Kolaboracije velikih umetnika

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.238
Da li ste znali da su 1982. Stevie Ray Vaughan and Double Trouble bili prvi bend bez ugovora sa izdavačkom kućom koji je nastupao na Montreux Jazz Festival.

Na tom nastupu Dejvid Bouvi je video SRV kako svira i zamolio gas da snima sa njim. SRV je zatim svirao gitaru na „Let’s Dance“. To je Bouvijeva najprodavanija ploča do sada.

1714720727610.png

Mislim da Steve Ray Vaughan svira samo solo u ovoj pesmi. Nile Rogers je zasluzan za fanki/disko ritam ove pesme i koliko znam on je odsvirao "delay" gitarski rif u pesmi, ali ovo je totalno razlicito od bluz roka koji SRV svira. Omar Hakim, dzez bubnjar i Sabino su svi bili clanovi Rogersove grupe Chic, pa ne cudi sto sviraju na ovom albumu, ali SRV? Cak i kao gost na jednoj pesmi izgleda "out of place" na ovom disko/pop/novi romantizam albumu. Osim toga i spot je cudan, nesto protiv rasizma, gde Dejvid svira gitaru tokom celog spota iako mu je ovo prvi album na kome sam nije svirao ni jedan instrument vec je samo pevao. Nikada nisam bio odusevljen sa ovim Bovijevim albumom.

Back