Koliki su vam mesecni prihodi?

U kom novcanom rasponu je vas mesecni prihod:

• Sta te zabole...

glasova: 4 22,2%
  • Ispod 50 hiljada din

glasova: 1 5,6%
  • Izmedju 50-100 hiljada din

glasova: 2 11,1%
  • Izmedju 100-150 hiljada din

glasova: 2 11,1%
  • Iznad 150 hiljada din

glasova: 9 50,0%

• Ukupno glasova
    18

prvepruge

Domaćin
Poruka
4.777
U Srbiji se vodi rat izmedju vlasti i opozicije, preCednik stalno istice kako se zivi u "zlatno doba", da je nikad veca plata u istoriji drzave Srbalja, da se putuje, kupuju stanovi, novi elektricni automobili, cak i parizer. A opozicija ( i neki nasi forumasi) da je tesko sastaviti kraj sa krajem (ili kraj sa pocetkom, valjda), da sve pojede inflacija pa se nema ne za nove stanove u BograduNaVodi, nego neki (nasi forumasi pogotovo) kukaju kao im je ne samo meso preskupo u odnosu na cene u Norveskoj (u kojoj inace nikada nisu bili) nego je i taj parizer luxuzna roba.

crni-kozni-novcanik-na-stipaljku~24062.jpg

Pa stoga, koliki su vasi mesecni prihodi, znam da sa njima mozete preziveti (jel svakodnevno kuckate na Krstarici, a bogami i interMet kosta neke novce ako vec i ne i samo vreme) ali da li ste onako opusteni, mislim da nema svakomesecnog grca "koliko i sta"?

(logicno je da mislim na srpske mesecne prihode jer pisem o preCedniku i forumasima koji svaka 2 meseca postavljaju temu o mesu koje sebi ne mogu da priuste)

I u tu cast:

Poslednja izmena:
Ti bih mogla da turis opciju mnogo mnogo vise od 150.000. Rsd

Platio bih bajo.

Pay Me Kim Kardashian GIF by GQ

Platio bi? Vauuu. Koliko tebi znaci da u selu znaju koliko i sta imas.

To kao onaj vic kad Crnogorac i Monika Beluci jedini prezive pad aviona te nepovredjeni isplivaju na pusto ostrvo. Posle nekog vremena krenu oni u sex, drnda je Crnogorac mesecima ali jednog dana nece vise, ni makac. Pita ga iznervirana Monika sta mu je, sta mu se ne svidja na njoj a Crnogorac odgovara:
"Sta imam od sexa sa Monikom Beluci kada niko u Montenegro ne zna za to!"

Tako i ti.

sta vredi da mi plata bude iznad 100 iljada kada inflacija je isto toliko
pre se samo za jedan dinar moglo kupiti brdo zvaka i to calabunga! a za dva dinara e to je i sladoled a danas za dva dinara te ganjuju i oce te ustroje u radnje ako nemas, ma kazem ja to je Titovo vremenema sta
a ovo tj ono tj sada, je tj nije tada bilo ko sada tj onda ovo tj nije ovo onda tada bilo valjda! bila je globalisacija tj ne u tolikoj meri zastupljena
ali kaze da ce biti prosecna plate u srbi do 1600 eura a inflacija 1300 eura.

Meni bi odgovaralo da plata nije plata 2000 eura ali da se za 10 dinara moze kupiti sto sta.

Trebamo da dinar osnazimo u odnosu na euro ako mislimo olimpijadu dovesti u srbiju

150K je bila okej plata za Novi Sad, recimo, pre nekih 12 godina.
Tada je samac sa tom platom mogao da priusti i lepo more i lepo skijanje, izlaske i slicno. Da relativno lepo zivi.

Sad ta plata duplo manje vredi, jer je bukvalno sve minimum duplo otislo.
A medijana svih zarada u Srbiji je danas odprilike pola te cifre, oko 75K.

To znaci da danas najveci broj ljudi zivi jednom cetvrtinom standarda koji sam opisao gore.

Ali ocigledno je ljudima okej, cim se ne bune mnogo :D

150K je bila okej plata za Novi Sad, recimo, pre nekih 12 godina.
Tada je samac sa tom platom mogao da priusti i lepo more i lepo skijanje, izlaske i slicno. Da relativno lepo zivi.

Sad ta plata duplo manje vredi, jer je bukvalno sve minimum duplo otislo.
A medijana svih zarada u Srbiji je danas odprilike pola te cifre, oko 75K.

To znaci da danas najveci broj ljudi zivi jednom cetvrtinom standarda koji sam opisao gore.

Ali ocigledno je ljudima okej, cim se ne bune mnogo :D
ja sam neke 2012-13 zarađivao 600€ u BG kao inženjer početnik i to je za to zanimanje/iskustvo bila dobra plata. živeo sam sa devojkom tih godina na NBG, delili troškove oko stana, ona je radila u stranoj firmi pa je imala veću platu ali smo u zbiru imali otprilike kao ti sam.
uglavnom, mogli smo da preživimo, da platimo stanarinu, da odemo na letovanje i evtl. još jedno putovanje. dakle, 1500€ za dvoje bez dece i bez velikih kredita i sl. i to... pre 10ak god. kada je sve bilo duplo jeftinije nego sada, dovoljno da se preživi bez mogućnosti neke velike uštede.

kako sada porodica preživljava sa soma ipo € prihoda (što mislim da su solidna primanja za jednu porodicu u Srbiji danas) nije mi jasno?! :think:
ili sam ja mnogo trošio tada ili ovi bukvalno preživljavaju, imaju samo za 'leba i parizera.
ali kao što i sam kažeš... sigurno im je takav standard uredu kad se ne bune!

Back