Kola idu nizbrdo

Čovek između 30 i 50 godina ne treba da postoji. Baš prave magareće godine.
Od 20 do 30 godina su prave. Tad si i najjači i najzdraviji i najlepši. I sve ti priliči.
Posle, svi od tebe očekuju sve. A ne pitaš se ni za šta. Fizički počinješ da slabiš a moraš sve. Samo te pitaju - kad ćeš, kako ćeš, jesi li, a što nisi.... Bukvalno se sve očekuje od tebe da možeš i da moraš.
Svaki period ima svoje lepote. Znam ja da sam ranije mogao vise da skocim, brze da potrcim, bio sam lepsi i okretniji ali nikada nisam uspevao da uzivam u malim stvarima kao sad. Psihicki sam mirniji, opusteniji, zadovoljniji, jer je trebalo vremena da saznam ko sam, sta sam, koliko vredim i da se ne obazirem toliko sta ce drugi da kazu i misle o meni.

Od 20 do 30 godina su prave. Tad si i najjači i najzdraviji i najlepši. I sve ti priliči.
Posle, svi od tebe očekuju sve. A ne pitaš se ni za šta. Fizički počinješ da slabiš a moraš sve. Samo te pitaju - kad ćeš, kako ćeš, jesi li, a što nisi.... Bukvalno se sve očekuje od tebe da možeš i da moraš.
Pa kako ko. Ja svoje glavno zavrsila do 40te.
I dalje moram sto se mora, ali rasterecena u velikoj meri.
I bas uzivam u tome

Pa kako ko. Ja svoje glavno zavrsila do 40te.
I dalje moram sto se mora, ali rasterecena u velikoj meri.
I bas uzivam u tome

Mislio sam na muškarce. Sa ženama je... malo drugačije.
Svakako mi je drago zbog tebe.

Svaki period ima svoje lepote. Znam ja da sam ranije mogao vise da skocim, brze da potrcim, bio sam lepsi i okretniji ali nikada nisam uspevao da uzivam u malim stvarima kao sad. Psihicki sam mirniji, opusteniji, zadovoljniji, jer je trebalo vremena da saznam ko sam, sta sam, koliko vredim i da se ne obazirem toliko sta ce drugi da kazu i misle o meni.

To je retkost. Svaka tebi čast. Mislim, ako si sad psihički mirniji i opušteniji.

Pa zavisi sa koje strane gledas... Da, sve je tacno ako govoris o prostim radnjama- potrci, donesi, potegni, podigni...
Covek tek posle 30 pocinje da shvata zivot na zreo nacin, da shvata sta hoce a sta nece, i trebalo bi da nauci to i da kaze.
Neki nazalost nikad to ne shvate..

Licno meni su najbolje i najproduktivnije godine bile 35-45, u svakom pogledu. Dovoljno snage da stignem sve, da spavam po 2 sata dnevno, a opet dovoljno u glavi da tu snagu iskoristim bolje.Sad osecam neki pad ali nista drasticno, nisam od onih koji se plase starenja i koji bi posto-poto da produze mladost.
Psihicki sam mirniji, opusteniji, zadovoljniji, jer je trebalo vremena da saznam ko sam, sta sam, koliko vredim i da se ne obazirem toliko sta ce drugi da kazu i misle o meni.
To je najvaznije nauciti u procesu odrastanja / starenja...

Mogu ali posle toga se nesto ne osecam najbolje ;)
Probali u firmi da se ponasaju kao da im je 25, pa za mesec dana par zaposlenih na bolovanju, a resto entuzijasta sepalo, jaukalo,...Sve u svemu, odustali vrlo brzo
To mora da ide postepeno.I mora da sadrži kompletno resetovanje organizma.Možeš ti to ceruj mi samo ako želiš.Ja bi voleo da što više ljudi krene tim putem.

Bravo :)

Upravo tako

To je lepo, mada zadrzacu se na setnji i voznji bicikla. Dosta mi je fizike, nekako osecam da sam se dovoljno cimao. Sad malo da usporim i gledam druge ;)
Ma brate, ako sam ista naucila poslednjih godina da ne forsiram nista sto mi me prija.
Samo se iscrpim pa odustanem pa se lecim posle.
Svi smo različiti i razlicito mozemo.... sta god.
Svaka cast ko moze da se dokazuje i sebi i drugima, samo napred.
Ja cu da sednem i navijam sa zadovoljstvom. :D

Back