Kolaps u 2011-oj godini

Petar Missija

Početnik
Poruka
27
Pozdrav! Koliko ste obavesteni o krizi koja nam predstoji u 2011-oj godini, kako kazu ekonomisti ceka nas jako tezak period kada ce inflacija dostici dvocifreni broj, poskupljenje hrane preko 10%,, skok evra na preko 120 din, opet ce biti otkaza, generalno primanja ce se smanjiti a cene povecati, jasno je da se time kupovna moc prepolovljava, pa ... kako komentarisete predstojeci period i STA OCEKUJETE ? Hvala

Исто као и ове године.
Удар на психу човека је много тежи, него на џеп. Мене више плаши тај психолошки "рат" који нам дарују економисти, којима је посао да дају прогнозе, и тако себи зарађују плате. Од свега остаје само народ који ће кука и даље, људи ће да полуде од прича које се из дана у дан врте како смо "пропали" а живимо у кризи већ годинама уназад, и преживећемо и 2011. годину.

Interesantno je kako svi ti ekonomisti nisu predvideli Krizu 2008 u Americi koja je sada obuhvatila citav svet, nego si morao da slusas podzemni radio da bi dosao do istine.

Ja sam ovde u Kanadi kupio mali stancic da se "zastitim" od inflacije, mada je to kupljeno na teski kredit koji za sada mirno mogu da otplacujem. Jedna stvar je sigurna. Svake godine, papiri (tj pare) sve manje vrede, bez obzira u kojoj valuti racunate. Izbavljanje raznih zemalja (pocevsi sa Grckom pa sada Irskom a slede i mnoge druge) ce podici cenu zlata do nebesa a takodje i inflaciju.

Srecno :)

Da,novac ne vredi.Plastika tj. kartice su zamenile novac.Slusala sam dosta iskusnije ljude i svi se slazu da ce iduca godina biti jako,jako teska.Cak se suska i o proglasenju bankrota drzave.Sto uopste nije nemoguce!Kada daleko ozbiljnije zemlje propadaju sto ne bi mogli i mi.
Uopste je situacija losa svuda,ali kod nas je pritisak veci jer vise psihicki ne mozemo da izdrzimo nemanje i neizvesnost za sve.

Kriza je ovde bila oduvek...pa smo navikli,mene to ne dotiče uopšte-snaći ću se kao i dosad.A što će biti inflacija i kojekakva poskupljenja recite ako neko zna KAD JE NEŠTO POJEFTINILO I KAD NIJE BILA INFLACIJA ?Ja otkad pamtim-uvek je nešto poskupljivalo a dinar ''riknjavao''...rođen sam polovinom prošlog veka...

Svemu ce doci kraj pa i ovoj drzavi, ne moze se unedogled propadati a da to nema neke konkretne posledice.To kako nam ide najbolje govori sadasnja situacija gde je vecina stanovnistva dovedena do same ivice egzistencije i bez ikakve je sanse da svoju nezavidnu situaciju promeni na bolje.Dosadasnje propadanje smo kompenzovali gubitkom teritorij, rasprodajom svih resursa i zaduzivanjem .Sad je tome dosao kraj, sad treba konacno pogledati istini u oci a to nece biti tako lako, bice suza a bogami i krvi.

Svemu ce doci kraj pa i ovoj drzavi, ne moze se unedogled propadati a da to nema neke konkretne posledice.To kako nam ide najbolje govori sadasnja situacija gde je vecina stanovnistva dovedena do same ivice egzistencije i bez ikakve je sanse da svoju nezavidnu situaciju promeni na bolje.Dosadasnje propadanje smo kompenzovali gubitkom teritorij, rasprodajom svih resursa i zaduzivanjem .Sad je tome dosao kraj, sad treba konacno pogledati istini u oci a to nece biti tako lako, bice suza a bogami i krvi.

Nije gotovo.Moze da se odvoji Vojvodina...

Kriza je ovde bila oduvek...pa smo navikli,mene to ne dotiče uopšte-snaći ću se kao i dosad.A što će biti inflacija i kojekakva poskupljenja recite ako neko zna KAD JE NEŠTO POJEFTINILO I KAD NIJE BILA INFLACIJA ?Ja otkad pamtim-uvek je nešto poskupljivalo a dinar ''riknjavao''...rođen sam polovinom prošlog veka...

Ha ha, bravo, bravo, bas je tako, nema se sta ni dodati ni oduzeti!

Back