koju srednju skolu upisati?

da bi uopste otisao u ameriku treba ti viza. a vizu za zivot (koja se zove useljenicka viza) moze se dobiti samo ako imas nekog sa kim si u bliskim rodbinskim odnosima ko je odatle, dakle roditelji, brat ili sestra, supruga itd. postoji opcija fiktivnog braka (gde platis nekom ko je americki drzavljanin da bi se "vencali" za papire) to kosta oko 25 hiljada evra i traje proces 2 godine. ili ilegalna emigracija preko turisticke vize, itd itd.

ali sad imas 15 godina i to tebi u sustini ne znaci nista. jer si jako daleko od svega toga, vremenski.

odgovor na tvoje pitanje s pocetka teme je - sta god da upises nece biti tolika razlika. upisi nesto sto ti se u trenutku cini dobro, ionako ces se kajati za 4 godine.

Било коју, само не гимназију !

Бољи ћеш доктор бити ако прво завршиш медицинску, па онда факс,
бољи ћеш грађ инж бити ако прво завршиш средњу грађевинску,
бољи ћеш електро инж бити ако завршиш прво средњу ел техничку
итд итд.

Сети се увек Нолета,
шта мислиш дал би данас био то што јесте
да је тенис почео да тренира у деветнаестој,
а до тад био спортиста општег усмерења !

Што раније узмеш усмерење, то ћеш даље у животу добацити.

Било коју, само не гимназију !

Бољи ћеш доктор бити ако прво завршиш медицинску, па онда факс,
бољи ћеш грађ инж бити ако прво завршиш средњу грађевинску,
бољи ћеш електро инж бити ако завршиш прво средњу ел техничку
итд итд.

Сети се увек Нолета,
шта мислиш дал би данас био то што јесте
да је тенис почео да тренира у деветнаестој,
а до тад био спортиста општег усмерења !

Што раније узмеш усмерење, то ћеш даље у животу добацити.
hvala na savetu

da bi uopste otisao u ameriku treba ti viza. a vizu za zivot (koja se zove useljenicka viza) moze se dobiti samo ako imas nekog sa kim si u bliskim rodbinskim odnosima ko je odatle, dakle roditelji, brat ili sestra, supruga itd. postoji opcija fiktivnog braka (gde platis nekom ko je americki drzavljanin da bi se "vencali" za papire) to kosta oko 25 hiljada evra i traje proces 2 godine. ili ilegalna emigracija preko turisticke vize, itd itd.

ali sad imas 15 godina i to tebi u sustini ne znaci nista. jer si jako daleko od svega toga, vremenski.

odgovor na tvoje pitanje s pocetka teme je - sta god da upises nece biti tolika razlika. upisi nesto sto ti se u trenutku cini dobro, ionako ces se kajati za 4 godine.
uhh, hahah nisam znao da je ovakav proces

U srednjoj narocito u prvom polugodistu svi padnu, ali dosta njih ustane. Generalno dosta si informisan za ucenika 8 razreda, tako da ti je moj savet gimnaziju da upises. Cuo sam price od drugova da su gimnazijalci bolje prolazili na fakultetu od ucenika strucnih skola. Plus sama gimnazija te nauci kako da ucis, a to sam ja citao kada sam se odlucivao o srednjoj skoli, ali ipak sam otisao u strucnu. Ako ni sam ne znas gde ces ni sta ces, gimnazija je najbolja opcija. Opet kazem dosta si informisan i delujes zrelo, ne verujem da ces pasti u srednjoj skoli.

Medicinska je odlican izbor, neces pogresiti ni da nju upises, ali delujes mi da nisi tip koji ce laditi jaja u srednjoj.

Back