КОЛИКО ЧЕСТО ГАСИТИ РУТЕР

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.560
Свуда пише да много зрачи, па чак и струје троши колико рецимо фрижидер. (Настрану што ја годинама нисам знао да бар искључим WLAN јер немам други уређај на коме бих користио интернет или ТВ.)
Па ми се чинило логичним да рутер угасим преко ноћи, или ако сам цео дан напољу, али ови из провајдера (МТС) кажу: јао, немојте, после се он мучи да нађе своје место у мрежи, може да почне да брља. Мало ми чудно, али....
- Добро, велим ја, али га морам гасити када грми, кад идем ван куће на дан или дуже, да не буде каквог себастијаншлуса. (Видите како сам фини, готово као Басара!)
Имате ли сазнања о томе?

Уземљење у старим зградама зна да буде проблематиично. И у новијим се дешавало да људима нешто цркне. Мом рођаку који живи у кући, уземљење дирекрно, осигурачи-склопке, све могуће, па му црко и ТВ и кућни биоскоп.
А кажем, док спавам интернет ми баш и није потребан.
А у мојој згради уземљење су водоводне цеви, некадашње, металне. И онда људи ставе пластичне и где је уземљење?

Poslednja izmena:
Уземљење у старим зградама зна да буде проблематиично. И у новијим се дешавало да људима нешто цркне. Мом рођаку који живи у кући, уземљење дирекрно, осигурачи-склопке, све могуће, па му црко и ТВ и кућни биоскоп.
А кажем, док спавам интернет ми баш и није потребан.
А у мојој згради уземљење су водоводне цеви, некадашње, металне. И онда људи ставе пластичне и где је уземљење?

Po kucama je drugo. Koliko ima kuca pravljenih na divlje bez projekta. A uzemljenje radio komsija.

A to uzemljenje po kupatilima je da te ne bi ubila struja dok se kupas, a ne da ti ne crkne ruter.

Po kucama je drugo. Koliko ima kuca pravljenih na divlje bez projekta. A uzemljenje radio komsija.

A to uzemljenje po kupatilima je da te ne bi ubila struja dok se kupas, a ne da ti ne crkne ruter.
Свеједно, остаје питање какво је уземљење када пола станара замени цеви пластичним

Свуда пише да много зрачи, па чак и струје троши колико рецимо фрижидер. (Настрану што ја годинама нисам знао да бар искључим WLAN јер немам други уређај на коме бих користио интернет или ТВ.)
Па ми се чинило логичним да рутер угасим преко ноћи, или ако сам цео дан напољу, али ови из провајдера (МТС) кажу: јао, немојте, после се он мучи да нађе своје место у мрежи, може да почне да брља. Мало ми чудно, али....
- Добро, велим ја, али га морам гасити када грми, кад идем ван куће на дан или дуже, да не буде каквог себастијаншлуса. (Видите како сам фини, готово као Басара!)
Имате ли сазнања о томе?
Ako si u zgradi u dometu si bar 20 rutera. Zraci da, samo je pitanje koliko je stetno?

Зависи од квалитета , већина дужим радом отроми и почне днс дуплирати ип ако се неко нов накачи.
Зависи и од конфигурације компа мој има 1мб кеша па је пжељно рестартовати рутер сваки пут кад идеш у вц...
приметио сам да добро ради када се прехладим па идем у бц сваких 5 минута...:lol:

Vaša uređaji, zaštićeni​

Saznajte kako da zaštitite vašu dragocenu elektronsku opremu od prenapona tokom oluja sa grmljavinom.​

https://www.se.com/rs/sr/home/renovation/electronic-equipment-protection.jsp

Ja sam sebi uzo taj kabl i ne gasim PC ni kad je oluja sa grmljavinom.
Nije ti udarao grom blizu.Meni je jedan modem sagoreo napajanje,a drugi srecom samo onesposbio jedan port posle grmljavine.Kod nas akodje nestaje cesto struje,jer jos uvek od Trfo stanice imamo polja od obicnog provodnika(Zice).Ne znam sto ne ubace samonosece kablov,jer samo je jos tu ostalo tako.I veoma je opasno kada dolazi struja,jer se ponekad kada duva vetar spoje dve faze,a ne izbaci Trafo,vec posalje po stanovima veci napon nego sto je dozvoljeno,zato koristim kabl sa prekidacem i cim nestane struje,gasim ga.I ne palim odmah,jer zna da zise puta nestane ponovo na kratko.Nocu gasim sve komp normalno,pa posle prekidac na kablu.

Poslednja izmena:

Back