Koju srednju skolu upisati??

Vasilije833

Početnik
Poruka
4
Zdravo , u septembru krecem u 8.razred i ne znam koju srednju skolu da upisem , mislio sam da upisem srednju medicinsku ili nesto vezano za medicinu , ali ne znam da li posle ako mi se vise ne svidja medicina da li bi mogao da upisem neki drugi faks koji nije vezan za medicinu? Voleo bih da budem lekar, farmaceut ili da radim u laboratoriji jos od 6 razreda. Molim vas da mi date neki savet. Hvala unapred😃

Kao što je dvoje članova iznad mene navelo radi ono što želiš i voliš. Naveo si da bi hteo da budeš lekar, farmaceut. Te onda upisuj medicinsku. Što se drugog pitanja tiče možeš upisati možes ti i upisati drugi faks nakon medicinske škole ako te to ne bude više zanimalo, no budi spreman da ako recimo želiš neki elektrotehnički fakultet smer programiranje moraćeš nešto da znaš barem to i bilo koji programski jezici postoje i da napišeš hello world:D, da ne budeš totalni duduk.

Zdravo , u septembru krecem u 8.razred i ne znam koju srednju skolu da upisem , mislio sam da upisem srednju medicinsku ili nesto vezano za medicinu , ali ne znam da li posle ako mi se vise ne svidja medicina da li bi mogao da upisem neki drugi faks koji nije vezan za medicinu? Voleo bih da budem lekar, farmaceut ili da radim u laboratoriji jos od 6 razreda. Molim vas da mi date neki savet. Hvala unapred😃
Zajebavas,pored svih lazova i sarlatana koji nam serviraju gluposti ti bas u taj kos

ako nisi siguran onda idi u gimnaziju.

Upisi poljoprivrednu ili hemijsku, i posle zavrsi za tehnologa. To se dobro placa i ima posla. Farmaceuti zavrse u apotekama, a medicina je preduga i preteska..
sa znanjem koje bi stekao u vecini poljoprivrednih skola ne bi ga pustili na tehnoloski ni da udje da polaze prijemni… uostalom posao tehnologa je sr*nje, malo je placeno i ako hoces bas u proizvodnji da radis moras da se selis u zabiti u kojima se nalaze fabrike!

ako vec sad planiras da studiras, onda bez razmisljanja
GIMNAZIJA!

stecices mnogo sire i temeljnije znanje za fakultet nego u bilo kojoj strucnoj skoli, bez obzira sto su skole "strucne" a u gimnaziji se uce opste stvari. uz to, jos si mlad, sad te zanima hemija, mozda ti se za 5 god. potpuno promene interesovanja pa pozelis da studiras ekonomiju, pravo, psihologiju… ako upises neku strucnu skolu mozes da zaboravis na takav zaokret.

ako vec sad planiras da studiras, onda bez razmisljanja
GIMNAZIJA!

stecices mnogo sire i temeljnije znanje za fakultet nego u bilo kojoj strucnoj skoli, bez obzira sto su skole "strucne" a u gimnaziji se uce opste stvari. uz to, jos si mlad, sad te zanima hemija, mozda ti se za 5 god. potpuno promene interesovanja pa pozelis da studiras ekonomiju, pravo, psihologiju… ako upises neku strucnu skolu mozes da zaboravis na takav zaokret.
Gimnazija je ***** najgore, da nema veceg govneta.. Nista ne naucis..

Zanatlije 3 puta vise zarade od fakultetlija.. To je realnost.
previše površno gledaš na stvari jer nije to samo stvar zarade nego i stvar afiniteta...ok tebi možda prija da nekom popravljaš automobile ili šta već ali gde će neko kog ceo život zanima medicina ili književnost ili programerstvo da sedi u kanalu i prezire što je sam sebe sabotirao da to radi zbog toga što je zarada bolja...
A i kad bi se ljudi vodili samo zaradom onda bi se svi opredelili da budu lopovi jer je tu najbolja zarada Xd

zavisi vrvt od fakulteta do fakulteta, mozes sad npr da potrazis na guglu da li mozes da upises neki faks posle srednje medicinske i videces kako stvari stoje danas. Npr, pogresno se pretpostavlja da ne mozes Pravni da upises sa medicinskom skolom, sto je laz - dakle, mozes cak i pravo da studiras.
s obzirom na situaciju danas u svetu, na potrebu da se obnove zdravstveni sistemi koji su sad u fazi raspadanja globalno, verujem da je tvoja odluka da upises srednju medicinsku pametna.
takodje, mislim da je potpuno pogresno danas upisivati gimnaziju, jer ces potrositi 4 godine zivota na znanje koje ti nicemu ne sluzi. sa bilo kojom strucnom skolom dobijas znanje koje, cak i ako ne budes studirao, mozes da unovcis.
Srecno.

Popricaj sa nekim koga znas a da studira medicinu,ili je skoro zavrsio... Za oba ova smera ti treba dobro znanje hemije, dobar zeludac i dosta ucenja. Ako jos to volis,nemoj da razmisljas nego guraj.A ako se predomislis,sa srednjom medicinskom mislim da ne mozes samo da upises umetnicku (muzicku ili olikovnu) akademiju,sve ostalo mislim da mozes.
U svakom slucaju dobar izbor, i ako izaberes farmaciju, tamo postoji i smer farmakologija, a taj segment nikad nece izumreti,uvek trebaju dobri specijalisti...

Back