Kolege/ inice

Violetna

Elita
Poruka
22.085
Na poslu se susrećemo, upoznajemo različite ljude, sa nekima se skapiramo ili zbog prirode posla timski radimo ne bi li što kvalitetniji rezultati proizašli.:)
I sad mene interesuje, da li su se odnosi sa istima razlikovali kod vas prema polu...da li su vam pre izlazili u susret muški ili ženski. Koliko se razlikuju prema tome vaši poslovni rezultati i uopšte samopouzdanje i energija, zadovoljstvo kojima bivate nagrađeni...ima li toga više od jednih ili drugih?:think:
Moje lično iskustvo je da sam se uvek lakše i bolje dogovarala sa ženama. Sa muškarcima sam štaviše imala i nazovi neprijatne situacije, jer su mi posle silnih obećavanja u startu, razočaravajuće pružali.
Ima li to veze sa mobingom pitam se, sa ove tačke gledišta bih rekla, da...:rtfm:
Da li su kod vas slična iskustva i kako se borite sa tim ako jesu...ja sad npr. radije biram timove sa više žena :lol:

Na poslu se susrećemo, upoznajemo različite ljude, sa nekima se skapiramo ili zbog prirode posla timski radimo ne bi li što kvalitetniji rezultati proizašli.:)
I sad mene interesuje, da li su se odnosi sa istima razlikovali kod vas prema polu...da li su vam pre izlazili u susret muški ili ženski. Koliko se razlikuju prema tome vaši poslovni rezultati i uopšte samopouzdanje i energija, zadovoljstvo kojima bivate nagrađeni...ima li toga više od jednih ili drugih?:think:
Moje lično iskustvo je da sam se uvek lakše i bolje dogovarala sa ženama. Sa muškarcima sam štaviše imala i nazovi neprijatne situacije, jer su mi posle silnih obećavanja u startu, razočaravajuće pružali.
Ima li to veze sa mobingom pitam se, sa ove tačke gledišta bih rekla, da...:rtfm:
Da li su kod vas slična iskustva i kako se borite sa tim ako jesu...ja sad npr. radije biram timove sa više žena :lol:

ja sam do sada imala prilike samo sa muskarcima da radim i stvarno ne znam kako bi sa zenama izasla na kraj :confused:

Što se tiče boljeg sporazumevanja, tu ne mogu da pravim razliku.
Jednostavno se sa nekim odmah "ukačim", a sa nekim ne.
U principu mi ne ide sa nadobudnim likovima koji misle da su bogom dani i da su najpametniji. Sa takvima sam na distanci i nadhebavamo se.
Jedino je razlika u tome što sa muškima sa kojima nisam na istoj talasnoj, nemam problem, mogu da se dogovorim.
A sa ženama to nije slučaj. Ili se gotivimo skroz ili se puši na sve strane.

prvi put čujem da je ženi bolje u ženskom kolektivu:think:
uvek se lakše dogovaram sa muškarcima, šta god da je u pitanju...
mada, sa ženama uvek znaš na čemu si, muškarci to malo bolje znaju da maskiraju;)

mada, ako se ne slažem sa muškom osobom po mnogim pitanjima to je manje zlo od neslaganja sa ženskom osobom:D

Što se tiče boljeg sporazumevanja, tu ne mogu da pravim razliku.
Jednostavno se sa nekim odmah "ukačim", a sa nekim ne.
U principu mi ne ide sa nadobudnim likovima koji misle da su bogom dani i da su najpametniji. Sa takvima sam na distanci i nadhebavamo se.
Jedino je razlika u tome što sa muškima sa kojima nisam na istoj talasnoj, nemam problem, mogu da se dogovorim.
A sa ženama to nije slučaj. Ili se gotivimo skroz ili se puši na sve strane.

E bas ovako, da ne pisem ponovo :ok:

Više volim da radim sa muškarcima, jer sa njima, kao što reče Eli, uvek mogu da se dogovorim, bez obzira da li smo na istoj talasnoj dužini ili ne, a sa ženama je to malo drugačije - prema njima sam stroža i zahtevnija (nije fer, znam) jer ih bolje razumem. Ali ne mogu da kažem da su muškarci bolji radnici, to nema veze sa polom, ili dobro radiš ili ne... Jedino moram da priznam da kod žena nikada nisam primetila jednu vrstu uobraženosti i razmaženosti koju neki muškarci poseduju - znate oni koji za sebe misle da su bogom dani genijalci, a ostali ljudi su tu da završe sitnice i manje bitne detalje (čitaj: kolege da rade sve, a on da se šepuri kao menadžer). Žene su u tom smislu mnogo poštenije... ali opet koliko jedna žena može da flertuje i utiče na atmosferu na radnom mestu, to je čudo jedno...

Skoro mi je pa svejedno da li su mi nadredjeni ili podredjeni muskarci ili zene, stvarno imam tu sposobnost da zanemarim takve stvari na poslu. Ali ovako zbog zajednicke pauze, ili par sati nekog zajednckog putovanja vise volim da radim sa zenama. Teme su mi blize, raznovrsnije...

