Koleno :(

bladebbr

Zainteresovan član
Poruka
299
Ovog leta me bas poteralo...Uglavnom imam fizicku aktivnost kao sto je trcanje,sklekovi,trbusnjaci,basket,fudbal,cucnjevi...I sve je skoro mesec dana bilo ok,dok odjednom nisam napravio pauzu jedno 2 dana pocetkom ove nedelje,kad sam osetio da me levo koleno bolecka,dakle ne da me boli nesto mnogo ili iritira puno,ali osetim par puta neku nelagodu da ne kazem bol.
Onda sam malo iskulirao fizicku aktivnost i odmarao se dan dva i bol je nestao,medjutim sad mi kolena pucketaju,krckaju kako god da nazovem i to ne samo levo vec i desno!
Pri postupku savijanja i ispruzanja noge ili obrnuto pri cucnju pri trcanju cuju se pucketanja i sad posto sam hipohondar i posto sam ovo leto prelezao vec jedno 10 "bolesti" opet mislim i tripujem se da nije nista strasno te da ne trcim odmah kod lekara,ali sa druge strane mislim se sta bi moglo da bude i da li bi smeo da nastavim sa aktivnostima koje sam imao do sad?

Pošto ti kolena krckaju, tj. imaš realan problem, zašto misliš da si hipohondar?
U svakom slučaju, dovoljno si ih opteretio basketom i čučnjevima, tako da ti je trčanje stvarno suvišno.
Trčanje je loše za zglobove, koliko god dobre patike imaš. Kondiciju možeš da stekneš i brzim hodanjem.

Pa polako se istezi i zagrevaj..razgibavaj pre tezih napora malo duze..i kad ne radis vezbe kad ustajes bez naglih pokreta..sve natenane..to krckanje kostiju i zglobova je standardna pojava kod svih zato ih i treba uposliti sto cesce ali ne preteranim naporima

Pošto ti kolena krckaju, tj. imaš realan problem, zašto misliš da si hipohondar?
U svakom slučaju, dovoljno si ih opteretio basketom i čučnjevima, tako da ti je trčanje stvarno suvišno.
Trčanje je loše za zglobove, koliko god dobre patike imaš. Kondiciju možeš da stekneš i brzim hodanjem.

zato sto sam imao i bolove u preponama pa sam mislio tj malo reci mislio siguran bio da imam herniju.
zato sto sam imao bolove u zubu pa sam mislio i bio siguran da imam neku gangrenu.
zato sto sam imao bolove u skocnom zglobu pa sam bio siguran da je zesca zeznuta povreda.
O kosi necu jer tu sam jos siguran.

kapiras:mrgreen:

hvala na odgovoru :) Mada ono kad trcim ustajem rano u 8h posto mi do mesta na kom trcim fudbalski teren ima jedno 15 tak minuta brzog pesacenja kuci za svaki slucaj se malo istegnem ali ne nesto specijalno onda otpesacim do tog mesta dakle 15tak minuta pesacenja i onda sam u zabludi da li je potrebno jos da se zagrejem?! pa tako uglavnom malo razgibavam se par minuta i krenem da trcim.

Tako da trcim dosta rano i to mi je neka da tako kazem sigurica a onda se skoro celu nedelju tako poklopilo da sam popodne imao i druge aktivnosti kao npr basket ili fudbal.

Malo me opustilo ovo da je to krckanje standardna pojava ali meni se do sad to nije nikad desavalo pa sam zato automatski jako zabrinut.
Da nije mozda to posledica bola i krckanja u kolenima cucnjevi? cuo sam da od njih isto mogu da se preopterete i zeznu dosta kolena.
I da li postoji neke vezbe koje bi malo ojacale i sprecile to krckanje i pucketanje i u krajnjoj liniji bol u kolenima? znate kako je zeznuto kad trcis pa samo slusas muziku svojih kolena i stalno si u tripu kad ti iskoci koleno,neka kost i slicno. I na kraju znaci vasa preporuka da ne prekidam sa fizickim aktivnostima vec vise da ih umanjim?

Smorio sam i Boga i narod u svakom slucaju hvala na odgovorima.

Ja sam imala problema sa skocnim zglobom prilikom trcanja.
Bila sam i kod cika doce i on mi je predlozio da promenim patike.
Tako sam i uradila i prosli su me bolovi.
Najvaznije je da se covek prvo dobro zagreje... neke osnovne vezbe, istezanje... tako sam bar ja radila...

Back