Kokain

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo dopusti da ti odgovorim posto si vec pitao i interesuje... a nema mnogo koliko vidim SUSTINSKIH odgovora... a zasto si pitao, ligicno jer i sam znas da ta zena nije u pravu.

Ta VASA profesorka je idealan primer, i dobro sto si to pitao, zasto imamo LOSE LEKARE koji rade legalna ubistva pacijenata i ljudi.

I naravno ocekuem diskusiju vezano za ovo sto budem napisao.

Prvi problem je sledeci:

1. kako je moguce da takva profesorka ima licencu, diplomu i dozvoljeno joj da radi na fakultetu i uce buduce lekre koji sutra treba da nas lece/ubivaju?

2. bilo koja droga koja povecava nivo neurotransmitera u mozgu, remeti prirodan balans, i remeti hemiju u mozgu, u ovom slucaju kokain stvara zavisnost!

To je cinjenica,

a obrazlozicu je uopsteno jer ne pise mi se esej...

Neuroni u mozgu komuniciraju preko hormona, hemikalija ili kako hocete preko neurotransmitera... ti nurotransmiteru su zaduzeni izmedju ostalog i za uzivanje - konkretno dopamin (...sex..)... DROGA povecava natprirodno lucenje ovog neurotransmitera a i ostalalih, ali samo na primer sam uzeo ovaj, za 1000% ako ne i vise posto... i tako remeti balans u mozgu..

Dalje,

ako se uzme jednom ok, bices sjeban jedno mesec dva i vise, jer ce ti posle toga trebati vremena da se mozak vrati u normalu...

Ako uzmes dva puta i to u kratkom razmaku ti si vec tesko poremetio balans i mozak se vec navikao na enormnu kolicinu neurotransmitera i TRAZI, mozak TRAZI drogu da bi ogao da f-jise jer se navikao na povecanu kolicinu hormona... ZNACI prost da moze i obicna budala A I TA TVOJA PROFESORKA da razume zasto je zavisna i bilo koja droga a I LEKOVI!!!

Znaci ta tvoja profesorka treba da spali diplomi i da se istera sa radnog mesta..
.

svemoguci i sveznajuci, ti ne kapiras....:roll:

Prema tome, kokain se svakako ne može porediti sa sladoledom!

Hough_60_1779714j.jpg

Dr Andrew Hough

PLJESKAVICA, CIPS I KOBASICA IZAZIVAJU ZAVISNOST I KRIZU U RANGU HEROINA

http://www.telegraph.co.uk/health/h...-food-as-addictive-as-heroin-and-smoking.html

nijedan narkoman nece priznati ni sebi ni drugima da je narkoman
ja te razumem duduk, ali istrazivanja su istrazivanja .... a navika je navika, bila ona i u rangu teskog narkotika

kamael u mozgu postoji centar koji prati nivo hranljivih materija u krvi i signalizira glad...kad jedes industrijsku hranu kao cips, sladoled i sl. nivo hranljivih materija je nizak...zato ameri stalno jedu a stalno su gladni... cak su neke co. u americi tuzili zato sto su iz svojih proizvoda uklanjali sve sto je hranljivo da bi ih vise kupovali... nema to veze sa drogama mada koliko im je profit vazan ne bi me cudilo ni da ih dodaju kao mackama u whiskas, polude kad ga namirisu... cula sam da i u cigarete svasta stavljaju da bi izazvali sto vecu zavisnost

nema to veze sa drogama mada koliko im je profit vazan ne bi me cudilo ni da ih dodaju kao mackama u whiskas, polude kad ga namirisu... cula sam da i u cigarete svasta stavljaju da bi izazvali sto vecu zavisnost

Mislim da ima, doktori nauka i brojna medicinska istrazivanja iznose jasne cinjenice.

Ponasaju se i ljudi tako bez mesa i mesnih preradejvina, polude kao macke. Sta vise, macke mogu bez whiskasa, uzmi par ljudi i nekoliko dana im ne dozvoli da jedu piletinu (od kojih u USA 50 odsto ima leukemiju) i mesne preradjevine koje su kancerogene i od kojih je veci procenat smrtnosti nego kod kokaina, i videces kako ce da se ponasaju.

Nece moci spavati, znojice se, bice nervozni, imace istu uzrecicu kao narkomani - ne mogu da zivim bez mesa (droge).