A ja nisam bas tipicna uspesna zena novog doba pa zene u meni retko vide konkurenciju ili nekog kome bi zavidele, tako da sam uglavnom omiljena kolegica. Mene cisto briga za modu, kupujem ono sto mi se svidi i sto mogu, istu frizuru nosim od detinjstva, kosu negujem sama, sminka je neupadna, vozim mali automobil, nemam direktora za ljubavnika, nisam mlada, nisam lepa, nisam ni ambiciozna, zivim prosecno, cutim, radim kao crnac, ne prigovaram drugima, ne hvalim se i tako...
Da je bilo sta od ovoga nabrojanog drugacije nego jeste verovatno bih imala vecu paznju muskaraca a mrznju zena pa bi i misljenje bilo drugacije.

Ne znam, ne mogu to tako da podelim, sa ženama ovako, sa muškarcima onako, pa čak ni većinski.
Firma mi je baš mešovita, u smislu da ima svih tipova žena i svih tipova muškaraca i da ne postoji ni tipično ženski, odnosno muški sektor, svuda smo pomešani.
Odnosi ili bolje rečeno lakoća odnosa je baš individualna u mom trenutnom slučaju.

Na poslu, za koleginice, u kancelariji gde najviše vremena provodim uvek sam imala žene... i ok smo se slagale...
Što se tiče muškaraca, sa njima sam uvek lepo sarađivala... vide mene mladu, pa uvek, ali uvek imaju potrebu da se dokažu i pokažu kao jači, iskusniji u poslu... a ja se samo smeškam, i završim posao ko po loju...

Najsmešniji su dok dele komplimente... a meni na licu blago teleći osmeh...:):D
Jedan čovek srednjih godina je jednom na moje pitanje Da li želi kafu, sa oduševljenjem odgovorio, i to pred svima na sastanku Pa kako od takve lepotice bilo šta odbiti. Kad sam se vratila moj direktor(inače moj svekar) kaže tom čoveku Ne znam da li sam vas upoznao, ovo je moja snaja, supruga mog mlađeg sina.
Ovaj čovek je promenio sve žive boje... Pa kao izvinjavam se, nisam tako mislio, mislim jesam, ali ne bih Vas uvredio, ovaj... Ceo sastanak nije digao glavu od stola... ne znam kako sam uspela da ne umrem od smeha...:rotf:

Samo takva iskustva imam sa muškarcima... :lol::lol::lol:

ne utice uopste pol u mom slucaju
imam sjajne kolege-prijatelje i medju muskarcima i zenama, ali imam i kolega i koleginica koji me nerviraju
nema pravila, kod nas na poslu zaista nema mobinga u tom seksualnom kontekstu, nema razlike medju polovima, nema pravljenja muskih ili zenskih klanova

ne utice uopste pol u mom slucaju
imam sjajne kolege-prijatelje i medju muskarcima i zenama, ali imam i kolega i koleginica koji me nerviraju
nema pravila, kod nas na poslu zaista nema mobinga u tom seksualnom kontekstu, nema razlike medju polovima, nema pravljenja muskih ili zenskih klanova

Drago mi je zbog tako lepog iskustva. Ja sam lično doživela od generalnog direktora jedne firme, pre 5-6 godina da me je startovao i direktno mi davao do znanja da ću napredovati samo ako budem sa njim u šemi :). Jednom kad ti se desi tako nešto prosto zazireš i na oprezu si.
Onda se sećam kad sam ušla u jednu kancelariju, a ono sekretarica u miniću sedi na stolu:lol:
A što je Honduras napisala u prethodnom postu, često su ležerniji, razmaženiji...ali kad su ok stvarno umeju da budu jako operativni, bez ljubomore, samo posao da je bitan.

Ne volim jednopolne kolektive
Najbolje je mesovito , najzdravija atmosfera, tad se svi vise sale i pomazu bar je moje iskustvo tako
Probleme Sam imala sa dve zene u svojoj karijeri a sa muskarcima neslaganje i otvoren konflikt ( bez kurvinskih udaraca)
Opet s muskarcima ne znas sta ti misle, mnogo bolje kriju svoju igru i to pokusavam da n'aiucim i jà da zbunim neprijatelja :malav:
Ma samo treba umeti s ljudima i moze svuda da ti bude ok, takvo je moje iskustvo

Не делим људе, па ни колеге, на мушке и женске примерке...;)
Нисам приметила да пол има неку битну улогу у томе са ким добро-лоше сарађујем. Све је од особе до особе...:)

Moja firma je nekako šovinistička, imam kolegu sa kojim radim isti posao i uglavnom se njemu obraćaju. Pokvarili se jednom računari, ja zovem servisere i svi me kuliraju. A sa njim su kao ortaci, danas mu ovaj jedan daje vizit kartu i kaže da ga slobodno zovne za bilo šta.

Inače bolje se slažem sa muškarcima, ženske su uglavnom kucke i gledaju koja će se izboriti za ulogu alfa ženke.

Back