Pozdrav za tebe,
sto se tice coxaci virusa,evo ti mog slucaja.
2002 god kad je bila epidemija u bg,ja ga zakacim kako su mi rekli dr kasnije,verovatno u prevozu ili na nekom javnom mestu.
Elem,kod mene je titar virusa toliko porastao da sam skoro pala na kolena,u bukvalnom smislu.Nisam ni znala da ga imam,postajala sam jako umorna,nervozna,iscrpljena.Sve sam se teze kretala(posto sam tada spremala ispite,to sam tome prepisivala)Onda su krenule jake aritmije,blaga nesvestica itd.Dok jednog dana nije doslo do uzasne aritmije i skoka pritiska preko 220!Odmah sam otisla sa bratom u hitnu,dali su mi lekove za smirenje i uput za kardiologa.
Dr je odmah posumnjao na cocaxi,uzeta krv ,pozlato na torlak,meni ordinirana th za povisen pritisak.Prepisano strogo mirovanje i puno vitamina.
Ja sam se osecala jako lose,malaksala,iscrpljena.
Uradjen detaljan pregled srca,ekg,eho...
Dr je bi sokiran,sta je virus uspeo meni da uradi za samo 2 meseca-priraslice na srcu,zadebljali zalisci,uvecanje jedne od komora-ma svasta je nasao.Ja sam u soku bila,a nisam ni znala da ga imam,simptomi su podmukli i tihi-dok ne padnete u postelju.
Lezala sam kuci,jedva imala snage da se pokrenem,dosao je brat,bukvalno me uzeo u narucje,upalio auto i odveo na planinu.Dva meseca sam disala svez zrak,jela voce i setala.
Tako sam spasena...
Kad sam se vratila u bg,stigli su nalazi,ponela sam dr-pogledao me je covek i rekao''Vi ste zivi?!!'' ovim recima,i dan danas se secam.
Ne znam tacne vrednosti koje su bile,ali znam da je pisalo nesto tip b2 .a titar je bio preko 250...
Tada sam cula,da je za ta dva meseca dok nisam bila u bg-preminuo jedan kolega,sportista,sjajan student i covek.Od cocaxi virusa..
Cocaxi virus je jako opasan-svrsrava se u grupu smrtonosnih i treba ga ozbiljno shvatiti.
Svi ga mi imamo u telu,u nekom beznacajnoim titru.Problem nastaje kad usled pada imuniteta dodje do povecanja titra-tada izaziva niz kardiovaskularnih problema.
Ja sam kasnije isla na kontrole-ostale su trajne posledice-zadebljanje zalistaka,cvorici i zadebljanje zidova komora,suzenje ulaza u aortu itd
Cuvati sebe,ne dozvoliti pad imuniteta.Moja preporuka...