Po meni ovo je cinjenica...neprijatna svakako, ali mora se izneti i ova strucna strana vidjenja i terminologije, naucno medicinska.

i ja sam zavisnik od tresanja - kriziram celu zimu i jedva cekam da se pojave na pijaci... kad bi zavisnicima od mesa uskratili meso kao meni tresnje, na neki duzi period, organizam bi prestao da im luci enzim za njegovo razlaganje pa bi im bilo muka i gadilo bi im se kad ga probaju...ova moja zavisnost od tresanja je mnogo jaca:D

i ja sam zavisnik od tresanja - kriziram celu zimu i jedva cekam da se pojave na pijaci... kad bi zavisnicima od mesa uskratili meso kao meni tresnje, na neki duzi period, organizam bi prestao da im luci enzim za njegovo razlaganje pa bi im bilo muka i gadilo bi im se kad ga probaju...ova moja zavisnost od tresanja je mnogo jaca:D
Obozavam tresnje...al su mnooogo skupe:(

Sofija pa ti si smesna sa svojim objasnjenima, jel si ti lekar???

Evo NAUCI SE IZ MOG POSTA O SUSTINI kako droga deluje...

Evo:

1. zasto bi zavisnik zavrsio na obukcijskom stolu???

Zasto?

Zna se da je umreo od droge? nema logike...

2. ako mozes da pojasnis zasto se desava da umru najcesce od srcanog udara, da vidimo tvoj strucnost, i mene interesuje?

3. sve droge izazivaju zavisnost... znaci fizicka i psihicka zavisnost idu jedna sa drugom, nije tako lako odvojiti ih... znaci ako se covek trese to znaci da mu treba droga/lek da ne ne bi tresao...ZNACI covek prvo vidi.dozivi.oseti pa onda pozeli.... ne moze suprotno.. ako je covek ok, zasto bi imao psihicku zavisnost?

Mirisnocrvena, kako je moguće da ZNAŠ da povećava nivo neurotransmitera u mozgu, a NE ZNAŠ to da povežeš sa srčanim udarom?
U prvom postu si imao stav nekakvog poznavaoca, ali se onda sve pretvorilo u prozivke tipa
"eto-zašto-imamo-loše-lekare... ubistva-pacijenata... treba- da-spali-diplomu... da-se-istera-sa radnog-mesta..." :zcepanje: i tako dalje...
E sad, slažem se sledeće. Nemam ni ja poverenja u lekare. Bar ne sve.
A i ta profesorica, jeste li sigurni da je predavač na medicinskom fakultetu? :roll:

Druga stvar, ne ide to tako. Pričaš ljudima da su smešni.
Prvo da se malo raspitaš, pa onda kažeš šta imaš.

Sofija je u pravu.
Predoziranje kokainom se završava infarktom miokarda = srčanim udarom.
Zašto?
Oni neurotransmiteri ne ostaju samo u mozgu, na krajevima nerava oni se oslobađaju, a imaju svoje receptore za koje se vezuju.
Konkretno noradrenalin se, između ostalih vezuje za receptore u srcu, a ti receptori imaju ulogu da ubrzaju rad srca, povećaju snagu kontrakcije itd. da ne komplikujem.
E sad, imate drogu koja stalno "forsira" rad tog srca. Kad se predozira, to poprima razmere takve da srce ( pumpa ) ne može to da izdrži, i tako dolazi do udara.
To ti je odgovor na drugo pitanje.

Prvo je bilo vezano za obdukciju- umre čovek, verovatno obdukcija zbog toga da vide da li je zaista preminuo od infarkta,
sumnjaju da se predozirao, logično je valjda da u krvi nađu supstancu i metabolite, dakle toksikološki nalazi i ajd ćao.
Nije baš moj fah, ta obdukcija, ali je logično.

Treće, e ovo ti je zanimljivo. I meni teško ide da ih razdvojim- fizičku i psihičku zavisnost.
Ali, recimo ovako.
Psihičkom se smatra "žudnja za lekom, odn. drogom", a fizička je kad organizam ne može fizički, bez prisustva supstance da obavlja normalne metaboličke procese.

Pa npr., heroin izaziva i jednu i drugu.
Ajde, za žudnju je jasno, a fizička verovatno zato što u organizmu i inače postoje supstance slične heroinu, endorfini, pa se taj heroin uključi u njihove puteve, pa je otuda zavisnost toliko jaka.
Kokain nema svoj pandan u ljudskom organizmu, zato samo psihička.

