Kolaterarna Steta u Bostonu

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Da li se po americkoj terminologiji dogadjaj na Bostonskom maratonu moze svrstati pod kolateralnu stetu ili ne? Kao sto se rusenja civilnih objekata, TV, hotela, mostova, rafinerija, gadjanje civila na traktorima, putnickog voza, upotreba zabranjenih kasetnih bombi i smrt civila i dece je podvedeno pod kolateralnu stetu u Srbiji 1999? Cisto terminoloski...

Da li se po americkoj terminologiji dogadjaj na Bostonskom maratonu moze svrstati pod kolateralnu stetu ili ne? Kao sto se rusenja civilnih objekata, TV, hotela, mostova, rafinerija, gadjanje civila na traktorima, putnickog voza, upotreba zabranjenih kasetnih bombi i smrt civila i dece je podvedeno pod kolateralnu stetu u Srbiji 1999? Cisto terminoloski...

За америчку терминологију би можда требало да питаш Американце. Не познајем ни једног па не ја не могу да питам Американце. Али ето, ти си на форуму па могу тебе да питам. Да ли се по твојој терминологији догађај на бостонском маратону може сврстати под колатералну штету или не?

За америчку терминологију би можда требало да питаш Американце. Не познајем ни једног па не ја не могу да питам Американце. Али ето, ти си на форуму па могу тебе да питам. Да ли се по твојој терминологији догађај на бостонском маратону може сврстати под колатералну штету или не?

Vrlo diskutabilno pitanje. Sasvim slucajno sef mi je Amerikanac i jutros smo na poslu zajedno pogledali snimak. Samo je rekao "teroristi" i razisli smo se. Ovde ljudi o politici, a posebno na poslu, ne diskutuju uopste. Jedna stvar koju sam primetio je da sa stranim zrtvama ne saosecaju a sa svojim da. Pratio sam neke komentare na FB mojih Au kolega svi se zgrazavaju "kakvi su to ljudi koji su mogli tako nesto da urade" ali kada sam im ja predocavao zrtve u Srbiji samo su ravnodusno odmahivali. A zrtve u Avganistanu pa makar bila i deca ih interesuju koliko i lanjski sneg.

Opet nazad na tvoj predlog "Pitaj Amere" Samo takvo pitanje bi bilo protumaceno kao stvar podrske "drugoj strani" pa sad ti vidi

Opet nazad na tvoj predlog "Pitaj Amere" Samo takvo pitanje bi bilo protumaceno kao stvar podrske "drugoj strani" pa sad ti vidi

Mа не питам ја Амере. Ја питам тебе. Мени је битно твоје мишљење. Дакле - да ли су жртве у Бостону колатерална штета по твојој терминологији?

Mа не питам ја Амере. Ја питам тебе. Мени је битно твоје мишљење. Дакле - да ли су жртве у Бостону колатерална штета по твојој терминологији?

Zavisi. USA je objavila War on Terror, koji moze da se vodi i na njenoj teritoriji a ne samo overseas.. Mozda su pocinioci ciljali Policajce ili neke vojne objekte pa - promasili !? Ako posmatras ovako onda moze da bude i kolateral demage.

Poslednja izmena:
Што се ових бомби у САД тиче....

Прво, веома је ружно радовати се туђој несрећи. Притом ја схватам, да већина људи у афекту каже или напише нешто у стилу "тако им и треба", а то у суштини, стварно не мисли, и не осећа. Ти људи којима се то догодило нам нису ништа скривили.

С друге стране, не видим да има потребе за неким хистеричним жаљењем, и потпадањем под утицај шизофрених, некрофиличарских прозападних медија. Ти медији жмуре на чињеницу да влада тих истих САД свакодневно сеје смрт, болест, криминал, немаштину и глад по читавом свету. Лицемерно је посвећивати толику пажњу догађају у коме су погинуле две (2) особе, а не обраћати пажњу на све оне милионе душа које су Амери претворили у црну статистику. Такође, свакога дана у свету трагично страда маса људи од најразличитијих узрока, и не мислим да су они мање вредни од ове две особе.

Другим речима, не дај боже ником, али искрено, не тангира ме много нека зајебанција тамо у Америкама. Све се бојим да би о мојој трагедији (пу пу пу) расправљали неки Амери, на њиховом форуму о бејзболу, хот-догу и подморица-сендвајама.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back