KOLIKA JE KAZNA

tako je i meni izletio covek sa autom iz sporedne ulice , pa sam ja udario u njega ...

covek jednostavno nije mogao da vidi , pa da je i sleper isao ....

sve je to zbog nepreglednosti , tj. zgrade su radjene do trotoara ....

E vidish, sad si me podsetio... zato postoje na nekim raskrsnicama ona ogledala.
E sad, prisetite se nekih od njih, koliko su zapravo nekad "pregledne", ali to opet nije dovoljno za bezbedan prolaz. A nasta tek lichi izmileti na liniju preglednosti uz neciji automobil... i onda kao drugi krivi, ma pali.

Izmileti na linju pregldnosti, apsoultno ništa ne znači ako se ta linija nalazi na pola trake, što nije redak slučaj. Kada bi na svakoj nepreglednoj raskrsnici bila dobro postavljena ogledala, bilo bi lakše, ali to i dalje ne rešava problem ostavljanja kola gde kome odgovara, a ostali ... snađite se. I onda zbog toga neko drugi bude kriv, ako se nešto desi. Koji je to debilizam.

A pri svemu tom pandur stoji na obliznjoj raskrsnici i nema nameru da otera ovoga sto je blokirao prolaz. Aj se dogovorimo, ko vidi nekog sabana da je parkirao i da bas ometa saobracaj, neka mu otkine brisac/ isece gumu ako ima noz/ pljune na kvaku. Ok? :D

Bila sam kod sudije,kad ono sudija ZENA.Pre toga sam nasla kao neku vezu ali je ipak morala da mi da "minimalnu" kaznu 12000.I plus godina dana uslovno ili leti dozvola na 3 meseca.Uzas
.A i u posti sam nasla bila vezu tako da mi je taj decko sva pisma uzimao od postara i davao ih meni na ruke.Tako da bar tu nisam imala problema.Sada samo treba da skupim pare.Zalila sam se da mi daju na rate da placam.Skroz sam bez kinte,ako mi ne budu prihvatili ovo na rate pisem vam kako sam se provela u cuzi.

boemka:
Bila sam kod sudije,kad ono sudija ZENA.Pre toga sam nasla kao neku vezu ali je ipak morala da mi da "minimalnu" kaznu 12000.I plus godina dana uslovno ili leti dozvola na 3 meseca.Uzas
.A i u posti sam nasla bila vezu tako da mi je taj decko sva pisma uzimao od postara i davao ih meni na ruke.Tako da bar tu nisam imala problema.Sada samo treba da skupim pare.Zalila sam se da mi daju na rate da placam.Skroz sam bez kinte,ako mi ne budu prihvatili ovo na rate pisem vam kako sam se provela u cuzi.

Pa gdje ti je onih 300 eura što je preostalo poslije kupovine fieste? ;)

Interesuje me koliko je po propisima dozvoljeno prekoracenje brzine (+/-) u naseljenom mestu gde je ogranicenje 60km/h, kao i u nenaseljenom podrucju gde je ogranicenje 80km?

Takodje me zanima da li je dozvoljeno malo jednokratno prekoracenje brzine pri preticanju?

У несељеном месту:
до 10km/h казна као и за појас (тренутно 2000дин)
од 10-30km/h прва следећа (тренутно 6000дин)
преко 30km/h пише се прекршајна пријава, а код судије за прекршаје се добија казна ДО 20 000дин (значи може и мање) и одузимање дозволе на 3-6 месеци

Ван насељеног места:

до 10km/h казна као и за прљаве таблице (тренутно мислим да је 1000дин)
од 10-30km/h казна као за појас (тренутно 2000дин)
од 30-50km/h прва следећа (тренутно 6000дин)
преко 50km/h ише се прекршајна пријава, а код судије за прекршаје се добија казна ДО 20 000дин (значи може и мање) и одузимање дозволе на 3-6 месеци

''Мало једнократно прекорачење при претицању'' како си га ти назвао је дозвољено.

Мало си конфузан... шта ти значи ''одступање''... ово што сам ти ја написао је онако како пише у закону. А у пракси је то малко другачије и најчешће зависи од воље полицајца и твог мољакања... Нпр ја сам пре неки дан ишао 132km/h на излазу из града, али је ограничење и даље било 60km/h. Пшршао сам са казном од 2000дин (за појас или за прекорачење до 10km/h у насељеном месту), због културног понашања, мало мољакања и наравно његове добре воље...

Back