Nadam se da sad hvataš suštinu. :heart:

I mene interesuje da li je i koja profesorka sa medicine pricala o tome?Kompetentni po meni,o toj temi,su profesori sa farmakologije,sudske i profesor Dimitrijevic sa psihijatrije.Ako je i pricala o tome,ta profesorka genetike(ako ne gresim)tesko da moze da bude kompetentna o tome jer se zena prosto ne bavi time.

Sto ne rece ranije draga Andrea. Kod mene puna basta domacih, neprskanih, ne znam sta da radim sa toliko tresanja. Imam i dve marele, i one izazivaju potrebu da se uzmu drugi put :lol:

Da li si probala šlamu, uzgaja se u BIH, plodovi su malo sitniji, ali sladja od ove nase nekoliko puta.. ako nisi, na prolece pravimo biznis :)

ne moras doci ako si daleko, prvi rod poslacu post ekspresom :lol:

slama je tresnja koja se uzgaja u bosni, manji su plodovi ali sladji, tamnocrvene boje...presadio sam jedno stablo proslog leta videcemo kako ce se pokazati

u pravu si za ove, rod je slab vec dve godine...od mareli i visnji se moglo izvuci samo nekoliko flasa soka, tresnji je bilo ali ne radjaju kao pre..kostunjavo voce je pocelo da podbacuje od onog dana kad je bio aktuelan vulkan na Islandu

Mirisnocrvena, kako je moguće da ZNAŠ da povećava nivo neurotransmitera u mozgu, a NE ZNAŠ to da povežeš sa srčanim udarom?
U prvom postu si imao stav nekakvog poznavaoca,
E мала... немој халуцинирати, јер ако ти дођем па те уватим и пустим, мислићеш да те још држим!
:per:
Јел јасно?
ali se onda sve pretvorilo u prozivke tipa
"eto-zašto-imamo-loše-lekare... ubistva-pacijenata... treba- da-spali-diplomu... da-se-istera-sa radnog-mesta..." :zcepanje: i tako dalje...
E sad, slažem se sledeće. Nemam ni ja poverenja u lekare. Bar ne sve.
A i ta profesorica, jeste li sigurni da je predavač na medicinskom fakultetu? :roll:

Druga stvar, ne ide to tako. Pričaš ljudima da su smešni.
Prvo da se malo raspitaš, pa onda kažeš šta imaš.

Sofija je u pravu.
Predoziranje kokainom se završava infarktom miokarda = srčanim udarom.
Zašto?
Oni neurotransmiteri ne ostaju samo u mozgu, na krajevima nerava oni se oslobađaju, a imaju svoje receptore za koje se vezuju.
Konkretno noradrenalin se, između ostalih vezuje za receptore u srcu, a ti receptori imaju ulogu da ubrzaju rad srca, povećaju snagu kontrakcije itd. da ne komplikujem.
E sad, imate drogu koja stalno "forsira" rad tog srca. Kad se predozira, to poprima razmere takve da srce ( pumpa ) ne može to da izdrži, i tako dolazi do udara.
To ti je odgovor na drugo pitanje.

Prvo je bilo vezano za obdukciju- umre čovek, verovatno obdukcija zbog toga da vide da li je zaista preminuo od infarkta,
sumnjaju da se predozirao, logično je valjda da u krvi nađu supstancu i metabolite, dakle toksikološki nalazi i ajd ćao.
Nije baš moj fah, ta obdukcija, ali je logično.

Treće, e ovo ti je zanimljivo. I meni teško ide da ih razdvojim- fizičku i psihičku zavisnost.
Ali, recimo ovako.
Psihičkom se smatra "žudnja za lekom, odn. drogom", a fizička je kad organizam ne može fizički, bez prisustva supstance da obavlja normalne metaboličke procese.

Pa npr., heroin izaziva i jednu i drugu.
Ajde, za žudnju je jasno, a fizička verovatno zato što u organizmu i inače postoje supstance slične heroinu, endorfini, pa se taj heroin uključi u njihove puteve, pa je otuda zavisnost toliko jaka.
Kokain nema svoj pandan u ljudskom organizmu, zato samo psihička.

Nadam se da sad hvataš suštinu. :heart:

Ш'а 'е ово???
Такмичење у емитовању глоопости?
Изједначава се храна, па нека је и џанкили као пљескавице, чипс, или трешње које су ОК као и кобасице(како које, неке ОК, неке не), са наркотиком пар екселенс?
Храна је потреба, а за наркотике надлежан је отац Бане.
Јел можда и поглед на лепу девојку могуће оквалификовати као наркотик(барем кад су у питању хетеро мушкарци, за гејеве обратити се...зна се коме)?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back