM TRBUSNJAKA I SL.VEZBI....Trbusnjacima samo se jaca zid trbusnih misica, a salo ostaje preko koliko ga je i bilo skoro pa bez ikakve promene...To bi isto bilo kao kada bi neko rekao - Evo ja samo radim sa bucicama, pregib bicepsa svaki dan, da vidis kako cu da izdefinisem biceps (u odnosu na triceps i sve ostalo npr)

2) SALO SE NE SKIDA LOKALNO! Sta ovo znaci? Ovo znaci da ne postoji neka specificna vezba koja ce doprineti da bas na tom i tom delu tela skinemo malo vise sala u odnosu na neki drugi deo...NE to ne postoji.To je perpetum mobile u fiziologiji. Znaci ovi "fanatici" neobavesteni koji se satiru od miliona ponavljanja za sedan ili dva misica, prosto nece nista uraditi.....Isto kada vidim one likove sto oko struka nose one pojaseve i samo se znoje dzabe i trose elektrolite vitamine i minerale kroz znoj, prica su za sebe.....

Kod muskaraca genetski ORGANIZAM SALO SKLADISTI U PREDELU STOMAKA, POMALO KOD NEKIH U PREDELU NOGA, LEDJA....
Kod zena organizam skladisti salo najvise u predelu bokova, zadnice, zadnje loze, kvadricepsa......

NA ovim predelima se salo najlakse skuplja a nateze skida.......KAda se radi definicija najbrze ce se kod muskarca uraditi na podlaktici, tricepsu, ramenima, ledjima, grudima, nogama pa tek onda na stomaku..... Stomak je zadnja stanica.....Tako da neka specificna vezba za stomak nece skinuti salo sa stomaka preko reda, to JEDNOSTAVNO NIJE MOGUCE....

Dalje, vidim upao je ovde neki kosarkascic, koji je napaljen i tvrdi da je rad rad i samo rad za trbusnjake najvazniji......JA bih rekao da budale i glupi rade kao sivonje a pametni razmisljaju sta rade kad rade i koliko rade, kao i zast rade.......

UOPSTE NIJE TACNO DA JE NAJBITNIJA VEZBA ZA TRBUSNJAKE........TRBUSNJACI ILI MUSCULUS REKTUS ABDOMINIS-i SU TAKVA MISICNA GRUPA DA ONI PROSTO RADE KOD SVAKOG POKRETA TELA, A POGOTOVO KOD SLOZENIH TESKIH VEZBI......Mana trbusnjaci rade skoro svaki dan u teretani kod svake vezbe gde se naprezemo! Inace bi nam creva ispala kroz stomak.....
Zato i postoji fraza kada se za nekog kaze - Pih kakv je metiljavko - dobio bruh od guranja ormana......To je to - trbusni zid nije genetski bio jak i kada su se naprezali trbusnjaci nisu odradili svoj posao i popustili su....

3) ISHRANA JE NAJVAZNIJA! NA SVAKOM KORAKU MOZETE CUTI IZREKE - TRBUSNJACI SE RADE U KUHINJI, TRBUSNJACI SE RADE NA USTA ITD ITD.....
I stvarno, dzabe trcanje i trbusnajci i sve vezbe ovog sveta AKO VI VISE UNESETE KALORIJA NEGO STO POTROSITE (A UVEK JE LAKSE UNETI NEGO POTROSITI) ! TO JE JEDNOSTAVNO JOS JEDAN PERPETUM MOBILE IZ FIZIOLOGIJE LJUDSKOG TELA!

Evo ja sam 8-10 kg smrsao (definicija) a samo sam 3 puta potrcao za 3 meseca i trbusnjake ic nisam radio......Mozda ponekad po 1-2 serije po 30 komada na kraju treninga kada imam snage......I ima ciljeva......

VEZBANJE SIGURNO DA GODI I POMAZE ALI TO JE NEKIH 10% UDELA.....SVE OSTALO JE ISHRANA! ISHRANA LJUDI, NE ZALUDJUJTE SE VISE, TA MISAO DA CETE MILIONIMA TRBUSNJAKA DA NAPRAVITE TRBUSNJAKE KAO ONAJ STEROIDAS SA CASOPISA JE KARAKTERISTICNA ZA DECIJI UZRAST 6-7 RAZRED.......Vec u 8.razredu deca znaju da od trbusnjaka i raznih pojaseva i telesop trenazer svaki dan po 5 minuta nema nista i da je najvaznija ishrana + kardio trening + ishrana koja ce zastiti misice od raspadanja i trosenja prilikom trcanja!

