Kokos

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
kokos2_1351175703.jpg

Mnogi nutricionisti danas smatraju kokos pravim čudom. Mladi kokos je jedan od najboljih prirodnih izvora elektrolita. Elektroliti su jonizirane soli u našim ćelijama, koje prenose energiju po celom telu.

Kokosovo mleko je puno bolje piće od komercijalnih sportskih napitaka, koji su puni veštačkog šećera i boja.

Molekularna struktura kokosovog mleka je identična ljudskoj krvnoj plazmi. Konzumiranje kokosovog mleka je poput mini-transfuzije krvi. Naime, tokom Drugog svetskog rata, davanje kokosovog mleka ranjenim vojnicima, umesto transfuzije, bilo je uobičajena praksa.

Ulje kokosa je najbolje ulje koje možete pronaći u prirodi. Masne kiseline iz kokosovog ulja organizam šalje direktno u jetru, gde se one odmah pretvaraju u energiju.

Ulje kokosa ubrzava metabolizam i pospešuje sagorevanje kalorija, zbog čega je idealna namirnica za mršavljenje.

Ulje kokosa poseduje anti-bakterijska, anti-virusna i anti-gljivična svojstva. Stanovnici tihookeanskih ostrva smatraju ovo ulje darom prirode i lekom za sve bolesti.

kokos2_1351175703.jpg

Mnogi nutricionisti danas smatraju kokos pravim čudom. Mladi kokos je jedan od najboljih prirodnih izvora elektrolita. Elektroliti su jonizirane soli u našim ćelijama, koje prenose energiju po celom telu.

Kokosovo mleko je puno bolje piće od komercijalnih sportskih napitaka, koji su puni veštačkog šećera i boja.

Molekularna struktura kokosovog mleka je identična ljudskoj krvnoj plazmi. Konzumiranje kokosovog mleka je poput mini-transfuzije krvi. Naime, tokom Drugog svetskog rata, davanje kokosovog mleka ranjenim vojnicima, umesto transfuzije, bilo je uobičajena praksa.

Ulje kokosa je najbolje ulje koje možete pronaći u prirodi. Masne kiseline iz kokosovog ulja organizam šalje direktno u jetru, gde se one odmah pretvaraju u energiju.

Ulje kokosa ubrzava metabolizam i pospešuje sagorevanje kalorija, zbog čega je idealna namirnica za mršavljenje.

Ulje kokosa poseduje anti-bakterijska, anti-virusna i anti-gljivična svojstva. Stanovnici tihookeanskih ostrva smatraju ovo ulje darom prirode i lekom za sve bolesti.

И ја сам то већ негде читао,али штета што у овим орасима,има врло мало тог млека.Обично је одвратног укуса оно што ваља,а ово млеко је дивноо....

Ima od 0,1 do 0,3 litra, zavisno od veličine ploda. I nije tačno da je odvratnog ukusa; odnosno jeste ako dugo stoji na policama u prodavnici. Treba naučiti kako se prepoznaje svež kokos i nema problema.

И ја сам то већ негде читао,али штета што у овим орасима,има врло мало тог млека.Обично је одвратног укуса оно што ваља,а ово млеко је дивноо....

To nije mleko vec voda, mnogi kod nas misle da je to mleko, kokosovo mleko ti je mesavina kokosovog mesa i vode ;)

Ima od 0,1 do 0,3 litra, zavisno od veličine ploda. I nije tačno da je odvratnog ukusa; odnosno jeste ako dugo stoji na policama u prodavnici. Treba naučiti kako se prepoznaje svež kokos i nema problema.

Ма нисам ни мислио да је та вода ружног укуса,него иначе,оно што је здраво,бива или горко,или бљутаво... а млеко је фул.

- - - - - - - - - -

To nije mleko vec voda, mnogi kod nas misle da je to mleko, kokosovo mleko ti je mesavina kokosovog mesa i vode ;)

Добро,али тако га сви зову,мада си у праву.

A cuo sam i ja da je tako nazivaju, ali ko voli i nju moze da pije, puna je hranljivih materija, ne bi je dzabe koristili kao infuzionu tecnost :) , iako veze nema sa pravim kokosovim mlekom, inace pravo mleko ima fenomenalan ukus samo sto sam smotan sa tim spremanjem , treba da se isitni meso u blenderu pa ima neka fora sa prokuvanom vodom , ima 100% recept na internetu , ja ga jedem ovako , jos ako se nadje neka cokolada u blizini , haos :D

Cuo sam da ga isto mesaju i sa kravljim mlekom , verovatno iznalaze razne kombinacije.

Tačno. Bolje reći kokosov sok nego voda. Ja sam 100% raw i nemam nikakvu potrebu za kopiranjem "konvencionalne" hrane, pa mi ne treba nikakvo mleko.

- - - - - - - - - -

Ма нисам ни мислио да је та вода ружног укуса,него иначе,оно што је здраво,бива или горко,или бљутаво... а млеко је фул.