DA VAS PODSETIM : PRAVLJENJE TRBUSNJAKA JE TEZAK POSAO - SA JEDNE STRANE MORATE TRCATI (KARDIO) I UNOSITI MANJE KALORIJA NEGO STO POTROSITE , A SA DRUGE STRANE OVO SVE NE VALJA ZA ODRZANJE MISICA JER MISICI BAS PRI TAKVIM USLOVIMA ATROFIRAJU TJ SMANJUJU SE!
OVO JE KONTRADIKCIJA! ZATO SE NE VIDJA CESTO OGROMAN COVEK SA OGROMNIM LEDJIMA I RUKAMA A IZDEFINISANIM TRBUSNJACIMA SIX PACK.....OBICNO JE ILI ZGOLJAVA PEDERSKA GRADJA ILI OGROMNA MASIVNOST I SNAGA ALI BEZ SIX PACKA.....

TAKO DA RETKO KO MOZE TO DA USPE, ZATO NIKO SKORO I NEMA OVO I NE MOZETE VIDETI KOD NEKOG REKREATIVCA OVO, KADA VIDITE NEKOG TAJ JE TAKMICAR ILI VEOMA OZBILJAN AMATER-TAKMICAR KOJI CE ZA 5 GOD BITI TAKMICAR U SRBIJI NPR.....

KAKO ONDA DA USPETE?
bRu zLijevi saveti:

1) Skroz izbacite sve lose i sve ono sto ne utice na vase ciljeve pozitivno! U pocetku bice tesko ali posle cete uzivati u tome i nikada necete pozeleti junk food....I da je pozelite bice vam muka nakon prvog zalogaja...

2) Iako radite kardio i akcenat dajete na trbusni zid, u teretani morate raditi ANAEROBNE VEZBE - sto vece tezine od 8-10 ponavljanja.....Mnogi se zalete na glupe price - definicija se radi sa velikim brojem ponavljanja i malom tezinom...JOS JEDNA GLUPOST....ANAEROBNI TRENING SA TEGOVIMA NEMA VEZE S MOZGOM SA DEFINICIJOM.....
Znaci radite teske vezbe malo ponavljanja, kako bi misice naterali na hipertrofiju!

Ovo sve morate da potkrepite sa puno belog mesa, ela sira, belanaca, ribe, pirinca, itd itd...

3) Trcanje 3 puta nedeljno i to svaki put kada u teretani ne radite....Nikako ne spajati u jednom danu trcanje i teretanu to je ubica za telo i samo unistava misicno tkivo....

4) IShrana nije dovoljna....otrebna je suplementacija....Kupite whey protein i piti ga 3 puta dnevno - izmedju obroka preko dana, izmedju obroka ujutru i posle treninga u teretani (moze i pred spavanje , mada preporucujem proteinski obrok pred spavanje da bi se vario bar pola noci, obican whey se svari za 10 minuta)
KUpiti i glutamin - AMINO KISELINA KOJA JE ANTIKATABOLIK MISICA....TO ZNACI DA ONA SPRECAVA RAZGRADNJU MISICA......Ovo obavezno piti posle trcanja jer su tada misici u stanju raspadanja, i kada popijete glutamin on drzi misice od razgradnje kakvi su bili a trosi se samo salo!

JEDINO NA OVAJ NACIN MOZETE USPETI, SVE OSTALO CE BITI DA BIRATE ILI DA BUDETE MASIVNI I MASNI ILI DA BUDETE ZGOLJAVI PEDERSKE GRADJE SA JBN DAJ BOZE SAMO GORNJIM EDOM TRBUSNJAKA KAKVE IMA SVAKI OSNOVAC ZBOG BRZOG METABOLIZMA....

za žene preporučujem najtoplije
http://www.graspr.com/videos/10-min-pilates-abs-full

ako radite intenzivno, tri ili 4 puta nedeljno za mesec i po dva očekujte ultra ravan stomak,
poželjno je doduše da radite i jogu nakon ovoga dvadesetak minuta, ja radim kerefeke koje liči onome što zovu ashtanga jogom, ali ne mogu da se žalim rezultatima.
takodje, super za stomak je i video istog ovog tipa, samo što umesto abs full kucajte pilates 10 min burn

Back