Ne da je zdravo nego je vrhunska stvar. I kad je sveže ima fenomenalan ukus.

Kokosovo mleko je prirodni laksavit - pazite da nebudete dezurni u toaletu ako ga koristite.

Kokosovo ulje se preporucuje kod neurodegenaritivnih bolesti,ja ga koristim po 3 supene kasike dnevno.

Kokosovo mleko je prirodni laksavit - pazite da nebudete dezurni u toaletu ako ga koristite.

Kokosovo ulje se preporucuje kod neurodegenaritivnih bolesti,ja ga koristim po 3 supene kasike dnevno.

Slažem se. Još da si napisao "ne budete" umesto "nebudete". Zato ne treba praviti mleko, već ga konzumirati, mislim na kokos, onako svežeg.

Ulje jedino ako sam praviš; kupovno (fabričko) ne valja.

Ne, glavna karakteristika kokosovog mleka nije nikakva zamena ili simuliranje nekog drugog prehrambenog proizvoda , vec redukovan nivo masti.

Nema potrebe ni za kakvim mlekom. Dovoljno je pojesti kokos onakav kakav jeste.

pogledacu kod mene na Bajloniju dal' ima,mislim da ima jedan nakupac iz Ralje shto dovozi svezh kokos! :lol:

Ako ne nađeš, pogledaj u "Merkator". U Novom Sadu ga ima u "Merkatoru"...

brasno u toplo mleko i banana u blender odlicna energetska bomba uz malo meda..oni u survajveru su samo to i pirinac imali i prezivese..lepo smrsase al ne popadase

Nije tačno. Ništa ne valja. Mleko ni pod razno ne može bniti zdrava hrana, a brašno pogotovo. Med je veštački HACCP proizvod, napravljen od industrijskog šećera. A slepci u Survivor-u su čekali da im producenti donesu buđavi GMO pirinač. Pih. A gledao sam kako su ubrali kokos, razbili ga, prosuli njegov prirodni sok, pokušali kašikom da stružu njegovo belo meso, pa pošto nisu uspeli bacili su ga u more. Koji magarci. Koji konji nad konjima. Tuga jedna. :rida:

Ja recimo koristim kokosovo mleko iz konzerve, koristim ga u kuvanju umesto pavlake i uopste mlecnih proizvoda posto ih ne jedem.. Znam da je sveze najbolje, ali sta mislite o ovom obliku kokosovog mleka :)?

Mislim sve najgore. Šta god da se kuva ne valja ništa. Pogotovo takav divan dar prirode kao što je kokos, kokosov sok ili isceđeno kokosovo mleko... a ako je iz konzerve... da prostiš... možeš se popišati na njega... a kad ga skuvaš... da prostiš... i posrati... :rida:

Mislim sve najgore. Šta god da se kuva ne valja ništa. Pogotovo takav divan dar prirode kao što je kokos, kokosov sok ili isceđeno kokosovo mleko... a ako je iz konzerve... da prostiš... možeš se popišati na njega... a kad ga skuvaš... da prostiš... i posrati... :rida:

Ahahah postujem misljenje, ali u svakom slucaju napravljeno je od kokosa ne moze bas toliko da ne valja,a inace kad bi jeo samo ono sto ja smem da jedem trazio bi svaki vid zamene da ti jelo ucini ukusnijim, tako da sa cu, moze da mi poboljsa ukus jela, sveze mleko ne bas, probala sam :cool::cool:

Hvala Demi za link o otvaranju kokosa. Danas cu da kupim u supermarketu ovaj sa vise soka.

- - - - - - - - - -

Mi mnogo volimo kokos i sveze kokosovo mleko, kupimo nezasladjeno ali deci stavim malo 3 kapi stevie jer ne vole drugacije

Ahahah postujem misljenje, ali u svakom slucaju napravljeno je od kokosa ne moze bas toliko da ne valja,a inace kad bi jeo samo ono sto ja smem da jedem trazio bi svaki vid zamene da ti jelo ucini ukusnijim, tako da sa cu, moze da mi poboljsa ukus jela, sveze mleko ne bas, probala sam :cool::cool:

Nema tu šta da se poštuje. Svako ima mišljenje, kao i dupe, ništa naročito. Praktikuj sungazing, pa nećeš imati nikakve zdravstvene probleme. I izbegavaj konzerviranu hranu, jer to nije hrana već otrov.

- - - - - - - - - -

Hvala Demi za link o otvaranju kokosa. Danas cu da kupim u supermarketu ovaj sa vise soka.

- - - - - - - - - -

Mi mnogo volimo kokos i sveze kokosovo mleko, kupimo nezasladjeno ali deci stavim malo 3 kapi stevie jer ne vole drugacije

Welcome. Taj kokos ti je u proseku oko 400.ooo RSD po komadu i teško se nalazi kod nas.

nikad mi nece biti jasno zasto nema lepo u tetrapaku sok kokosa..lubenica..dobro dinju sam probao al i to nema kod nas..toliko toga da ne prerade i exploatisu

Back